Σ. Τραχανάς. “Εισαγωγή στην Κβαντική Φυσική Ι” – νέο δωρεάν έντυπο υλικό

Προσθήκη διδακτικού υλικού στο μάθημα

Ο αγαπημένος μας  δάσκαλος Στέφανος Τραχανάς κάνει μια σπουδαία προσφορά σε όλους τους φυσικούς. Προσφέρει δωρεάν τα  20 πρώτα κεφάλαια του βιβλίου “Στοιχειώδης Κβαντική Φυσική” το οποίο υπάρχει ήδη ως e-book, διανεμημένο στις αντίστοιχες διαλέξεις του διαδικτυακού μαθήματος«Εισαγωγή στην Κβαντική Φυσική Ι» του Mathesis,
https://mathesis.cup.gr/courses/course-v1:Physics+Phys1.1+22E/about

καθώς και τα 2 πρώτα κεφάλαια του βιβλίου “Κβαντομηχανική Ι ” τα οποία πραγματεύονται με πιο επεξηγηματικό τρόπο τη διδασκόμενη στο Λύκειο ύλη.

Περισσότερα για το σπουδαίο δώρο του Σ. Τραχανά  εδώ

 

Loading

Subscribe
Ειδοποίηση για
6 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Γιάννης Κυριακόπουλος
Αρχισυντάκτης

Και ευχαριστώ και συγχαρητήρια αξίζουν στον Στέφανο Τραχανά.
Δεν είναι μόνο για την προσφορά του αλλά και για τον απλό τρόπο που παρουσιάζει τα βασικά. Για να παρουσιάσεις κάτι απλά πρέπει να διαθέτεις και βαθιές γνώσεις και ταλέντο και διαθέτει και τα δύο σε μεγάλο βαθμό.
Παρακολουθώ τα μαθήματα και έπαθα το εξής. Προγραμματίζω να παρακολουθήσω τρία βίντεο από ενα μάθημα και δεν με αφήνει να σηκωθώ. Παρακολουθώ όλο το μάθημα.
Είναι και τα Κρητικά που τον κάνουν πιο απολαυστικό.

Συνιστώ να παρακολουθήσει κάποιος πρώτα την απολαυστική τετράωρη τοποθέτησή του και μετά να εγγραφεί στο mathesis. ώστε να παρακολουθήσει τα μαθήματα.
Αξίζει το μάθημα όποιες και αν είναι οι γνώσεις ενός συναδέλφου διότι εμφανίζεται ένας τρόπος παρουσίασης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διδασκαλία, με τις όποιες διασκευές του.

Χρόνια Πολλά και στον ίδιο και σε όλους τους φίλους.

Διονύσης Μάργαρης
24/12/2022 2:38 ΜΜ

Συμφωνώ με την παραπάνω τοποθέτηση του Γιάννη (πέρα από τα …απολαυστικά Κρητικά, αν και κει προπονούμαι με τον … Σασμό!).
Ακολούθησα δε, χωρίς συνεννόηση, την προτροπή του και τώρα παρακολουθώ το mathisis, όταν με αφήνει ο Αριστοτέλης 🙂
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ΔΑΣΚΑΛΟ Στέφανο Τραχανά, για όλα…

Γιάννης Κυριακόπουλος
Αρχισυντάκτης
Απάντηση σε  Τίνα Νάντσου

Χρόνια Πολλά Τίνα.
Διάβασα πριν 33 χρόνια το ΚβαντομηχανικήΙ. Στενοχωρήθηκα που δεν το είχα στα φοιτητικά μου χρόνια. Την εποχή των σπουδών μου ήταν στη μόδα να μιλάς ακατάληπτα, κάτι που πέρασε και σε συγγράματα. Το βιβλίο Τραχανά ακριβώς το αντίθετο. Λόγου χάριν εξηγεί γιατί επιλέγουμε την ΙΨΙ^2 αντί της ΙΨΙ ως πυκνότητα πιθανότητας.
Η ζωντανή ή έστω βιντεοσκοπημένη παρουσία του και η επί τόπου αναπαραγωγή των σχέσεων (με ταυτόχρονο σχολιασμό) κάνουν το μάθημα του mathesis ακόμα ελκυστικότερο.

Αποστόλης Παπάζογλου
Διαχειριστής

Σπουδαίο έργο, μοναδικός ο τρόπος που το κοινωνεί «ένα ηλεκτρόνιο εδώ χάμου». Χρόνια πολλά δάσκαλε Τραχανά!