Θέματα Φυσικής Εξετάσεων Κύπρου

Σήμερα, 14 Ιουνίου 2022 ήταν οι Παγκύπριες Εξετάσεις στη ΦΥΣΙΚΗ.

Μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε τα θέματα από  ΕΔΩ ή  ΕΔΩ.

Μετά τις 22 Ιουνίου 2022, όταν θα έχουν γίνει και οι Παγκύπριες Εξετάσεις στη ΦΥΣΙΚΗ ΤΣ, θα ανεβάσω το σύνολο των θεμάτων αυτών των εξετάσεων στη ΦΥΣΙΚΗ.

Μεγάλο ΚΟΥΡΑΓΙΟ και αυξημένη ΠΡΟΣΟΧΗ για τους συναδέλφους που ξημεροβραδιάζονται στα Βαθμολογικά Κέντρα αυτές τις μέρες.

Loading

Subscribe
Ειδοποίηση για
18 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Γιάννης Κυριακόπουλος
Αρχισυντάκτης

Πολλά είναι.
Ουκ εν τω πολλώ το ευ.

Διονύσης Μάργαρης
Διαχειριστής
9 μήνες πριν

Ευχαριστούμε Μερκούρη για την άμεση ενημέρωση.

Κώστας Παπαδάκης
9 μήνες πριν

Ωραία θέματα,
Ξεχωρίζω το θέμα με τα lazer και την συμβολή τους..

Ερωτήσεις:
Τα βιβλία είναι ίδια, αλλάζει ο τρόπος προετοιμασίας των υποψηφίων δεδομένου ότι η μορφή των θεμάτων είναι διαφορετική;
Πόσο χρόνο έχουν στη διάθεση τους οι υποψήφιοι;

Θοδωρής Βαχλιώτης
9 μήνες πριν

Καλησπέρα. Μερκούρη μήπως ξέρεις κάποιο σύνδεσμο και για βιβλία Χημείας;

Θοδωρής Βαχλιώτης
9 μήνες πριν

Ευχαριστούμε Μερκούρη

Δημήτρης Γκενές
Αρχισυντάκτης
9 μήνες πριν

Γειά σου Μερκούρη και ευχαριστούμε.
Βλέπω ότι μοιράζουν στην Β λυκείου το Ελληνκό βιβλίο της σημερνής Γ Λυκείου ( θερμοχημεία, Χημική Κινητική , Ισορροπία, Οξέα και Βάσεις και Ιοντική Ισορροπία ) αλλά το προσεγγίζουν εργαστηριακά με έναν αναλυτικό οδηγό εργαστηρίου και τετράδιο εργαστηρίου.
Εγαστηριακά προσεγγίζουν και την Α Λυκείου.
Στην Γ κάνουν μόνο Οργανική από δικό τους βιβλίο.

Κώστας Παπαδάκης
9 μήνες πριν

Ωραία σχολικά βιβλία.
Κοίταξα της Α λυκείου..
Ευχαριστώ για τον σύνδεσμο.

Δημήτρης Γκενές
Αρχισυντάκτης
9 μήνες πριν

Διέτρεξα κι εγώ το βιβλίο της Α Λυκείου της Κύπρου

  1. Περιέργως είναι αναρτημένο τρις : α) ως βιβλίο Κορμού β) ως βιβλίο προσανατολισμού 1,,3,4 και γ) ως βιβλίο προσανατολισμού 2. !; Ελπίζω να μην ακολουθούν και εκεί την μέθοδο της κοπτορραπτικής του βιβλίου ανάλογα με τον κορμό ή την κατεύθυνση
  2. Περιέχει μόνο 3 Κεφάλαια ( α) Μετρήσεις β) Κινητική γ) Δυναμική , χωρίς έργα και ενέργειες ) αλλά με πλήρη ανάλυση αλγεβρικών τιμών, διανυσμάτων, αριθμητικών μεγεθών, μέτρων ρυθμών μέσων και στιγμιαίων. Δεν εντόπισα λάθη ( π.χ. διελκυστίνδες με διαφορετικές δυνάμεις κ.λ.π. ) και με ιδιαίτερη προσοχή στις εξιδανικεύσεις ( π.χ. τροχαλίες , ελατήρια ).
  3. Για να βγεί η διδασκαλία ολόκληρου του βιβλίου με τόση έκταση και ανάλυση απαιτούνται τουλάχιστον 3 ώρες εβδομαδιαία.
  4. Πολύ προσεγμένα και το βιβλίο του μαθητή ( θεωρία -ερωτήσεις -ασκήσεις )και το βιβλίο δραστηριοτήτων ! Ελπίζω η περισσότερη εργασία για τους μαθητές να εκτελείται στο σχολείο αλλιώς απαιτεί υπερεργασία εγήβων στο σπίτι.

Αυτά

Κώστας Παπαδάκης
9 μήνες πριν

Εμένα μου αρέσουν τα θέματα.
Ενδιαφέρουσα θα ήταν μια έρευνα με ερωτήσεις σε βασικά σημεία της ύλης της φυσικής, με κοινό ερωτηματολόγιο για τους μαθητές του λυκείου στα δύο αυτά αδελφικά κράτη.

Ερώτηση: πάνω στα θέματα που είδαμε, πως φάνηκε στους μαθητές ο διαθέσιμος χρόνος;

Τελευταία διόρθωση9 μήνες πριν από Κώστας Παπαδάκης
Χριστόφορος Κατσιλέρος
Αρχισυντάκτης

Ευχαριστώ που τα μοιράστηκες, Μερκούρη

Τίνα Νάντσου
9 μήνες πριν

Μηπως μεχρι να βγουν τα νέα σχολικά βιβλία να πάρουμε τα βιβλία της Κύπρου που είναι εξαιρετικά; Ξέρω φυσικά ότι η πρότασή μου αποκλείεται να γινει αποδεκτή και θα τρώμε για χρόνια τα απαράδεκτα σχολικά βιβλία του Λυκείου, αλλα το αναφέρω. Να σας ενημερωσω δε ότι πολλά ιδιωτικά σχολεία κάνουν μάθημα από τα βιβλία της Κύπρου εδώ και χρόνια και φυσικά από τα δικά τους βιβλία μέσω εσωτερικών εκδόσεων.
Σε σχέση με τα θέματα των εξετάσεων είναι έτη φωτός μπροστά από τα δικά μας θέματα και κοντά στην φιλοσοφία των Ολυμπιάδων Φυσικής και του ΙΒ. Προφανώς τους ενδιαφέρει τα παιδιά της Κύπρου να μπορουν εύκολα να γίνουν δεκτά σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού, κάτι που δεν ισχύει για τα δικά μας παιδιά δυστυχως.

Κώστας Παπαδάκης
9 μήνες πριν
Απάντηση σε  Τίνα Νάντσου

Μου άρεσε η πρόταση “να πάρουμε τα βιβλία της Κύπρου”, ομολογώ ότι το σκέφτηκα όπως και εσύ.
Η επιρροή του Αγγλικού συστήματος εκπαίδευσης (ενός συστήματος που εφαρμόζεται χρόνια με παραλλαγές σε διάφορα κράτη είναι προφανής.
Έχω ανάλογα βιβλία από την Αμερική (τα οποία βρήκα στο διαδίκτυο πριν μερικά χρόνια), είναι στα Αγγλικά και η δομή της ύλης είναι ανάλογη.

Γιάννης Κυριακόπουλος
Αρχισυντάκτης

Τα βιβλία είναι καλογραμμένα.
Αυτό φαίνεται από λεπτομέρειες. Λόγου χάριν ας δούμε στο βιβλίο της Β΄ τα σχετικά με την σχετική κίνηση. Απλά αλλά και πλήρη. Η επαλληλία κινήσεων παρουσιάζεται μέσω σχετικής κίνησης.
Τα ίδια και σε άλλες περιοχές.

Χαράλαμπος Κασωτάκης

Eίναι πιο καλογραμμένα από τα Ελληνικά αλλά είναι και πολύ πιο σύγχρονα. Αναπαράγουν όμως και επεκτείνουν δυστυχώς πολλά από τα κακώς κείμενα των ελληνικών βιβλίων π.χ. Η παρουσίαση του φαινομένου “ραδιενέργεια”