Τράπεζα θεμάτων Β θέματα φυσικής Α λυκείου

earth_space_lights_black_2

Στο παρακάτω σύνδεσμό (link) θα βρείτε τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις των Β θεμάτων της Τράπεζας Θεμάτων του υπουργείου παιδείας

Αν θέλετε δείτε εδώ  

Πάνω από τα Β θέμα θέματα θα βρείτε την θεωρία που έγραψα σαν την ελάχιστη θεωρία που πρέπει να γνωρίζει κάποιος για να ασχοληθεί με τα Β θέματα της τράπεζας. Η σκέψη ήταν να σημειώσω τα βασικά θεωρητικά σημεία για να δω στην συνέχεια τι απαιτούν θεωρητικά οι ερωτήσεις για να απαντηθούν.

Η λύση και ανάρτηση των θεμάτων συνεχίζεται, αλλά με τον ρυθμό που έχουν θα ολοκληρωθούν κάποια στιγμή (στο επόμενο διάστημα)

Να σχολιάσω ότι λύνω τα θέματα με σκοπό να αποφορτίσω ψυχολογικά τους μαθητές. Αν ξέρουν ότι με ένα κλικ θα δουν όποια λύση θέλουν, θα πάψει να τους απασχολεί η τράπεζα θεμάτων και θα ασχοληθούν με την κατανόηση της φυσικής.

Το κάθε Β θέμα της τράπεζας χωρίστηκε σε δύο (στα Β1 και Β2 ερωτήματα του) με σκοπό να μπορούν μαθητές και εκπαιδευτικοί να τα χρησιμοποιήσουν κατά την διάρκεια της παράδοσης της ύλης και όχι μόνο στο τέλος της ύλης σαν επαναληπτικά θέματα.

Η τράπεζα θεμάτων, έδειξε (τα προηγούμενα χρόνια) ότι αποτελεί μια συλλογή που μπορεί να είναι χρήσιμη διδακτικά. Αλλά δεν αποτελεί σε αυτή την μορφή μια συλλογή θεμάτων που θα αξιολογήσει τους μαθητές.

Ας αφήσουν την παρούσα συλλογή σαν μια διδακτική συλλογή που συνεχώς θα αυξάνει, μια συλλογή πιθανά χιλιάδων ερωτήσεων και ασκήσεων που θα ελέγχονται για τους διδακτικούς στόχους τους.

Ας αφήσουν τους εκπαιδευτικούς στο σύνολο τους να αποφασίσουν, ηλεκτρονικά είναι εύκολο, ποιές ερωτήσεις από αυτές μπορούν να αξιολογήσουν μαθητές της Α λυκείου και στη συνέχεια δημιουργούν μια συλλογή πιθανών θεμάτων. Με την συλλογή πιθανών για αξιολόγηση θεμάτων μπορούν να δημιουργήσουν μια εφαρμογή που θα δημιουργεί με τα θέματα αυτά (με τυχαία επιλογή αλλά απο τα πιθανά θέματα) άμεσα διαγωνίσματα και τις λύσεις τους. Ένα εργαλείο που θα βοηθούσε τους μαθητές στην επανάληψη τους.

(Visited 1,717 times, 1 visits today)
Subscribe
Ειδοποίηση για
10 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Διονύσης Μάργαρης
Διαχειριστής
Διονύσης Μάργαρης(@dmargaris_2z73r8xw)
1 μήνας πριν

Καλημέρα Κώστα.
Πολύ καλή και οργανωμένη δουλειά.
Να ευχηθώ περαστικά για το ατύχημά σου, αλλά εδώ αποδεικνύεται ότι “ουδέν κακός αμιγές καλού”!!!

Γιάννης Κυριακόπουλος
Αρχισυντάκτης
1 μήνας πριν

Περαστικά Κώστα.

Ανδρέας Ριζόπουλος
Αρχισυντάκτης
1 μήνας πριν

Καλησπέρα Κώστα και γρήγορη ανάρρωση, από ό,τι και αν σε βρήκε…
Από την πρώτη εφαρμογή της Τ.Θ. η ιστοσελίδα σου είναι σημείο αναφοράς για τα θέματά της και τη συστήνω στους μαθητές μου. Προσωπικά διαφωνώ με την εφαρμογή της, μετά από 2 χρόνια Πανδημίας και της αντίστοιχης αύξησης της αμάθειας που δημιούργησε στους μαθητές αυτή η κατάσταση με την αναγκαστική τηλεκπαίδευση. Θα τη βιώνεις και συ τι να λέω τώρα…
Προτεραιότητα του Υπουργείου έπρεπε να είναι η εύρεση τρόπων να βοηθήσουμε να κλείσουν αυτά τα κενά. Αλλά πρώτα νομοθετούν και μετά συζητούν…
Αυτά δε μειώνουν σε τίποτα την προσπάθειά σου, που πιστεύω θα βοηθήσει πολλούς συναδέλφους εφόσον τη μοιράζεσαι…
Σε ευχαριστούμε!

Βασίλειος Μπάφας
1 μήνας πριν

Κώστα καλησπέρα.
Σε ευχαριστούμε για την προσφορά σου και περαστικά.