Ένα σύντομο σημείωμα που αφορά το γνωστό πρόβλημα του σχολικού βιβλίου. Διαπραγματεύεται κάποιους περιορισμούς καθώς και τις ενεργειακές μετατροπές.
Επειδή το να μοιράζεσαι πράγματα, είναι καλό για όλους…
Ένα σύντομο σημείωμα που αφορά το γνωστό πρόβλημα του σχολικού βιβλίου. Διαπραγματεύεται κάποιους περιορισμούς καθώς και τις ενεργειακές μετατροπές.
Τη διάταξη που περιγράφει το πρόβλημα την είχε υλοποιήσει ο φίλος Πάνος Μουρούζης και την είχε παρουσιάσει, αν θυμάμαι καλά σε συνέδριο στη Λάρισα πριν πολλά χρόνια. (Άλλο να λύνεις στο χαρτί κι άλλο να βλέπεις το φαινόμενο να υλοποιείται μπροστά σου).
Πολύ όμορφη Σπύρο!
Καλησπέρα Σπύρο.
Πολύ καλή η διερεύνηση με τα… “παραλειπόμενα” .
Όντως πολύ ωραία η ανάλυσή σου Σπύρο!
“Φώτισες”σημεία της γνωστής άσκησης που δεν μας απασχολούσαν όταν ήταν εντός ύλης! Δυστυχώς μια όμορφη άσκηση βγήκε εκτός.
Η αναφορά σου σε αυτή, τώρα που αποχαιρετούμε το στερεό όπως το ξέραμε, ας είναι
το κύκνειο άσμα της.
Να είσαι πάντα καλά.
Γιάννη, Διονύση, Πρόδρομε σας ευχαριστώ.
Πρόδρομε δυστυχώς έτσι είναι. Αλλά μην είμαστε αχάριστοι. Τώρα τα παιδιά θα μάθουν σύγχρονη φυσική!!!