Στο νέο πρωτοσέλιδο του περιοδικού που κάνει το γύρο του κόσμου, απεικονίζονται τρεις γυναίκες, μόνο που δεν διακρίνεται κανένα χαρακτηριστικό του σώματός τους αφού είναι καλυμμένες με ολόσωμες μπούρκες από την κορφή έως τα νύχια και κρατούν καλάθια με τρόφιμα. Γίνεται αντιληπτό πως επιστρέφουν από το σούπερ μάρκετ στα σπίτια τους, στην κουζίνα τους, για να μαγειρέψουν, ένα αιχμηρό σχόλιο για την κατάσταση των γυναικών του Αφγανιστάν που τα τελευταία 20 χρόνια ονειρεύονταν να κάνουν καριέρα, όμως τώρα με την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν όλες τους οι ελπίδες εξατμίζονται. Και αναγκάζονται να κλειστούν στο σπίτι με το φόβο του θανάτου να παραφυλάει.

Στην πλάτη των τριών πρωταγωνιστριών του σκίτσου προβάλλει καμαρωτός ο αριθμός “30” -της φανέλας του Μέσι- κάτω από το όνομα του Αργεντίνου αθλητή. Ο καπιταλισμός, η δόξα, τα χαμόγελα, τα 31 εκατομμύρια ευρώ που θα λάβει ο γνωστός ποδοσφαιριστής, έρχονται σε αντίθεση με τα χαμόγελα, τη ξεγνοιασιά και τα θεμελιώδη δικαιώματα των γυναικών του Αφγανιστάν που γκρεμίζονται και εξαφανίζονται από τη μία μέρα στην άλλη.

Ταλιμπάν: Είναι χειρότερα απ’ ό,τι νομίζαμε“, διαβάζουμε στο πάνω αριστερά μέρος της εικόνας, σημειωτέον δε πως η λέξη “Ταλιμπάν” έχει γραφεί με κεφαλαία και κόκκινα γράμματα μία λεπτομέρεια που πιθανώς παραπέμπει στο αίμα που έχει στο παρελθόν και που πρόκειται και στο μέλλον, να χυθεί, στο όνομα ενός “ιερού” πολέμου.

247.gr