Παρουσίαση – Κριτική δύο βιβλίων για την εκπαίδευση

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Εύχομαι καλό φθινόπωρο και καλή δύναμη για τη νέα σχολική χρονιά

Έχω γράψει δύο παρουσιάσεις – κριτικές για δύο πολύ ενδιαφέροντα βιβλία που αφορούν στην εκπαίδευση.
Το ένα αναφέρεται στη διδασκαλία της κριτικής σκέψης με τίτλο “Διδάσκοντας την Κριτική Σκέψη στο Δημοτικό σχολείο”. Παρόλο που ο συγγραφέας Γιάννης Μιχαηλίδης αναφέρεται στο Δημοτικό σχολείο, το μοντέλο της διδασκαλίας που προτείνει μπορεί να εφαρμοστεί με ελάχιστες μικρές αλλαγές και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αν μη τι άλλο όμως είναι ένα βιβλίο που κατά την ταπεινή μου άποψη έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για κάθε εκπαιδευτικό.

Το δεύτερο βιβλίο αναφέρεται στη σχέση νευροεπιστήμης και εκπαίδευσης και έχει τίτλο: “Νευροεκπαίδευση – μαθαίνουμε μόνο ότι αγαπάμε”. Ο συγγραφέας του Francisco Mora κάνει μια αξιόλογη περιήγηση στη μάθηση, κυρίως μέσα από τα συμπεράσματα της γνωστικής ψυχολογίας και εκπαιδευτικής ψυχολογίας, προσπαθώντας να επισημάνει τις εφαρμογές της νευροεπιστήμης στην εκπαίδευση.

Την παρουσίαση και την άποψή μου για το βιβλίο “Διδάσκοντας την Κριτική Σκέψη στο Δημοτικό σχολείο” μπορείτε να τη βρείτε εδώ, ενώ για το βιβλίο “Νευροεκπαίδευση – μαθαίνουμε μόνο ότι αγαπάμε” μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

Καλή ανάγνωση!

Loading

Subscribe
Ειδοποίηση για
4 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Διονύσης Μάργαρης
29/09/2021 11:56 ΠΜ

Καλή σχολική χρονιά Γιώργο.
Σε ευχαριστώ για την ενημέρωσή μας για την παρουσίασή σου των δύο βιβλίων.

Εμμανουήλ Λαμπράκης

Καλησπέρα Γιώργο
Ευχαριστίες για τον εξαιρετικό τρόπο της εμπεριστατωμένης παρουσίασης – κριτικής των δυο αυτών βιβλίων για την εκπαίδευση από μέρους σου.
Από ότι αντιλήφθηκα πρέπει να πρόκειται για δυο αξιολογότατα βιβλία που απευθύνονται όχι μόνο σε εκπαιδευτικούς αλλά και σε γονείς. Ειδικότερα το βιβλίο “Νευροεκπαίδευση – μαθαίνουμε μόνο ότι αγαπάμε” πιστεύω θα τυχαίνει αποδοχής και από ένα κοινό που γοητεύεται με θέματα τα οποία σχετίζονται με τις Νευροεπιστήμες.