Μαθηματικά Δια την Στοιχειώδη Φυσικήν 1960

Ο μεγάλος μαθηματικός Σπύρος Κανέλλος, μερικά χρόνια πριν γράψει την 3τομη Φυσική του, έγραψε τα ”Μαθηματικά Δια την Στοιχειώδη Φυσικήν”. Διαβάστε το εδώ.

Αντιγράφω τον πρόλογο:

Διά νά έπιδοθή τις εις την μελέτην τής Φυσικής, πρέπει άπαραιτήτως νά είναι εφοδιασμένος μέ ώρισμένας μαθηματικάς γνώσεις. Τα Μαθηματικά προηγούνται πάντοτε τών Φυσικών Θεωριών και προπαρασκευάζουν τον δρόμον δι’ αύτάς.
Εις το παρόν τεύχος δίδονται Μαθηματικαί γνώσεις, απαραίτητοι διά την κατανόησιν τής Στοιχειώδους Φυσικής. Επι τη βάσει των προκαταρκτικών αυτών Μαθηματικών γνώσεων δύναται ο μελετητής να παρακολούθηση ευχερώς την ανάπτυξιν διαφόρων θεωριών τής Στοιχειώδους Φυσικής.

Σας θυμίζω την γωνιά της Φυσικής στην σελίδα μου. Όποιος ενδιαφέρεται να διαβάσει τι άλλο έγραψε ο Σπύρος Κανέλλος ας δει εδω.

Loading

Subscribe
Ειδοποίηση για
5 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Γιάννης Κυριακόπουλος
Αρχισυντάκτης

Καλημέρα Τάκη.
Καταπληκτικό!

Ραμαντάς Άρης
11/04/2023 9:46 ΜΜ

Τάκη ευχαριστώ θερμά που μου θύμισες τον μεγάλο δάσκαλο και δάσκαλό μου στο φροντιστήριο της Σόλωνος. Ειδικά στη γεωμετρία ζωγράφιζε, Πικάσο. Ασφαλώς και είχα το εν λόγω βιβλίο και όλα τα βιβλία του, αλλά καθότι ανοργάνωτος τα έχω χάσει όλα. Να είσαι καλά. Σπουδαία δουλειά.

Τίνα Νάντσου
11/04/2023 9:55 ΜΜ

Αραγε είναι ο Κανέλλος που δουλευε και στον Ηράκλειτο;

Χριστόπουλος Γιώργος
Απάντηση σε  Τίνα Νάντσου

Καλησπέρα. Νομίζω ότι ο Κανέλλος του Ηρακλείτου ήταν Μαθηματικός και δίδασκε Γεωμετρία .Εξαιρετικός χαρακτήρας και καλός “Γεωμέτρης”. Δεν ήταν αυτός που έγραψε τα βιβλία.