Μια πολύ απλή άσκηση, που αναφέρεται στη μη συντηρητικότητα μιας συγκεκριμένης δύναμης, λυμένη με την “εις άτοπον απαγωγή”
Επειδή το να μοιράζεσαι πράγματα, είναι καλό για όλους…
Μια πολύ απλή άσκηση, που αναφέρεται στη μη συντηρητικότητα μιας συγκεκριμένης δύναμης, λυμένη με την “εις άτοπον απαγωγή”
Καλησπέρα Γιάννη.

Το πεδίο σου:
Γιάννη καλησπέρα!
Σε ευχαριστώ πολύ.
Γιάννη, με ποιο πρόγραμμα έφτιαξες την εικόνα; (Την “εισάγω” άμεσα στο κείμενο του άρθρου)
Με το Geogebra Γιάννη.
Μπορείς να κάνεις και 3D σχήματα.
Μαθαίνεται πολύ εύκολα.
Λόγου χάριν:

Λίγο καλύτερα:

Γιάννη είναι καταπληκτικά!
Δεν ασχολήθηκα ποτέ με το geogebra και δεν γνώριζα καν τις δυνατότητές του. Να πω εδώ ότι εσύ μου είχες προτείνει πριν χρόνια και το Graph, με το οποίο έκανα όλες τις γραφικές παραστάσεις στις “Υπερβολικές Συναρτήσεις” και σε ευχαριστώ!
Το Geogebra κάνει επίσης γραφικές παραστάσεις. Ακόμα και 3D.
Το Graph είναι πιο εύκολο για τις γραφικές παραστάσεις όπως οι υπερβολικές συναρτήσεις, υ-t , θερμοδυναμικά διαγράμματα κ.λ.π.
Καλημέρα σε όλους.
Γιάννη πολύ καλή ιδέα και εφαρμογή σε ένα τομέα που δεν πολυσυζητιέται.
Έρχεται να ολοκληρώσει την κουβέντα που έγινε για τις συντηρητικές δυνάμεις!!!
Καλημέρα Βασίλειε.
Σε ευχαριστώ πολύ!
Καλησπέρα σε όλους.
Μετά την αναφορά του Γιάννη στο Geogebra, θα ήθελα με τη σειρά μου να αναφέρω ένα χρήσιμο -δωρεάν- μαθηματικό «πακέτο», το MathStudio. Ίσως πολλοί συνάδελφοι το γνωρίζουν ήδη. Το βρίσκουμε στην διεύθυνση mathstud.io και μπορούμε να το προσθέσουμε στους σελιδοδείκτες. Είναι αρκετά δυνατό πακέτο, με καλό αρχείο βοήθειας (manual). Στα «κατά» του προγράμματος είναι το ότι χρειάζεται (όπως και το WolframAlpha) σύνδεση στο διαδίκτυο.
Γιάννη Κυριακόπουλε….με αφορμή την γραφική σου παράσταση παραθέτω και δυο ωραία βίντεο σχετικά με το τρισδιαστατο σχεδιασμό στο geogebra
Link1
Link2
Πάντως αν ειναι εύκολο κανε επικόλληση την εικόνα με τις εντολές που δώθηκαν για τον σχεδιασμό να μαθαίνουμε αυτά τα ωραία!
Στο youtube μου άρεσαν τα 2 παραπάνω γιατί ειναι σχετικά με αυτά που αρέσουν σε μας τους φυσικούς!
Καλημέρα Γιώργο.
Δεν έχω κρατήσει το αρχείο.
Δεν πρόκειται για εντολές αλλά για γεωμετρικό σχεδιασμό. Πηγαίνω στην 3D προβολή και όταν κάνω κλικ στο δεξί παράθυρο εμφανίζονται τα κουμπιά σχεδίασης. Από εκεί και πέρα κάνεις ότι θέλεις χωρίς να πληκτρολογήσεις κάτι. Είναι εύκολο.
Ωραία Γιάννη! Θα δοικιμάσω! Προς το παρόν δοκίμασα να δημιουργήσω 3D διανύσματα!
Γιώργο δεν είχα ιδέαν όταν είδα τον Σταύρο Λέτη να χρησιμοποιεί το Geogebra για να συνοδεύσει το βιβλίο του Θρασύβουλου Μαχαίρα.
Ο Σταύρος μου είπε τότε ότι είναι εύκολο πρόγραμμα. Όντως μπορείς με την πρώτη φορά να κάνεις κάτι. Σύντομα πιάνεις την φιλοσοφία του και κάνεις ότι θέλεις (σχεδόν).
Μια 3D κατασκευή πάντως θέλει πολύ περισσότερο χρόνο από μια 2D.
Όπως και να χει τα καταφέρνεις στα προγράμματα! Εχω και αρχείο με interactive physics που ανέβασες τα προηγούμενα χρόνια!