Είναι σε εξέλιξη και δεν ξέρω αν και πως θα το ολοκληρώσω, μια και ψάχνω για εναλλακτική λύση για την μέτρηση αποστάσεων. Ίσως φανεί χρήσιμο κάπου…..
Κάνε κλικ ΕΔΩ
Επειδή το να μοιράζεσαι πράγματα, είναι καλό για όλους…
Είναι σε εξέλιξη και δεν ξέρω αν και πως θα το ολοκληρώσω, μια και ψάχνω για εναλλακτική λύση για την μέτρηση αποστάσεων. Ίσως φανεί χρήσιμο κάπου…..
Κάνε κλικ ΕΔΩ
Συνάδελφε Παναγιώτη με έχεις καταπλήξει με τις εφαρμογές σου. Μακάρι να τα ήξερα τα συγκεκριμένα εργαλεία, έστω και στη δύση του εκπαιδευτικού μου βίου. Αξιέπαινη και αξιοζήλευτη η προσπάθειά σου.
Να είσαι καλά
Λευτέρη Παπαδόπουλο με λένε και κάνω εφαρμογές – προσομοιώσεις σε φυσική χημεία και βιολογία. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, που φαντάζομαι πως αναφέρονται σε εμένα. Εδώ και 10 χρόνια με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο κατασκευάζω προσομοιώσεις. Κυρίως χρησιμοποιώ προγράμματα της Adode αλλά και άλλα προγράμματα που ανακάλυψα στην πορεία.
Σε ευχαριστώ και πάλι και εύχομαι και εσύ να είσαι καλά.
Πάνω από όλα όμως χρειάζονται γνώσεις προγραμματισμού, όπως αυτές που μπορεί να έκανες στο πανεπιστήμιο, c++ , Fortran κτλ Η HTML5 είναι μια εξέλιξη της c++ .
Πώς το Λευτέρης έγινε Παναγιώτης δεν ξέρω. Πάντως, συγγνώμη.
Στο Πανεπιστήμιο, προ αμνημονεύτων χρόνων, υπολογιστές δεν υπήρχαν ούτε καν calculator. Ακόμα και τις πράξεις στα εργαστήρια τις κάναμε με τον κανόνα. Όλες οι σημειώσεις χειρόγραφες (ή σε γραφομηχανή τη διπλωματική). Λίγη Fortan. Ένας κεντρικός υπολογιστής σε όλη τη ΦΜΣ Αθήνας που υπήρχε δούλευε με διάτρητες κάρτες. Ότι έχω μάθει από τα τέλη της δεκαετίας του ‘80, είναι από μεγάλη προσωπική προσπάθεια με ΗΥ 64Κ μνήμη και ούτε καν σκληρό δίσκο και τεράστια έξοδα (+βιβλία, περιοδικά, κλπ). Δύσκολα χρόνια χωρίς μέσα.
Να είσαι καλά
Και εμείς τα ίδια είχαμε στην ΦΜΣ του ΑΠΘ κάπου το 1987(;) ή 1988(;) Πάντως calculator είχαμε . Πρωτοέμαθα Fortan με τις διατρητές κάρτες . Αυτά είχα γράψει στο fb όταν έπεσα στην φωτογραφία <<Αυτές οι κάρτες ήταν το usb flash της δεκαετίας του 1980 στο ΑΠΘ σε όλα τα τμήματα γεωλογικό , μαθηματικό και φυσικό της ΦΜΣ. Πήγαινες σε ένα τερματικό που έμοιαζε με ραπτομηχανή . Έγραφες – έραβες τις γραμμές ενός μικρού προγράμματος στην τότε Fortran . Τα παρέδιδες στην γραμματεία και αν δεν έκανες καμμιά στραβό βελονιά σου έβγαζε μετά από μέρες τα αποτελέσματα….. Σε αυτά τα μηχανήματα έμαθα προγραμματισμό η/υ…..>> <<Μουσείο ο η/υ τότε και νέοι εμείς….. ενώ τώρα για το μουσείο εμείς , και ο η/υ τελευταίας γενιάς….>>
Πανεπιστήμιο 1972-76. Μια δεκαετία πίσω. Τη FORTRAN θεωρητικά στον πίνακα χωρίς εξάσκηση και οι σημειώσεις από πολύγραφο. Το πρώτο μου PC το 1986 HUNDAI (οι ΙΒΜ πανάκριβοι) με δύο οδηγούς δισκέτας, χωρίς σκληρό δίσκο και ποντίκι. Λειτουργικό DOS2.
Το 1986 νομίζω πήρα το Spectrum . Το συνδέαμε στην τηλεόραση. Για drive είχε κασετόφωνο με κασέτες !! Ο επόμενος ήταν το 1994 με win 3.11 παρακαλώ…..
Τι θυμηθήκαμε βραδιάτικά……
Καλή Πρωτομαγιά. Υπάρχει ανανέωση ΕΔΩ
Ζητήστε ανανέωση σελίδας. Θέλει αρκετές διορθώσεις ακόμα.
Φυσικά ούτε για αστείο δεν είχα την πρόθεση (ούτε βέβαια έχω την δυνατότητα) να αντικαταστήσω την πρωτοβουλία (γιορτή ΦΕ θα έλεγα) του ΕΚΦΕ Σερρών και Λακωνίας το 2016.Ίσως πάντως βοηθήσει στην προετοιμασία του πειράματος. Και επίσης έγινε γιατί έβλεπα παρουσιάσεις ας το πούμε “γεωκεντρικές”. Ότι δηλαδή οι ακτίνες του ήλιου αλλάζουν γωνία ….. Και όμως τέτοια θέματα είναι εκτός ύλης στην γεωλογία της Α’ γυμνασίου, αλλά νομίζω πως δεν διδάσκονται και σε κανένα άλλο μάθημα. Τέλος ετοιμάζω μια παραλλαγή σε μια ιδέα του Κυρ .