να κυνηγάτε το όνειρο

«Το είχα παράπονο που δεν σπούδασα γιατί αγαπούσα πολύ τα γράμματα και ζήλευα, όχι από κακής πλευράς, αυτούς που προόδευαν, που ήταν επιστήμονες. Και εγώ ήθελα να κάνω το ίδιο».

Αυτό ανέφερε μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του MEGA η Σουλτάνα Παρτάλη, η 76χρονη που μετακόμισε για 5 χρόνια στη Δράμα ώστε να μπορεί να παρακολουθεί μαθήματα στο εσπερινό γενικό λύκειο και γυμνάσιο, και κατάφερε να αποφοιτήσει με άριστα παρά τις δυσκολίες του κορωνοϊού.

Η κυρία Παρτάλη, που αποφοίτησε με 19,8, είναι και συγγραφέας ενώ η επιτυχία της στο σχολείο της έδωσε τη δυνατότητα να εισαχθεί στην σχολή υποκριτικής στη Θέρμη.

«Η ιστορία ξεκίνησε όταν πήγα στην Δράμα, νοίκιασα ένα σπιτάκι για να μένουμε με τον σύζυγο και γνώρισα μια κοπέλα και τη ρώτησα τι μπορώ να κάνω. Μου είπε πολλά πράγματα και μου είπε και για το σχολείο. Μόλις μου είπε για το σχολείο, εγώ πέταξα από τη χαρά μου», λέει η κυρία Παρτάλη.

Η 76χρονη μίλησε και για την υποστηρικτική στάση του συζύγου της:

«Ο σύζυγος είναι συμπαραστάτης. Όλα αυτά τα χρόνια με βοηθούσε, ήμασταν δύο άτομα αλλά στην ουσία ένα. Μου διάβαζε κιόλας γιατί έκανα εγχείρηση στα μάτια μου», είπε. Η οικογένεια της κ. Παρτάλη είναι συνοδοιπόρος στην προσπάθειά της, με τα 6 εγγόνια της να είναι ιδιαίτερα περήφανα για τη γιαγιά τους.

«Όταν θέλεις μπορείς, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Όταν βάλουμε στόχο μπορούμε να τον πετύχουμε, να κυνηγάτε το όνειρο και κάποια στιγμή θα το πιάσετε», είναι το μήνυμα που στέλνει η 76χρονη.

(Visited 376 times, 1 visits today)
Subscribe
Ειδοποίηση για
4 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Βασίλειος Μπάφας
1 μήνας πριν

Καλησπέρα Διονύση καλησπέρα σε όλους.
Μπράβο στην κυρία και σημαντικό το μήνυμα που περνάς για να αγωνίζεται κάποιος πάντα και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες!

Θοδωρής Παπασγουρίδης

Καλησπέρα και από εδώ….
Τη σχολική χρονιά 2004-05, πρώτη χρονιά στο δημόσιο σχολείο, πέρασα
από το Εσπερινό Λύκειο Τρίπολης…
Είχα την τύχη, να έχω μαθητή τον Γιώργο, τότε γύρω στα 60+, εργαζόμενο
και πατέρα δύο παιδιών που την ίδια χρονιά τελείωναν το Λύκειο (Γενικό Λύκειο)
Όταν βγήκαν τα αποτελέσματα έγινε το πρωτόγνωρο, ο πατέρας και τα δύο παιδιά
να εισαχθούν την ίδια χρονιά πρωτοετείς φοιτητές…Ο Γιώργος στο μαθηματικό…

Διονύση, θα αλλάξω λίγο το κείμενο στη γελοιογραφία και θα ρωτήσω:

“Δηλαδή είναι τυχαίο που τον Ολυμπιονίκη φοιτητή Ιατρικής, Στέφανο Ντούσκο, τον μάθαμε οι περισσότεροι, όταν ανέβηκε στο βάθρο;”

Σίγουρα η δημοσιότητα δεν είναι ανάλογη των ωρών προπόνησης και των στερήσεων
των αθλητών….