Να οπλοφορούν οι καθηγητές;

Το νομοσχέδιο οριστικοποιήθηκε 10 ημέρες μετά την πολύνεκρη επίθεση σε σχολείο της πόλης Ουβάλντε στο Τέξας, όπου ένας έφηβος οπλισμένος με επιθετικό τυφέκιο τύπου AR-15 σκότωσε 19 παιδιά και δύο δασκάλες.

Η πολιτεία του Οχάιο των ΗΠΑ πρόκειται να θέσει σε ισχύ νόμο που θα επιτρέπει σε εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό να οπλοφορούν σε σχολεία αφού πρώτα ολοκληρώσουν «πρόγραμμα βασικής εκπαίδευσης» συνολικής διάρκειας έως και 24 ωρών.

Οι υποστηρικτές ελπίζουν ότι οι ένοπλοι δάσκαλοι και καθηγητές θα μειώσουν τη συχνότητα και τον απολογισμό των επιθέσεων με όπλα σε σχολεία, οι οποίες έχουν γίνει μάστιγα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αντιθέτως οι επικριτές, μεταξύ αυτών διδασκαλικές ενώσεις και το μεγαλύτερο συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών στο Οχάιο, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι τα σχολεία θα γίνουν πιο επικίνδυνα για τα παιδιά.

Το νομοσχέδιο οριστικοποιήθηκε 10 ημέρες μετά την πολύνεκρη επίθεση σε σχολείο της πόλης Ουβάλντε στο Τέξας, όπου ένας έφηβος οπλισμένος με επιθετικό τυφέκιο τύπου AR-15 σκότωσε 19 παιδιά και δύο δασκάλες.

Οι υποστηρικτές του νομοσχεδίου υποστηρίζουν ότι το προσωπικό ενός σχολείου θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει έναν ένοπλο επιτιθέμενο προτού φθάσει η αστυνομία. «Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης στα σχολεία μας, τα δευτερόλεπτα μετράνε και οι τραγωδίες μπορούν να αποφευχθούν», δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Τόμας Χολ.

Η Διδασκαλική Ένωση και η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών του Οχάιο υπογραμμίζουν σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν ότι το νομοσχέδιο είναι «βιαστικό και επικίνδυνο»«Βάζει τους εκπαιδευτικούς στην απίστευτη θέση να λάβουν σε κλάσματα δευτερολέπτου αποφάσεις ζωής και θανάτου χωρίς επαρκή εκπαίδευση» αναφέρουν και συμπληρώνουν ότι «θα μπορούσε αναμφίβολα να οδηγήσει σε περισσότερες τραγωδίες στα σχολεία μας».

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, οι σχολικές περιφέρειες θα πρέπει να ενημερώνουν τους γονείς αν αποφασίσουν ότι θα επιτρέψουν σε εκπαιδευτικούς να οπλοφορούν μέσα στις σχολικές εγκαταστάσεις. Δεν είναι σαφές πόσες σχολικές περιφέρειες του Οχάιο θα επέλεγαν να επιτρέψουν σε εκπαιδευτικούς να είναι οπλισμένοι.

πηγή: Καθημερινή.gr

(Visited 380 times, 1 visits today)
Subscribe
Ειδοποίηση για
4 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Αποστόλης Παπάζογλου
Αρχισυντάκτης
22 ημέρες πριν

Επιστροφή στο Φάρ Ουέστ;
Δύσκολο να τα βάλεις με την NRA

Μιχαήλ Τρούλιαλης
22 ημέρες πριν

Εκπαίδευση 24 ωρών! Μήπως υπάρχει κάτι πιο ταχύρυθμο;

Κώστας Παπαδάκης
22 ημέρες πριν

Οδηγός επιβίωσης καθηγητή (αφορά καθηγητές στις ΗΠΑ):

Πέρα των προσόντων σας θα χρειαστείτε

  • Σεμινάριο στη χρήση διαδεδομένων όπλων στις συμμορίες της περιοχής που θα βρίσκεται το σχολείο σας (θα πρέπει να μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα όπλα των αντιπάλων σας)
  • Σεμινάριο επιβίωσης σε συνθήκες πόλης (και με αναφορά τις σχολικές αίθουσες)
  • Σεμινάριο στη δημιουργία εκρηκτικών από πρώτες ύλες που θα υπάρχουν σε κάθε σχολείο
  • Σεμινάριο σε βασικές τεχνικές των υπηρεσιών του νόμου, όπως παρακολούθηση, αναγνώριση και εξουδετέρωση του ..στόχου
  • Εντατικά μαθήματα πολεμικών τεχνών για να μπορείτε να αντιμετωπίσετε κάθε απειλή

Σοβαρά τώρα υπάρχει θέμα..

Κωνσταντίνος Καβαλλιεράτος

Eγω μονο φωτόσπαθο δεχομαι να κραταω.

comment image

Τελευταία διόρθωση22 ημέρες πριν από Διονύσης Μάργαρης