Υπολογισμός του g με Smartphone

Σε συνέχεια της άσκησης “Υπολογισμός της σταθεράς ελατηρίου k με smartphone” αναρτώ της “αδερφούλα” της που είναι η μέτρηση της επιτάχυνσης της βαρύτητας χρησιμοποιώντας τον αισθητήρα μαγνητικού πεδίου τoυ smartphone.

Έτσι κλείνει ένα πρώτο μικρό set 2 απλών ασκήσεων που μπορούν έυκολα να γίνουν είτε στη τάξη ως επίδειξη, είτε στο εργαστήριο ακόμη και αν δεν υπάρχουν όργανα.

Φυσικά αυτό το σετ είναι ένα μικρό δείγμα της δυναμικής που έχει “η φυσική του smartphone στο εργαστήριο” και όταν βρεθεί χρόνος να αναρτηθούν και πιο πολύπλοκες εφαρμογές καθώς και ασκήσεις που εκμεταλεύονται τη δυναμική των λογιστικών φύλλων.

Tην άσκηση μπορείτε να βρείτε σε word εδώ.   

και σε pdf εδώ .

 

Loading

Subscribe
Ειδοποίηση για
8 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Γιάννης Κυριακόπουλος
Αρχισυντάκτης

Εξαιρετικό Κώστα.

Διονύσης Μάργαρης
04/06/2021 8:08 ΜΜ

Μπράβο Κώστα.
Πολύ καλό!!!

Δημήτρης Γκενές
Αρχισυντάκτης
04/06/2021 9:44 ΜΜ

Συγχαρητήρια κ. Μπίλια

Βέβαια στο δικό μας αναχρονιστικό σύστημα απαγορεύεται το smartphone αλλά και το calculator … τουλάχιστον στους μαθητές.

Θα σου είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων αν συνεχίσεις και με άλλες χρήσεις του κινητού στο εργαστήριο. Μπας και ξεκουνήσεις κάποιο από τα σκουριασμένα μυαλά που διοικούν και σχεδιάζουν ( όπως ισχυρίζονται ) τα της εκπαίδευσης

Υ΄Γ, Άνευ σημασίας αλλά με τα πειραματικά δεδομένα που παρουσίασες η τιμής του g που προκύπτει με calculator ( ή και με excel ) είναι 9,80099,,, (S.I.) , όχι 9,79 (S.I.)

Ανδρέας Ριζόπουλος
Αρχισυντάκτης

Κώστα καλημέρα. Συγχαρητήρια για τη σκέψη, την εκτέλεση και την πρόταση γενικότερα. Κατά τη γνώμη μου οι μαθητές πρέπει να δουν ότι το κινητό δεν είναι μόνο για facebook, instagram, sms κ.λ.π.
Στην εφαρμογή phyfox, έχω αναφερθεί και παλιότερα, βρίσκει κανείς πολύ ωραίες ιδέες και δυνατότητες για πειράματα.
Για παράδειγμα η εύρεση του g, με δύο άλλους τρόπους:

https://youtu.be/zRGh9_a1J7s

Επίσης να πω πόσο χαίρομαι όταν διαβάζω σκέψεις όπως αυτές που έγραψες πιο πάνω
το σχολείο έχει να τους προσφέρει πράγματα, και δεν είναι απλά ένας προθάλαμος για το Πανεπιστήμιο”

Να είσαι καλά!

Τελευταία διόρθωση2 έτη πριν από Ανδρέας Ριζόπουλος