Μια γνωστή εφαρμογή του νόμου Ampere

Να δείξετε ότι σε ένα ομογενές μαγνητικό πεδίο, όπως στο εσωτερικό ενός πεταλοειδούς μαγνήτη, έντασης μέτρου Β, όταν κινούμαστε κάθετα σε αυτό όπως φαίνεται στο σχήμα είναι αδύνατος ο απότομος μηδενισμός του πεδίου εκτός της περιοχής  ΑΓ.

Απάντηση

σε word ή σε pdf

Loading

Subscribe
Ειδοποίηση για
9 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Παντελεήμων Παπαδάκης
Αρχισυντάκτης

Καλησπέρα Χρήστο .
Ο Amper δίνει ρέστα τελευταία σπόντας την …ρουτίνα.
Ωραίο θέμα σε γνωστή πηγή Μ.Π
Καλό Σαββατόβραδο

Ανδρέας Ριζόπουλος
Αρχισυντάκτης
2 μήνες πριν

Καλησπέρα Χρήστο. Πολύ καλή. Υποθέτοντας ότι δεν υπάρχει μαγνητικό πεδίο στη διαδρομή ΗΔ, καταλήγουμε ότι ενώ η κυκλοφορία σε όλο το βρόχο οφείλει να είναι μηδέν, βγαίνει διάφορη του μηδενός. Άρα πρέπει να υπάρχει αρνητική κυκλοφορία στη διαδρομή ΗΔ και μάλιστα Σ(ΗΔ)Βdlσυνθ = – Σ(ΕΖ)Βdlσυνθ. Σωστά;
Σε ρώτησα και στο σχολιασμό σου στη δική μου ανάρτηση, αλλά επειδή μάλλον δεν το είδες: Θα κάνεις ασκήσεις με σωληνοειδή; Το σχολικό δεν έχει καθόλου, εκτός από την απόδειξη του τύπου.

Τελευταία διόρθωση2 μήνες πριν από Ανδρέας Ριζόπουλος
Αθανάσιος Παπαδημητρίου

καλησπερα , αληθεια εφαρμοζοντας τον νομο του Ampere σαυτη την περιπτωση το τμημα ΔΗ μπορει να παει πολυ μακρια. Μεχρι ποια αποσταση θα δεχτουμε οτι υπαρχει κυκλοφορια ρευματος

Αθανάσιος Παπαδημητρίου

Ναι σε αυτο συμφωνω , με τη σχεση Σ(ΗΔ)Βdlσυνθ = – Σ(ΕΖ)Βdlσυνθ δεν συμφωνουσα πληρως. Καλο βραδυ.

Θοδωρής Παπασγουρίδης

Καλησπέρα Χρήστο, αυτό που γράφεις ως σχόλιο:

“εξαιτίας της καμπύλωσης των γραμμών και τον μη μηδενισμό του πεδίου. Επομένως όταν κλείνεις τη διαδρομή, κάθε φορά, η κυκλοφορία του τμήματος ΕΖ θα ισούται με την απόλυτη τιμή της κυκλοφορίας του υπόλοιπου βρόχου και όχι μόνο του ΔΗ.”

καλό θα ήταν να το γράψεις ως σχόλιο στο σώμα της ανάρτησης.

Αφού ναι μεν μέσω της υπόθεσης πως Β=0 οριακά εκτός πεδίου, καταλήγουμε σε άτοπο, αλλά αυτό δεν εξηγεί γιατί η κυκλοφορία στο βρόχο είναι μηδέν όπως επιβάλλει ο Νόμος Ampere….

Το κομβικό είναι η καμπύλωση των γραμμών…. που δίνει γωνίες διάφορες των 90 μοιρών

Τελευταία διόρθωση2 μήνες πριν από Θοδωρής Παπασγουρίδης