Στο βίντεο παρουσιάζονται 2 πειράματα Ώσμωσης!
1) Ώσμωση σε διάλυμα ζάχαρης το οποίο χωρίζεται με ημιπερατή μεμβράνη από τον καθαρό διαλύτη.
2) Ώσμωση σε κύτταρα κρεμμυδιού και παρατήρηση με το σχολικό μικροσκόπιο.
Μπορείτε να δείτε το βίντεο ΕΔΩ.
Αντώνη σγχαρητήρια και πάλι – εντυπωσιακες οι φωτο απο το μικροσκοπιο – μπραβο στην ομαδα ! Για την ημιπερατη μεμβρανη τι υλικό χρησιμοποίησες ;
Αγαπητέ Παναγιώτη καλησπέρα.
Η επιλογή της ημιπερατής μεμβράνης δεν είναι πολύ εύκολη πλέον. Την έχω αγοράσει από ένα βιβλιοπωλείο ως σελοφάν για περιτύλιγμα. Θα μπορούσες να τη βρεις και σε μαγαζιά με είδη συσκευασίας. Όμως τα περισσότερα δεν είναι κατάλληλα διότι είναι αδιαβροχοποιημένα και δεν μπορεί να περάσει καθόλου νερό. Για να καταλάβεις ότι είναι κατάλληλο το σελοφάν θα πρέπει όταν το βρέξεις να μαλακώσει και να φαίνεται σαν να διαλύεται.