Κασέτας Αντρέας – Η φυσική μου, η φυσική σου 1+2

Κατεβάστε τον 1ο τόμο εδώ και τον 2ο τόμο εδώ.
Ευχαριστώ γιατί μου δάνεισαν για να τα σκανάρω,  τον Γιώργο Πρωτόπαπα για το βιβλίο ” η φυσική μου, η φυσική σου,  τόμος 1” και την Στέλλα Χριστοπούλου το βιβλίο ” η φυσική μου, η φυσική σου,  τόμος 2”.
Ο τόμος 1 , είναι προγενέστερη έκδοση του βιβλίου ”Φυσική 1, Μηχανική”  με προσθαφαίρεση παραδειγμάτων, σχολίων και με λιγότερα σχήματα από την Φυσική 1, που έχει βελτιωμένα πολλά σχήματα.
Ο τόμος 2 , είναι περιέχει αυτούσιο το μεταγενέστερο βιβλίο ”Φυσική 2, Μηχανική” συν το κεφάλαιο των Ταλαντώσεων [δίχως τις λυμένες ασκήσεις] από το βιβλίο ‘‘Φυσική 3, Ταλαντώσεις Κυματική Ακουστική” συν  μιας σειράς 60 Γενικών  Ερωτήσεων.
Αντιγράφω τους ιδιαίτερους προλόγους:
[η φυσική μου, η φυσική σου 1]
Κάποτε είχα πη: “‘Η Φυσική είναι σαν τη συμφωνική μουσική. Όσο την κατακτάς, τόσο πιο όμορφη σου φαίνεται.”
Αργότερα, σκέφτηκα να γράψω για τη Φυσική, για κείνη τη Φυσική πού έχει τόσες αντιπάθειες ανάμεσα στους μαθητές, θέλοντας να μιλήσω μαζί τους πάνω στο αν έχουν άδικο ή όχι. Το βιβλίο πού κατάφερα να βγάλω, δεν θέλει να καινοτομήση.
Και νάθελε εξάλλου, δε θα μπορούσε.
Απευθύνεται σέ σένα, το μέσο μαθητή. Έχει κιόλας αρχίσει να μιλάη μαζί σου. ‘Ακουσέ το. Χρησιμοποιεί τη γλώσσα που μιλάμε καθημερινά, αυτή πού χρησιμοποιούμε όταν, πίνοντας καφέ, κουβεντιάζουμε για κινηματογράφο. Αυτή πού χρησιμοποιείς όταν σκέφτεσαι ή όταν ονειρεύεσαι. Πιστεύει πώς έτσι, θα μπορέσης να καταλάβης καλύτερα τη γλωσσά της Φυσικής και να μαθης να την μιλάς χωρίς μετάφραση.
Αύτη θάναι μια γλώσσα μελέξεις συμβολικές.
Ορμή, έργο, ένταση πεδίου, ηλεκτρομαγνητικό κύμα.
Πάντως το ταξίδι για την κατάκτηση θάχη και Λαεστρυγόνες. Πάρε λοιπόν μαζί και τα εργαλεία σου. Την περιέργεια, τη λογική, την εμπειρία πούχεις αποκτήσει κοιτάζοντας το σύμπαν, τις μαθηματικές σου γνώσεις. Πιστεύω οτι θαρθη ένας καιρός που θα λες κι εσύ πως “ή Φυσική είναι κάτι συναρπαστικό”.
Πρωτοχρονιά του 73
[η φυσική μου, η φυσική σου 2]
Οι αισθήσεις βομβαρδίζονται με μηνύματα. Πίσω απ’ αυτά, βρίσκεται η φύση, πραγματική, αυτόνομη, με ύπαρξη ανεξάρτητη απ’ τη δική μας. Πήραμε τα εργαλεία μας κι αρχίσαμε το σμίλεμα της εικόνας της. Κάθε προσπάθεια ξεκινάει απ’ τη νόησή μας και καταλήγει στη νόησή μας. Είμαστε σε θέατρο πού κάνουμε τον θεατή και τον ηθοποιό ταυτόχρονα. Αναγνωρίζουμε τίς δυσκολίες και προχωράμε. Κάνουμε Φυσική .
Τα παραπάνω αρχεία τα συγκεντρώνω και στην σελίδα μου εδώ.
Μέσα στην βδομάδα θα ανεβεί και η έκδοση του 1977 του βιβλίου  ”Λύνοντας Ασκήσεις Φυσικής 1, Μηχανική Ακουστική”, βελτιωμένη και συμπληρωμένη της έκδοσης του 1972.
Καλό μήνα.

Loading

Subscribe
Ειδοποίηση για
1 Σχόλιο
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Στέλλα Χριστοπούλου

…”Πάρε λοιπόν μαζί και τα εργαλεία σου. Την περιέργεια, τη λογική, την εμπειρία πούχεις αποκτήσει κοιτάζοντας το σύμπαν, τις μαθηματικές σου γνώσεις. Πιστεύω οτι θαρθη ένας καιρός που θα λες κι εσύ πως “ή Φυσική είναι κάτι συναρπαστικό”.”….

Μακάρι!

Ευχαριστούμε πολύ, Τάκη! Είναι τόσο αισιόδοξο να συναντάς ανθρώπους με μεράκι.

Και εδώ, στο ylikonet υπάρχουν….

Τελευταία διόρθωση4 μήνες πριν από Στέλλα Χριστοπούλου