“Εισαγωγή στην Κβαντική Φυσική 1: Οι βασικές αρχές” από το Mathesis

Καλημέρα σε όλους τους συναδέλφους!

Η “Εισαγωγή στην Κβαντική Φυσική 1: Οι βασικές αρχές” του Mathesis έρχεται ξανά ενεργή, με τον δικό σας ρυθμό, στο προσκήνιο, με τον αγαπημένο μας Δάσκαλο Στέφανο Τραχανά.

Ειδικά φέτος που διδάσκεται για πρώτη φορά η “Κβαντική” στα Λύκεια θα αποτελέσει μια μεγάλη βοήθεια για τους καθηγητές που θα διδάξουν το μάθημα στην Γ’ Λυκείου αφού το συγκεκριμένο είναι προσαρμοσμένο ειδικά για καθηγητές Λυκείου.

Όπως μπορείτε να διαβάσετε και στην “Περιγραφή μαθήματος”:

“Το μάθημα περιλαμβάνει σχεδόν όλα τα διδασκόμενα στο Λύκειο θέματα, ενώ η τελευταία του εβδομάδα πάει και ένα μικρό βήμα πιο πέρα.

Επιπλέον:

A) Το μάθημα θα παραμείνει ανοικτό για αρκετά περισσότερο χρόνο από την τυπική του διάρκεια, ώστε να μπορέσουν να το παρακολουθήσουν και όσοι ενδιαφερθούν γι’ αυτό με κάποια χρονική υστέρηση.

B) Σε τακτά διαστήματα –π.χ. όταν ολοκληρώνεται ένα σημαντικό κομμάτι ύλης– θα υπάρχουν προαιρετικές «ζωντανές» συναντήσεις με τους διδάσκοντες μέσω zoom, για να συζητούνται απορίες.

Γ) Ο χώρος της συζήτησης φιλοδοξούμε να έχει έναν κεντρικό ρόλο∙ να γίνει ένα βήμα διαλόγου, όχι μόνο για συζήτηση κάθε δυνατής απορίας αλλά και για ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων πάνω στη διδακτική προσέγγιση ενός θέματος, με παρεμβάσεις των διδασκόντων όπου είναι αναγκαίο.

Δ) Tέλος, το υλικό του μαθήματος συμπεριλαμβάνει (εννοείται, δωρεάν) και την ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου του Στέφανου Τραχανά Στοιχειώδης Κβαντική Φυσική, ΠΕΚ 2012.”

Μπορείτε να κάνετε εγγραφή στο μάθημα στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://mathesis.cup.gr/courses/course-v1:Physics+Phys1.1+22E/about

Loading

Subscribe
Ειδοποίηση για
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια