Subscribe
Ειδοποίηση για
4 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Διονύσης Μάργαρης
29/08/2022 4:47 ΜΜ

Αναβάλλεται η επιστροφή του ανθρώπου στη Σελήνη με τον πύραυλο «Artemis 1», σύμφωνα με ανακοίνωση της NASA στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter.
Όπως αποκάλυψαν οι εκπρόσωποι του διαστημικού οργανισμού, ο πύραυλος αξίας 22,2 δισεκατ. δολαρίων είχε προγραμματιστεί να εκτοξευτεί σήμερα στις 15:33 μ.μ (ώρα Ελλάδος), ωστόσο τελικά η αποστολή αναβάλλεται, λόγω τεχνικών προβλημάτων.
Ειδικότερα, εντοπίστηκε μία διαρροή καυσίμου στο σύστημα τροφοδοσίας της μηχανής του πυραύλου με υγρό υδρογόνο, ενώ η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», κάνει λόγο και για μία ρωγμή που πιθανώς να υπάρχει στην Artemis 1.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η αποστολή έχει επαναπρογραμματιστεί για την ερχόμενη Παρασκευή (2/09), ενώ ως εναλλακτική ημερομηνία έχει οριστεί και η 5η Σεπτεμβρίου, σε περίπτωση που προκύψει κάποιο άλλο απρόοπτο γεγονός.

Δείτε την ανάρτηση της NASA:comment image

Τελευταία διόρθωση1 έτος πριν από Διονύσης Μάργαρης
Ραμαντάς Άρης
29/08/2022 5:19 ΜΜ

Κοιτάζοντας τα σχέδια πτήσης των 3 Άρτεμις που θα χρειαστούν για την τελική επανδρωμένη αποστολή το 2025, δε μπορείς παρά να αναλογιστείς ότι το εγχείρημα 50 χρόνια πριν ήταν αποστολή αυτοκτονίας. Με την τεχνολογία να έχει εκτοξευτεί, με πανισχυρους υπολογιστές πανισχυρους κινητήρες και θα χρειαστούν 3 πτήσεις όπως και τότε, μια δοκιμαστική, μια επανδρωμένη σε τροχιά και μια επανδρωμένη για προσσελήνωση. Δεν είμαι συνωμοσιολογος, απλά προβληματιζομαι για το αν ο ψυχρός πόλεμος ήταν η μοναδική αιτία για να δαπανηθουν δις δολάρια χωρίς λόγο καθώς μετά την πρώτη επανδρωμένη οι άλλες δεν προσέφεραν απολύτως τίποτα. Επιπλέον 3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πρώτη δοκιμαστική και όλοι οι άλλοι ταξίδευαν σε συνθήκες υψηλού ρίσκου. Τέλος παραμένει το ερώτημα γιατί οι Σοβιετικοι δεν επιχείρησαν επανδρωμένη αποστολή στο φεγγάρι. Είναι βέβαιο ότι μπορουσαν καθώς σε όλες τις φάσεις κατάκτησης του διαστήματος ήταν μπροστά από τους Αμερικανούς.

Τελευταία διόρθωση1 έτος πριν από Ραμαντάς Άρης
Ανδρέας Ριζόπουλος
Αρχισυντάκτης

Καλησπέρα σε όλους. Αν γινόταν στην Ελλάδα, με λίγο σπρώξιμο, πρώτη στο σασμάν και αφήνουμε το συμπλέκτη… Έφυγε ο πύραυλος…
Αλλά όποιος καεί απ’ το χυλό κ.λ.π.
Αν πήγαινε τώρα κάτι στραβά , θα δημιουργούσε μεγάλη δυσπιστία στο εγχείρημα. Ας πάνε όλα καλά στη δεύτερη προσπάθεια.
Άρη οι Ρώσοι δεν είχαν πολλές αποτυχίες και εκρήξεις κατά τις δοκιμαστικές; Πήγαν και οι Αμερικάνοι πρώτοι , οπότε δεν είχε νόημα .

Διονύσης Μάργαρης
03/09/2022 7:10 ΜΜ

Αναβλήθηκε και η δεύτερη απόπειρα της NASA να εκτοξεύσει τον πρωτοποριακό πύραυλο SLS του διαστημικού προγράμματος «Άρτεμις 1» γύρω από τη Σελήνη.
Η εκτόξευση από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα είχε προγραμματιστεί για απόψε, Σάββατο, στις 21.17 ώρα Ελλάδας (14.17, τοπική ώρα), εντούτοις αναβλήθηκε καθώς διαπιστώθηκε διαρροή σε δεξαμενή υδρογόνου, η οποία δεν μπορούσε να αποκατασταθεί εγκαίρως.

comment image

Τελευταία διόρθωση1 έτος πριν από Διονύσης Μάργαρης