Η ένταση στο κέντρο του αγωγού

Το κύκλωμα του σχήματος αποτελείται από πηγή Η.Ε.Δ. Ε = 3V με εσωτερική αντίσταση r = 1Ω και ομογενή ισοπαχή κυκλικό αγωγό ακτίνας α = 0,1m και αντίστασης R = 9Ω. Το τόξο (ΑΚΓ) αντιστοιχεί σε γωνία φ = 2π/3. Να υπολογίσετε την ένταση του μαγνητικού πεδίου στο κέντρο Ο του κυκλικού αγωγού. Αγνοείστε τα μαγνητικά πεδία που δημιουργούν τα υπόλοιπα σύρματα.

Δίνεται μ0 = 4π 10-7 Τm/A

Η λύση

σε word

και σε pdf

Loading

Subscribe
Ειδοποίηση για
8 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Χρήστος Αγριόδημας
Αρχισυντάκτης
2 μήνες πριν

Αποστόλη καλησπέρα.
Έχω δύο έτοιμες στην ίδια ακριβώς διάταξη ένα β θέμα και μια άσκηση. Το ενα είναι ακριβώς το συμπέρασμα στο τέλος όπου πάντα το Μ.Π. στο κέντρο είναι μηδέν.
Οπότε όταν δημοσιοποιηθεί δικαιωματικά θα είναι αφιερωμένη σε σένα.

Τελευταία διόρθωση2 μήνες πριν από Χρήστος Αγριόδημας
Δημήτρης Γκενές
Αρχισυντάκτης
2 μήνες πριν

Καλησπέρα Αποστόλη και Χρήστο

Είχα κάνει πριν από καιρό σχετική ανάρτηση κι εγώ και αν θυμάμαι καλά είχε προηγηθεί ο Μάργαρης ( δεν είναι εύκολο να βρεις κάτι που να μην το έχει θίξει… αλλά του Μάργαρη δεν το βρίσκω τώρα)

Μίλτος Καδιλτζόγλου

Καλησπέρα σε όλους.
Πολύ καλά κάνεις Αποστόλη και αναδεικνύει το θέμα το οποίο (όπως αναφέρει και ο Δημήτρης στη δική του ανάρτηση) είναι άσκηση στο Α΄ τεύχος του σχολικού που ήταν μέχρι και πέρυσι εκτός, αλλά φέτος είναι καθόλα νόμιμη!
Ευχαριστούμε.

Παντελεήμων Παπαδάκης
Αρχισυντάκτης

Καλημέρα Αποστόλη.
Ωραίο το θέμα με τις επι μέρους λεπτομέρειές του και τον τρόπο επίλυσής του,
όπως επίσης και του Μήτσο η απόδοση με την ιδιαίτερη τεχνική.
Χρόνια πολλά

Ανδρέας Ριζόπουλος
Αρχισυντάκτης
2 μήνες πριν

Καλησπέρα Αποστόλη. Καλή Χρονιά και καλές αναρτήσεις!
Ωραία άσκηση, από τις βασικές που πρέπει να έχουν λύσει οι μαθητές στο νόμο B-S. Βλέπουμε και την αξία της γνώσης του Ηλεκτρισμού της Β΄…
Αν πω τώρα ότι και εγώ έχω ετοιμάσει αντίστοιχες, θα το πιστέψετε; Θα τις αλλάξω λίγο και θα τις αναρτήσω, αφού πρέπει να βοηθήσουμε τους μαθητές στην κατανόηση αυτού του νόμου-βάση των μαγνητικών πεδίων από ρεύματα.