Διαγώνισμα Φυσικής Γ΄ Λυκ. Χριστουγέννων 2021

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ Γ ́ ΤΑΞΗΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

02 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022

ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΦΥΣΙΚΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑΚΟΥ

ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ

ΣΥΝΟΛΟ ΣΕΛΙΔΩΝ:

ΘΕΜΑ A

Στις ερωτήσεις A1-A4 να γράψετε τον αριθμό της ερώτησης και δίπλα το γράμμα που αντιστοιχεί στη σωστή απάντηση.

A1. Όταν ο μαγνήτης του διπλανού σχήματος πλησιάζει προς το ακίνητο σωληνοειδές αντίστασης R, στα άκρα του σωληνοειδούς εμφανίζεται επαγωγική τάση μέτρου Εεπ,1 και η ένδειξη του αμπερομέτρου αμελητέας αντίστασης είναι ίση με Ι1. Κόβουμε το σωληνοειδές στη μέση, συνδέουμε το μισό κομμάτι με το ίδιο αμπερόμετρο και ξαναπλησιάζουμε το μαγνήτη με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Στα άκρα του σωληνοειδούς τώρα εμφανίζεται επαγωγική τάση μέτρου Εεπ,2 και η ένδειξη του αμπερομέτρου είναι ίση με Ι2. Τι από τα παρακάτω ισχύει;

Για τα θέματα πατήστε ΕΔΩ ….

Ανέβηκαν και οι απαντήσεις ΕΔΩ

(Visited 6,310 times, 1 visits today)
Subscribe
Ειδοποίηση για
27 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Αθηνά Τσαγκογέωργα
4 μήνες πριν

Για άλλη μια φορά ο Νεκτάριος προσφέρει ένα εξαιρετικό διαγώνισμα. Τα παιδιά μας έτσι κι αλλιώς αναζητούν μόνα τους υλικό στο ylikonet. Κυκλοφόρησε ήδη το διαγώνισμά σου στην εκπαιδευτική κοινότητα και έχει τη “σφραγίδα” σου. Γελοιότητα όποιοι δεν δίνουν το credit στον δημιουργό. Ευχαριστούμε που το μοιράστηκες.
Έχει όντως σημεία που μπορεί να αστοχήσει ένας μαθητής.
(δύο παρατηρήσεις: στο Γ θέμα να γραφτεί Γ1, Γ2, κλπ αντί για Δ και στο Γ5 μια άλλη λύση είναι να πούμε ότι το έργο της σταθερής δύναμης F ισούται με την ενέργεια της νέας ταλάντωσης).
Ευχαριστούμε και πάλι! Καλή χρονιά σε όλους.

Πρόδρομος Κορκίζογλου

Καλώς την Αθηνά στο Υλικονέτ. Καλή Χρονιά με Υγεία.
Μπράβο σου που με παρρησία καταθέτεις την άποψή σου για την μή αναφορά των δημιουργών ενός θέματος ή διαγωνίσματος από συναδέλφους που , για να το κάνουν στους μαθητές τους, βρίσκουν ενδιαφέρον διδακτικό σε αυτό, αλλά καρπώνονται τη “δόξα” !

Παντελεήμων Παπαδάκης
Αρχισυντάκτης

Καλημέρα Νεκτάριε.
Χρόνια Πολλά και καλή χρονιά να έχεις .
Είναι γεγονός πως τα θέματά σου, ειδικά τα προοριζόμενα
για εξέταση γνώσεων ,είναι προσεγμένα σε μέγιστο βαθμό
ως προς την κατανόηση της εκφώνησής τους ,χωρίς εξεζητημένες
ερωτήσεις , απαιτώντας βέβαια ιδιαίτερη προσοχή κατά την επίλυσή τους.
Να είσαι καλά και υγιής

Ελευθερία Νασίκα
Αρχισυντάκτης
4 μήνες πριν

Όλα τα διαγωνίσματά σου, Νεκτάριε, είναι πολύ προσεγμένα, ως προς την επιλογή των θεμάτων, την παρουσίαση αλλά και την ποσότητα.
Τα περιμένω κάθε χρόνο και τα χρησιμοποιώ.
Σε ευχαριστούμε πολύ!

Μια μικρή ερώτηση μόνο: στη λύση του Δ5, στην τελευταία σειρά, μήπως έπρεπε να είναι VΛΚ = 5V ;

Κωνσταντίνος Σαράμπαλης

Νεκτάριε, καλησπέρα και καλή χρονιά.

Χθες – σήμερα ασχολήθηκα με το διαγώνισμά σου (το είχα κρατήσει) και δε κρύβω ότι μου άρεσε. Απλωμένο σε όλη την ύλη που προαναφέρεις και με καίρια ερωτήματα. Ιδιαίτερα τα Α και Β που απαιτούν από το μαθητή να σκεφτεί. Ο χρόνος νομίζω θα ήταν κάποιο πρόβλημα. Αλλά στο σχολείο έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε ελαστικότατοι αν βλέπουμε ότι τα παιδιά όντως το “παλεύουν”.

Μήπως στο Α2 χρειάζεται να αναφερθεί ότι στις σχέσεις που δίνονται τα σύμβολα των μαγνητικών πεδίων αναφέρονται στα μέτρα τους και στο Β2 με τα «άκρα» του τετραγωνικού πλαισίου θέλει καλύτερη διατύπωση ή τουλάχιστον σχήμα.

Όσοι έχουν ασχοληθεί με τη διαμόρφωση ενός διαγωνίσματος, έστω και μονόωρου, γνωρίζουν ότι απαιτεί αρκετές ώρες προσωπικής δουλειάς. Και αυτό οφείλουν οι συνάδελφοι να το σεβαστούν και να αναφέρουν το συγγραφέα, εφόσον το χρησιμοποιούν και μάλιστα αυτούσιο. Αλλά ως φαινόμενο δεν είναι πρωτόγνωρο.

Συνηθίζω μετά τις εξετάσεις να προσθέτω στο παλιό αρχείο τα νέα θέματα με συνοπτικές λύσεις και να τα αναρτώ και σε Word. Φέτος για κάποιους λόγους δε λειτουργούσε καλά ο σύνδεσμος που παρέπεμπε στο αρχείο. Δέχτηκα δεκάδες μέιλ για να τους το στείλω. Το έπραξα σε κάθε έναν ξεχωριστά. Ε, λοιπόν μόνο ένας με ευχαρίστησε με μήνυμα. Οι υπόλοιποι…..

Να είσαι καλά με ΥΓΕΙΑ και να προσφέρεις. 

Κωνσταντίνος Σαράμπαλης

Νεκτάριε καλησπέρα.

Για το Α2 έχεις δίκιο (είμαι απρόσεκτος). Για το Β2 η «ένσταση» είναι στο «άκρα» τετραγωνικού πλαισίου που υποτίθεται κλειστός βρόχος. Από τα επόμενα διακρίνεται βέβαια ότι παραπέμπει στη αρχή παραγωγής του εναλλασσομένου ρεύματος.

Να είσαι καλά.