Το 2018 νομίζω μετά από ανάρτηση του Κυρ προσπάθησα να κάνω την τότε προσομοίωση . Έκανα λάθη τα οποία διόρθωσαν Κυρ και Δ Γκενές. Ξαναβλέποντας την καινούργια ανάρτηση <<Μια πολύ δύσκολή άσκηση στα ρευστά >> πάνω στο θέμα, έκανα την τροποποίηση της που είναι ΕΔΩ .
Δεν ξέρω ακόμα αν έχει λάθη η καινούργια έκδοση (τα οποία φυσικά ”βαραίνουν ” αποκλειστικά και μόνο εμένα) . Οι εξισώσεις που χρησιμοποίησα , η ιδέα και η τεκμηρίωση οφείλονται στις αναρτήσεις του Γ Κυριακόπουλου.
Θα προσπαθήσω να την συνεχίσω όταν θα έχω χρόνο.
Αν κάποιος την δει και βρει λάθη ή θέλει να προτείνει αλλαγές ή παρατηρήσεις θα χαρώ πολύ αν με ενημερώσει.
Λευτέρη πρώτα να σε ευχαριστήσω για την αναφορά.
Δεύτερον να σε συγχαρώ για την προσομοίωση. Τηρείς τη λεπτομέρεια της ομαλής κίνησης της “πιτσιλιάς” (ίχνους της φλέβας).
Μια παρατήρηση μόνο για το αρχικό βεληνεκές:
Ας δουμε την εικόνα που δείχνει με απόλυτη ακρίβεια που πρέπει να είναι το αρχικό βεληνεκές:
Είναι ακριβώς όσο το ΔΗ, ακριβώς διπλάσιο του πάνω ευθυγράμμου τμήματος που είναι ίσο με ρίζα(y.(H-y)).
Εγώ και όλοι μας νομίζω , σε ευχαριστούμε για την πολύ ωραία άσκηση και ιδέα που μας πρόσφερες.
Ναι νομίζω πως έχεις δίκιο για την ακρίβεια . Απλά να σου πω πως η προσομοίωση ξεκίνησε με μεγάλη ανάλυση 1400χ700 νομίζω , μετά άλλαξα 680χ 390 για να τρέχει σε κινητά και πρόσφατα πρόσθεσα την καινούργια γραφική παράσταση κτλ. Οπότε από πλευρά κλίμακας πρόκειται για έναν μικρό Φρανκεσταϊν .
Σε ευχαριστώ για την παρατήρηση και θα προσπαθήσω να την διορθώσω μόλις βρω χρόνο. Και το γυμνάσιο που εργάζομαι πολλές φορές είναι απαιτητικό από άποψη χρόνου ….. Πάντως ότι λάθος βρεις εσύ ή όποιος άλλος παρακαλώ να με ενημερώστε.
Ανανέωση 05-03-2022 . Με σωστή καθ’ ύψος κλίμακα. Βίντεο για βοήθεια και έκδοσή offline. https://users.sch.gr/lefgeo/pitsilia22/barel_pits27022022.html