Από τη Γη στη Σελήνη

Πρόκειται για μία δραστηριότητα δικής μου έμπνευσης όπου με απλά μέσα μπορούμε να μετρήσουμε την απόσταση Γης Σελήνης σαν άλλοι Αρίσταρχοι. Τα δεδομένα που χρησιμοποιώ είναι πραγματικά μόνο που τον χρόνο του ραντάρ τον έκλεψα γιατί γνώριζα το αποτέλεσμα απο το λογισμικό stellarium. Πριν τοποθετηθούν ανακλαστήρες Laser στην επιφάνεια της σελήνης την απόστασή της τη βρίσκαμε όντως με ραντάρ μικροκυμάτων. Ακολουθεί το project.

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΣΕΛΗΝΗΣ

 

Loading

Subscribe
Ειδοποίηση για
3 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Δημήτρης Σκλαβενίτης

Άρη πολύ καλή η εργασία σου με αρκετή τριγωνομετρία. Πολύ καλή και η τελευταία σου παρατήρηση για την εύρεση του γεωγραφικού πλάτους με τον αστρολάβο. Συγχαρητήρια !

Ανδρέας Ριζόπουλος
Αρχισυντάκτης

Καλημέρα Άρη. Συγχαρητήρια για την εξαιρετική ανάρτηση και τις μεθόδους που εφαρμόζεις. Βλέπουμε σε μια αστρονομική παρατήρηση – πείραμα, πόσο όμορφα συνδυάζονται τα Μαθηματικά, η Φυσική και η Γεωμετρία. Ο ατομικός αστρολάβος σου μπορεί να κατασκευαστεί πανεύκολα…
Όσο για το υπόμνημα, ας περάσει πρώτα από τη γραμματεία σχολείων της αλυσίδας υπό την ευλογία της Εκκλησίας, για παράδειγμα “Ελληνική Παιδεία”, όπου διαβάζουμε “Ο Θεός έβαλε τη σφραγίδα Του, ξεκίνησαν τα εκπαιδευτήρια και συνεχίζουν…” Δηλαδή στο καταστατικό έχει μπει υπογραφή του Ύψιστου!
Κάτι σαν αυτό που ακούσαμε από τον πρωθυπουργό “Το χέρι της Παναγιάς συναντήθηκε με το χέρι του προγράμματος Δημοσίων επενδύσεων!”
Ξεκινήστε βέβαια το υπόμνημα με την παραδοχή “Ο Θεός έφτιαξε τα άστρα, τις μαύρες τρύπες, τους πλανήτες και τα πάντα όλα…”
Δεν ξέρω όμως αν επιτρέπεται να επεμβαίνουμε στο έργο του Θεού. Αν ένας αστεροειδής ξεκινήσει για τη Γη είναι θέλημά του Ύψιστου, άρα η αλλαγή της πορείας του επιτρέπεται;