Στο παρακάτω σύνδεσμο παραθέτω ένα επαναληπτικό διαγώνισμα στο μάθημα της Χημείας Γ’ Λυκείου. Τα θέματα Α, Β2, Β3 και Δ σκεφτόμουν να τα δώσω ως διαγώνισμα 2 ωρών στους μαθητές του σχολείου μου την τρέχουσα εβδομάδα.
Δυστυχώς η απρόβλεπτη ζωή ανατρέπει σχέδια, καθώς ο γνωστός ιούλης μου χτύπησε την πόρτα.
(Τα πολλαπλής επιλογής Α1 και Α3 προέρχονται από το υλικό που οι έμπειροι συνάδελφοι Κονδύλης Παναγιώτης-Λατζώνης Πολυνίκης μοιράζονtαι με όλους μας τα τελευταία χρόνια, και τους οποίους προσωπικά ευχαριστώ).
Εύχομαι να είστε όλοι καλά, εύχομαι κουράγιο και δύναμη στους μαθητές μας που αυτή την δύσκολη χρόνια προσπάθησαν, κάτω από αντίξοοες και πρωτόγνωρες συνθήκες να προετοιμαστούν.
Επειδή στην αυτοαπομόνωση υπάρχει χρόνος άπλετος έχω ετοιμάσει και μία βιντεολύση του Γ’ Θέματος, θα ακολουθήσει και του Δ θέματος και μέχρι την Παρασκευή θα έχω αναρτήσεις και τις συνολικές. Καλή επεξεργασία.
ΒΙΝΤΕΟΛΥΣΗ Γ ΘΕΜΑΤΟΣ ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ1 Ή ΕΔΩ2
ΒΙΝΤΕΟΛΥΣΗ Δ ΘΕΜΑΤΟΣ ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Αναρτήθηκαν και οι λύσεις.
Στο β3 γιατί δίνεται η ΔΗ;;;
Καλημέρα, συνάδελφε. Στο Β3 θα υπήρχε και ένα επιπλέον ερωτημα στο οποίο θα χρειαζόταν η ΔΗ, το οποίο τελικά δεν συμπεριελήφθηκε για να βγαίνουν οι μονάδες(25). Όπως είναι, δεν χρειάζεται.
Ευχαριστω πολύ.
Συζητώντας το στην τάξη κάποιοι μαθητές θεωρώντας πως πρέπει να το χρησιμοποιήσουν σκέφτηκαν το ενδεχόμενο της μεταβολής θερμοκρασίας στο δοχείο…
Τα θέματα πάντως ήταν πάρα πολύ καλά.
Καλησπέρα! Ευχαριστούμε για το διαγώνισμα πολύ ωραία θέματα.
Στο Γ1 αν υπολογίσουμε την μέση ταχύτητα από το CO2 είναι πολύ λάθος; δηλαδή θα βαθμολογηθεί αρνητικά; κατανοώ ότι το CO2 πρακτικά απελευθερώνεται από το υγρό σύστημα αλλά επειδή συλλέγεται, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε άμεσα για τους υπολογισμούς;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Άντρεα καλημέρα,
όπως καταλαβαίνεις το αποτέλεσμα θα παραμείνει το ίδιο. Το θέμα πιστεύω είναι εννοιολογικό. Δηλαδή αφού το CO2 δεν είναι εγκλωβίζεται είτε σε κλειστό δοχείο είτε μέσα στο διάλυμα, πώς θα ορίσω την συγκέντρωσή του; Εξάλλου, εαν παρατηρήσεις και σε πολλές ασκήσεις που κυκλοφορούν, σε αντιδράσεις που παράγεται αέριο το οποίο διαφεύγει δίνονται(ή ζητούνται) οι γραφικές παραστάσεις n=f(t) ή C=f(t).
Όσον αφορά την βαθμολόγηση των εξετάσεων, σου επισυνάπτω ένα περσινό θέμα σε αυτούς που εξετάστηκαν με το παλαιό και την προτεινόμενη λύση από την επιτροπή(η uμ υπολογίζεται από την μεταβολή συγκέντρωσης κάποιου αερίου που διαφεύγει).
Ωστόσο, στην συζήτηση της δοκιμαστικής βαθμολόγησης το θέμα σχολιάστηκε, αλλά τελικά αποφασίστηκε από κοινού, ότι το παίρνουμε σωστό.

Το περσινό θέμα Β2 στο οποίο αναφέρομαι