Τα κλειστά σχολεία και η μέρα της Μαρμότας…

Χθες στο λεκανοπέδιο είχαμε μεγάλη βροχόπτωση, αλλά τα σχολεία ήταν ανοιχτά.

Σήμερα τα σχολεία είναι κλειστά, αλλά δεν βλέπω βροχές…

Μήπως έχουμε ένα πρόβλημα;

Αν ναι, τότε υπάρχει η λύση από παλιά, για την επόμενη φορά!

Ημέρα της Μαρμότας

Κάθε χρόνο από το 1886, ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων πάνω από 40.000, συγκεντρώνεται το πρωί της 2ης ημέρας του Φλεβάρη, στο Punxsutawney της Πενσιλβάνια προκειμένου να παρακολουθήσουν ένα ζώο που φέρει την ονομασία μαρμότα, (ένα είδους σκίουρου) να προβλέπει τον καιρό για τις επόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με το έθιμο, που είχαν φέρει μετανάστες από τη Γερμανία στη Βόρεια Αμερική, αν η μαρμότα όταν βγει από τη φωλιά δεν μπορεί να δει τη σκιά της από τη συννεφιά, ο χειμώνας θα τελειώσει.

Δηλαδή, αν η μαρμότα βγει από τη φωλιά του και αποτύχει να δει τη σκιά του, εξαιτίας του νεφελώδους καιρού, ο χειμώνας σύντομα θα τερματισθεί. Αν η ημέρα είναι ηλιόλουστη και η μαρμότα δει τη σκιά της και μπει αμέσως στη φωλιά της, ο χειμώνας θα παραταθεί για έξι ακόμα εβδομάδες.

Η παράδοση έφτασε στις ΗΠΑ από Γερμανούς μετανάστες τον 18ο αιώνα. Πάντως, έρευνα της Εθνικής Υπηρεσίας Κλιματικών Δεδομένων των ΗΠΑ έδειξε ότι οι επιτυχημένες προβλέψεις της μαρμότας δεν ξεπερνούν το 39%.

Σύνδεση με ομώνυμη ταινία

Ο όρος «η μέρα της μαρμότας» ωστόσο καθιερώθηκε από από την ταινία του Χάρολντ Ράμις με πρωταγωνιστή τον Μπιλ Μάρεϊ, του 1993.

Ο Μάρεϊ υποδύεται έναν εγωπαθή και δημοφιλή μετεωρολόγο της τηλεόρασης που αναλαμβάνει να μεταδώσει για το τηλεοπτικό κανάλι στο οποίο εργάζεται την παραδοσιακή γιορτή της Πενσιλβάνια.

Ενώ ανυπομονεί να τελειώσει η «αγγαρεία», ζει την ίδια ημέρα ξανά και ξανά.

πηγή: Τα Νέα.

(Visited 301 times, 1 visits today)
Subscribe
Ειδοποίηση για
5 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Αποστόλης Παπάζογλου
Αρχισυντάκτης
1 μήνας πριν

Καλημέρα Διονύση από το ηλιόλουστο -μέχρι πριν λίγο- Μαρούσι. Είναι δύσκολο να δεχτεί κανείς ότι κλείνουν τα σχολεία λόγω βροχής στην Ελλάδα του 2021.Τίθεται βέβαια θέμα ασφαλούς πρόσβασης στο σχολείο, διότι στο δρόμο μπορεί να βυθιστεί το όχημα σε κανένα χαντάκι. Τίθεται ακόμα θέμα ασφάλειας στα πάμπολα σχολεία που στεγάζονται σε κοντέινερ και πλημμυρίζουν με την πρώτη σταγόνα. Οπότε τι να σου κάνει η εκάστοτε ηγεσία; Επιλέγει την εύκολη λύση, ευελπιστώντας ότι οι προγνώσεις θα επαληθευτούν. Εντύπωση πάντως προκαλεί και το εξής: Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου “δεν υποχρεούνται τα σχολεία τα οποία είναι κλειστά να κάνουν σήμερα Παρασκευή τηλεκπαίδευση. Ωστόσο εάν κάποια σχολεία το επιθυμούν μπορούν να κάνουν εξ αποστάσεως μαθήματα στους μαθητές τους.” Δεν διάβασα παρόμοια δήλωση όσον αφορά τις καταλήψεις…

Χρήστος Αγριόδημας
Αρχισυντάκτης
1 μήνας πριν

Διονύση και Αποστόλη καλησπέρα.
Εδώ δεν πιάνει η μαρμότα. Η πρόβλεψη γίνεται με ημερομήνια.

Αρης Αλεβίζος
Αρχισυντάκτης
Αρης Αλεβίζος(@arisalevizos)
1 μήνας πριν

Αν ήμουν μαθητής θα παρακαλούσα να αποκτήσουμε, π.χ. λόγω κλιματικής αλλαγής, καιρό Αγγλίας  όπου ξεκινά να βρέχει και ξεχνάει να σταματήσει.
Θα ξεχνάγανε τα ελληνόπουλα τι θα πει σχολείο.