Ηλεκτρομαγνητισμός (θεωρία)

Η θεωρία του Ηλεκτρομαγνητισμού της Γ’ Λυκείου, βασισμένη στις περσινές μου παρουσιάσεις Prezi (1, 2, 3). Τα τμήματα που σημειώνονται με «ΕΥ» είναι εκτός ύλης. Τα QR-codes που υπάρχουν μέσα στα pdf παραπέμπουν είτε στις παρουσιάσεις, είτε σε videos (δικά μου ή άλλων).

Μπορείτε να κατεβάσετε τη θεωρία σε τρία μέρη εδώ:

ΗΜ-1 (μαγν.πεδίο),   ΗΜ-2 (επαγωγή),   ΗΜ-3 (εναλλασσόμενα)

ή όλα μαζί εδώ

(Visited 3,030 times, 1 visits today)
Subscribe
Ειδοποίηση για
23 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Διονύσης Μάργαρης
Διαχειριστής
1 μήνας πριν

Ευχαριστούμε για την προσφορά Τάσο.
Καλή σχολική χρονιά!

Ανδρέας Βαλαδάκης
1 μήνας πριν

Πολύ όμορφη δουλειά!
Απλώς νομίζω ότι στο σημείο: αφού το ηλεκτρικό ρεύμα δημιουργεί μαγνητικό πεδίο και ασκεί δύναμη σε έναν μόνιμο μαγνήτη (μαγν. βελόνα) λόγω δράσης – αντίδρασης, το μαγνητικό πεδίο ενός μόνιμου μαγνήτη θα ασκεί δύναμη σε ένα μαγνητικό πεδίο που δημιουργείται από ρευματοφόρο αγωγό.χρειάζεται να διευκρινιστεί ποιο είναι το ζευγάρι της “δράσης – αντίδρασης”, διότι αυτός που ασκεί δύναμη δέχεται και την αντίθετή της.

Βασίλειος Μπάφας
1 μήνας πριν

Καλημέρα Αναστάσιε.
Πολύ καλή δουλειά και με μεράκι.
Σε ευχαριστούμε!

Χριστόφορος Κατσιλέρος
Αρχισυντάκτης

Καλημέρα Τάσο και καλό μήνα.
Τα θερμά μου συγχαρητήρια για την εξαιρετική εργασία σου.
Σ΄ευχαριστώ πολύ που την μοιράζεσαι με όλους μας.

Τελευταία διόρθωση1 μήνας πριν από Χριστόφορος Κατσιλέρος
Μίλτος Καδιλτζόγλου

Ευχαριστούμε!
Εξαιρετικά όμορφη και ποιοτική δουλειά, η οποία σίγουρα θα βοηθήσει.

Άγγελος Στεφανίδης
1 μήνας πριν

Πολύ όμορφη δουλειά Αναστασιε!!!! Μπραβο για τον κόπο αλλα και για την προσφορα της εργασιας σου στο κοινο! Να κάνω αν μου επιτρεπεται μια μικρή παρατηρηση με καθε σεβασμό!!! Στη σελίδα 3 στις ιδιοτητες των δυναμικών γραμμων αμέσως μετα την αναφορα περι κλειστων δυναμικων γραμμων, αναγραφεται η φραση οτι οι γραμμές “ξεκινουν” από το Βόρειο και “καταλήγουν” στο Νοτιο, εξω απο το μαγνητη. Ισως ειναι πιο ασφαλες να αναφερεται στους τους μαθητες οτι “κατευθυνονταιαπό το Βορειο προς το Νοτιο, διότι το ξεκινουν και καταληγουν παραπεμπει σε αρχη και τελος. Ζητω συγνωμη για την παρατηρηση αλλα ειναι “κλασικό” λάθος που κάνουν οι μαθητές και προσωπικά αγωνίζομαι (οπως και οι υπολοιποι) να την αποβαλουμε από τα παιδια 🙂

Δημήτρης Παπαδόπουλος

Καλημέρα, πολύ εντυπωσιακή δουλειά. Έχει ένα διαφορετικό στυλ, κάπως ξεκούραστο – διασκεδαστικό, νομίζω ότι θα πολύ αρέσει στα παιδιά.

Γιώργος Ρετσίνης
1 μήνας πριν

Ευχαριστούμε πολύ,
πολύ καλή δουλειά που θα βοηθήσει τους μαθητές.