Η δύναμη που δέχεται το δοχείο.

Ποια είναι η συνολική δύναμη που δέχεται το δοχείο του σχήματος από το νερό;

Ας λύσουμε το πρόβλημα απλά.

Το νερό δέχεται τρεις δυνάμεις. Βάρος w, δύναμη από το δοχείο F και δύναμη από την ατμόσφαιρα Fα.

Ισορροπεί, οπότε:

Συνέχεια:

(Visited 337 times, 5 visits today)
Subscribe
Ειδοποίηση για
9 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Χριστόπουλος Γιώργος
6 ημέρες πριν

Ερώτηση: Το αυγό είναι στην ατμόσφαιρα. Αρα δέχεται συνολική δύναμη μηδέν από την ατμόσφαιρα. Άρα δέχεται μόνο το βάρος του υγρού σε κάθε περίπτωση. . έτσι δεν είναι;

Κωνσταντίνος Καβαλλιεράτος
5 ημέρες πριν

Πολυ ωραιο Γιάννη.

Χρήστος Αγριόδημας
Αρχισυντάκτης
5 ημέρες πριν

Γιάννη καλησπέρα.
Πολύ ωραίο.
Στο ανοιχτό δοχείο έχει ειπωθεί αρκετές φορές αλλα με ορθογώνιο δοχείο για να είναι εύκολο υπολογίσιμο. Μου άρεσε πολύ η εξήγηση ότι ισορροπεί μέσω τριών δυνάμεων εκ των οποίων οι δύο κατακόρυφες άρα και η τρίτη.
Στο κλειστό δοχείο μια εξήγηση του στυλ ότι το νερό ισορροπεί δεχομένο το βάρος του και μια δύναμη από το δοχείο δεν βγαίνει πιο απλά ότι θα ασκεί στα τοιχώματα εσωτερικά μια δύναμη αριθμητικά ίση με το βάρος του?

Κωνσταντίνος Καβαλλιεράτος
5 ημέρες πριν

Καλησπερα Χρηστο.Εχεις Δικιο ετσι βγαινει πιο απλα αλλα απ οτι καταλαβα ο Γιάννης παιζει ενα παιχνιδακι χρησιμοποιωντας καποια ωραια μαθηματικα θελωντας να δωσει μια διατυπωση που να μην μοιαζει καθολου με την πρωτη.

Κωνσταντίνος Καβαλλιεράτος
5 ημέρες πριν

Καλησπερα Γιωργο.Νομιζω οτι η συνολικη δυναμη απο την ατμοσφαιρα που ασκειται στο αυγο δεν ειναι μηδεν. Μηδεν θα ηταν αν το αυγο ηταν κλειστο γυρω γυρω.Ο Γιαννης στον αναλυτικο υπολογισμο που κανει την βγαζει μηδεν αλλα παιρνει κλειστο ολοκληρωμα θεωρει οτι το αυγο το εχει κλεισει απο πανω.

Χριστόπουλος Γιώργος
5 ημέρες πριν

Κωνσταντίνε Καλημέρα! Αυτό που λεω είναι ότι ακόμα και με ανοικτό το δοχείο(όπου η δυναμη που ασκείται στο εσωτερικό του αυγού είναι το βάρος του υγρού και η
Fα =Pατμ S ) επειδή αυτή η Fα ουσιαστικα μεταφέραται μέσω του νερού. Δηλαδη το νερό είναι υπεύθυνο για αυτό. .Αν το δοχείο δεν είχε το νερό, η συνολική δύναμη από την αμόσφαιρα θα \ήταν μηδέν.