Subscribe
Ειδοποίηση για
5 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Θοδωρής Παπασγουρίδης

Καλημέρα Βαγγέλη, μας ξυπνάς αναμνήσεις και νοσταλγία….
Πρέπει να ήταν το 1987…… χιονόπτωση ανάλογη της “Ελπίδας”….
Μόνο που τότε δεν υπήρχε πρόβλεψη 2 μέρες πριν πως η δυνατή
χιονόπτωση στο Σύνταγμα θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί της Δευτέρας….

Δεν θυμάμαι αν ήμουν στη Σόλωνος ή στην Ιπποκράτους 33 στο
εργαστήριο Φυσικής Ατμόσφαιρας…μαζί με το σημερινό Διευθυντή
του Αστεροσκοπείου Πεντέλης και υπεύθυνο του meteo.gr Κωστή Λαγουβάρδο…
Σε μια ώρα το κέντρο έκλεισε…
Βέβαια τότε δεν “μασάγαμε” … μας άρεσε….
Η Ασκληπιού έκλεισε από το χιόνι…Επιστροφή με τα πόδια….
Να είσαι καλά να μας θυμίζεις….

Τίνα Νάντσου
28/01/2022 11:11 ΠΜ

Το κτήριο δυστυχώς έχει περάσει στα χέρια της Νομικής Σχολής εκτός από ένα τμήμα που θα γίνει Μουσείο και κάποιους χώρους. Ανακαινίστηκε από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και στεγάζει και την βιβλιοθήκη της Νομικής Σχολής και το αναγνωστήριο. Είναι πανέμορφο εσωτερικά και αξίζει την επίσκεψη όσων είχαμε την τύχη να περάσουμε μέρος των σπουδών μας στο ιστορικό κτήριο της οδού Σόλωνος. Κρίμα που χάθηκε η ευκαιρία να έχουν οι Φυσικοί όλο το κτήριο….

Γιώργος Φασουλόπουλος
Αρχισυντάκτης

κρύο δεν κάνει στην Ελλάδα,

όμως, στη Σόλωνος χιόνισε και πέρσι

comment image

έτσι είδε τη φάση ο δημοσιογράφος και μουσικός παραγωγός, Στέλιος Ελληνιάδης

και συνέχισε με το σχόλιο:

Όμορφο το χιόνι, αλλά…

 

Στολισμένο το Χημείο της μάθησης και των αγώνων, το ιστορικό κτήριο του Τσίλερ επί της Σόλωνος, που τώρα λειτουργεί εύρυθμα ως Βιβλιοθήκη της Νομικής Σχολής, αναμένοντας και το Μουσείο Φυσικών Επιστημών ή μάλλον αναμένοντας επί έτη πολλά την αφύπνιση του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείου Πολιτισμού για το Μουσείο.

 

Ένα από τα στολίδια των Εξαρχείων που παραμελούν οι κυβερνήσεις επί δεκαετίες θεωρώντας πολιτισμό τις κλούβες με τα ΜΑΤ, τα καρκινογόνα αέρια, τα όπλα και τις ασπίδες, μέσα στη γειτονιά των εκατοντάδων εκδοτικών οίκων, βιβλιοπωλείων, σχολών, παλαιοπωλείων, θεάτρων, μουσείων, ζαχαροπλαστείων, κινηματογράφων, μουσικών σκηνών, καταστημάτων μουσικών οργάνων, δισκοπωλείων, μεζεδοπωλείων, γκαλερί, νεανικών στεκιών και κάθε είδους δραστηριοτήτων, από βιολογικά τρόφιμα, βότανα, φούρνους και κρεοπωλεία μέχρι χειροποίητα κοσμήματα, ραφτάδικα, κουρεία, εργαλεία, πανσιόν, γυμναστήρια, τυπογραφεία, βιβλιοδετεία και υπολογιστές, με μόνιμους κάτοικους και φοιτητές απ’ όλη τη χώρα, που συνθέτουν μια συνοικία μοναδική σε όλη την Ευρώπη.

 

Μια συνοικία κατοικίας, επιμόρφωσης και αναψυχής που δυσφημείται από τους πολιτικούς και τους εντεταλμένους δημοσιογράφους για να παραδοθεί χωρίς τους ενεργούς πολίτες του στους ξένους επενδυτές και να μετατραπεί σε στείρο τουριστικό “μαγαζί”!

Τίνα Νάντσου
28/01/2022 12:42 ΜΜ
Απάντηση σε  Τίνα Νάντσου

Τώρα από ότι μαθαίνω αποκαθίσταται in situ οι παλιές οργανοθήκες, που είχαν μεταφερθεί και φυλαχθεί εκτός του κτιρίου έτσι ώστε να επανατοποθετηθούν τα παλαιά όργανα του Μουσείου.