Θερμοχημεία – Καύση αλκανίων

Αναρτώ δύο αρχεία που σχετίζονται με το κεφάλαιο της θερμοχημείας.

Το πρώτο, περιέχει θεωρητικά ερωτήματα που επικεντρώνουν στην καύση των αλκανίων, με ένα μικρό “άγγιγμα” από διαμοριακές δυνάμεις. Η δομή του δεν παραπέμπει σε καμία περίπτωση σε θέματα θεωρίας διαγωνίσματος. Κάποια ερωτήματα θα μπορούσαν να γίνουν αντικείμενο συζήτησης και δουλειάς στην τάξη. Κάποια άλλα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν αυτόνομα σε διαγώνισμα.

Το δεύτερο, περιέχει μια άσκηση θερμοχημείας που βασίζεται σε μια μέθοδο παρασκευής μεθανόλης από συνθετικό αέριο. Την ιδέα (και όχι μόνο) της άσκησης μπορείτε να την εδώ. Οι λύσεις θα αναρτηθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Δίνονται οι απαντήσεις των ερωτημάτων για την καύση των αλκανίων και η λύση της άσκησης.

Γεια και χαρά σε όλους και καλό καλοκαίρι.

Ηρακλής

(Visited 911 times, 1 visits today)
Subscribe
Ειδοποίηση για
5 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Αβραμίδης Ανέστης
21 ημέρες πριν

Καλησπέρα Ηρακλή
Πολύ καλή και πρωτότυπη η ιδέα σου με τις καύσεις των αλκανίων και ιδιαίτερα εκεί που συνδέεις τις διαμοριακές δυνάμεις.
Οι ενώσεις του μήνα πράγματι αποτελούν πηγή έμπνευσης για διάφορες ωραίες ασκήσεις. Το syngas απετέλεσε και για μένα πηγή έμπνευσης ενός συνδυαστικού θέματος που σύντομα θα δημοσιεύσω

Θοδωρής Βαχλιώτης
21 ημέρες πριν

Καλησπέρα κι από μένα. Ηρακλή στο ερώτημα γ στην καύση αλκανίων για το “πράσινο” καύσιμο, δεν πρέπει να διευκρινίζεται τι πρέπει να ισχύει για τις θερμότητες για να θεωρείται πράσινο;