Ζουν ανάμεσα μας

Το “Ζουν ανάμεσα μας” είναι μια ταινία του 1988 του Carpenter. Η υπόθεση είναι η εξής (“αμερικανιά” της εποχής της) υπάρχουν “εξωγήινοι” που (μαντέψτε) ζουν ανάμεσα μας. Ο πρωταγωνιστής φοράει “ειδικά” μαύρα γυαλιά και τους βλέπει “άσχημους” και “τρομακτικούς” όπως είναι στη πραγματικότητα.

Μια εικόνα από αυτή την ταινία έχουν διαλέξει οι Έλληνες οπαδοί της επίπεδης Γης (δεν μας φτάνουν οι ντόπιες θεωρίες, έχουμε και εισαγόμενες) στη σελίδα τους στο facebook (το να υπάρχει αυτή η σελίδα είναι ένα δημοκρατικό δικαίωμα, στη συγκεκριμένη περίπτωση η δημοκρατία έχει τα θέματα της).

Το video είναι του Vice και οι απόψεις των ιδρυτών, των “ελεύθερων στοχαστών”, των “επιστημόνων του δρόμου”, ξεδιπλώνονται και μας δείχνουν στην πράξη την αποτυχία του εκπαιδευτικού συστήματος (τουλάχιστον για τους συγκεκριμένους) να διδάξει το τι είναι επιστήμη στους ανθρώπους αυτούς.

Το video εδώ. 

Έχουν πετύχει, θεωρώ με τον συμβολισμό της εικόνας που διάλεξαν στο facebook (δείτε την σελίδα εδώ, όπου 5600+ άτομα την ακολουθούν), να υπάρχουν άνθρωποι που αν και είναι γέννημα θρέμμα από την Γη, με αυτά που λένε αρχίζω να πιστεύω ότι όντως

ζούν ανάμεσα μας.

Η ατάκα που ξεχωρίζω : “επιστήμονας είναι ο καθένας”.

Μου άρεσε το μυστήριο με τις κουκούλες και τα γυαλιά. Από την μια βγαίνω στην κάμερα και από την άλλη κρύβω τον “σωματότυπο” μου (γίνεται και αυτό, δεν γνώριζα..), για να μην με αναγνωρίσουν.

Καταπληκτική η άποψη πως τα πλάνα που δείχνει ζωντανά ο διαστημικός σταθμός, είναι αποτέλεσμα μιας εικονικής πραγματικότητας που μας δείχνουν γιατί μας κρύβουν την αλήθεια. Αν μπορούσαμε να κατασκευάσουμε τέτοια πλάνα, θα τους δείχναμε την Γη επίπεδη για να είναι “ήσυχοι”.

Να ήταν όμως αυτά τα παράλογα που ισχυρίζονται.. το 2022 και ακόμα επιμένουν.

Δεν ανέφερα τις δυσκολίες που ζούνε, τα ιδρυτικά μέλη. Έχουν χάσει (κάποιοι) τις δουλειές τους, έχουν χάσει φίλους, κολλητούς, έχουν διαλύσει σχέσεις. Γιατί; γιατί όπως λένε οι ίδιοι, όταν βρίσκονται με την παρέα τους και περνάνε καλά, αρχίζουν την συζήτηση για την επίπεδη γη.

Μια λύση είναι να αλλάξουν “τροπάριο”, θα περάσουν σίγουρα καλύτερα με όσους γνωρίσουν από εδώ και στο εξής.

Loading

Subscribe
Ειδοποίηση για
8 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Αρης Αλεβίζος
Αρχισυντάκτης
22/07/2022 2:57 ΜΜ

Η πιο καινούργια «θεωρία» Κώστα είναι ότι τα πουλιά δεν πρέπει να μας ξεγελούν, είναι drone.
Η επίσημη σελίδα του “κινήματος” έχει περισσότερους από 300.000 ακόλουθους στο Instagram, ενώ στο Twitter ο αριθμός ανέρχεται στις 67.000. Η ομάδα διοργανώνει πορείες και διαδηλώσεις ανά τις ΗΠΑ, ενώ στο στόχαστρο της βρέθηκε πρόσφατα μέχρι και η γιορτή των Ευχαριστιών, προφανώς για τις γαλοπούλες!
Για παράδειγμα δες εδώ

Ραμαντάς Άρης
22/07/2022 11:34 ΜΜ

Δεν έχω λόγους να αμφισβητήσω τους “επιστήμονες flat earthers, έχω όμως μια απορία που δεν μου έχει απαντηθεί από τους” επιστήμονες “. Οι άνθρωποι ζουν” πανω” στο επίπεδο ή και “πάνω” και “κατω”. Βέβαια η κυρίαρχη άποψη μεταξύ των “επιστημόνων” είναι ότι κατοικείται μόνο το “πανω” μέρος και όποιος βρεθεί στο “κάτω” θα… πέσει στο κενό.

Ανδρέας Ριζόπουλος
Αρχισυντάκτης
23/07/2022 11:22 ΠΜ

Καλημέρα Κώστα. Να κάνουμε τους 3 επιστήμονες επίτιμα μέλη στο Υλικό. Ο τύπος με τη μαύρη κουκούλα, είναι όλα τα λεφτά. Μας υποσχέθηκε ότι θα την βγάλει όταν θα λάμψει η αλήθεια…
Είναι και Πειραματικοί. Να τους βλέπει ο Βαγγέλης να σκάει… Με το αλφάδι, το αλφαδολάστιχο και το κυριότερο και ακριβέστερο όργανο – το μάτι τους, μας ανοίγουν τα μάτια!
Όσον αφορά τους οπαδούς, βάλε στο FB search, θα σου δώσει

comment image
Τα νούμερα δείχνουν ότι είναι πολλοί ανάμεσά μας.

Respect όμως στον αληθινό Πειραματικό Μάικ Χιουζ, που ήθελε να φτάσει σε ύψος 1.500 μέτρων και να δει την Γη από ψηλά προκειμένου να αποδείξει ότι είναι επίπεδη, έφτασε μόνο στα 500, με τον αυτοσχέδιο πύραυλο, αλλά είδε τα ραδίκια ανάποδα…
Θα έχει λέει και τριήμερο καύσωνα, οπότε θα αυξηθούν προσωρινά τα μέλη του κινήματος…

Χριστόφορος Κατσιλέρος
Αρχισυντάκτης

Καλημέρα Ανδρέα και Κώστα.
Θα ακολουθήσει και σελίδα για το φεγγάρι: “flatmoon”.

Τελευταία διόρθωση1 έτος πριν από Χριστόφορος Κατσιλέρος