Μεγάλη αναστάτωση στα σχολεία: Η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων του ΙΕΠ “έπεσε”
Συναγερμός εν μέσω εξετάσεων έχει σημάνει από νωρίς το πρωί σήμερα στα Λύκεια, καθώς οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των Σχολείων αδυνατούν να μπουν στην Τράπεζα Θεμάτων (Τ.Θ.Δ.Δ) για να κληρώσουν, όπως ορίζει η νομοθεσία, τα θέματα των ενδοσχολικών εξετάσεων.
Η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων του ΙΕΠ έχει πέσει, με αποτέλεσμα τα σχολεία να μην μπορούν να αντλήσουν τα θέματα δύο ή τρεις ώρες πριν την έναρξη των εξετάσεων , ανάλογα με το μάθημα στο οποίο διαγωνίζονται οι μαθητές.
12:30 τα παιδια μεσα στις αιθοσες ακομα περιμενουν. Καμια αλλη λυση δεν υπαρχει μονο υπομονη.
Για την 2η βάρδια ελπίζω…
Δυστυχως οχι η 1η βαρδια, τα παιδια ηταν στο σχολειο νωριτερα απο τις 8.
Δεν ειναι δεκτη ουτε η λυση της αναβολης των εξετασεων
Δεν το πιστεύω, ότι τράβηξε τόσο, αφού άκουσα στο ραδιόφωνο ότι το πρόβλημα επιλύθηκε…
Να κρατάς τόσες ώρες τα παιδιά στην τάξη, χωρίς θέματα;;;
Δυστυχως το προβλημα λυθηκε μερικως στις 9 και μιση περιπου, μετα δυσκολιας πηραμε θεματα για δυο μαθηματα και μετα κολλησε ξανα, προσφεραμε στα παιδια χυμους νερα και σαντουιτς
Κατάλαβα…
Χρειάστηκαν μόνο μερικά λεπτά ώστε η τράπεζα θεμάτων να μεταβληθεί σε τράπεζα αναθεμάτων. Στην αρχή δεν έμπαινες καθόλου. Μετά από ώρες και εκατοντάδες προσπάθειες έμπαινες αλλά δεν είχαν κληρωθεί όλα τα θέματα. Αν κατά λάθος ο διευθυντής πάταγε ΟΚ χωρίς να προσέξει ότι υπήρχαν λειψά θέματα μετά δεν μπορούσε να τα ολοκληρώσει καθώς έβγαινε το μήνυμα” η κλήρωση έγινε”. Οι μαθητές της πρώτης βάρδιας του διπλανού Λυκείου έφυγαν με αναβολή του μαθήματος για 16 Ιουνίου προφανώς για καλύτερη εμπέδωση. Αν η αναβολή αφορούσε μαθητές Γ λυκείου δεν γινόταν δεκτή. Σε μαθητές Α και Β λυκείου 1ης βαρδιας στο διπλανό Λυκειο έγινε δεκτή γιατί .. απλά δεν χωρούσαν να γράψουν όλοι στο κτήριο.Ήμασταν από τους τυχερούς που, σε συννενόηση με τους μαθητές, είχαμε τελειώσει τα μαθήματα της Γ Λυκείου από την Παρασκευή για να διαβάσουν τα παιδιά μια ώρα αρχύτερα και είχαμε μόνο 2η βάρδια. Στη συνέχεια το σύστημα αρνούνταν την οριστικοποίηση. Έβγαλα φωτοτυπίες τα δικά μου πριν την οριστικοποίηση και μόλις ήρθε η οριστικοποίηση μετά από μία ώρα, κατά τις 12, δόθηκαν αμέσως τα θέματα. Οι μαθηματικοί δεν στάθηκαν τόσο τυχεροί. Το σύστημα τους έβγαλε μήνυμα ότι “η κλήρωση έγινε” αλλά … δεν τους άφηνε να δούν ή να κατεβάσουν τα θέματα μέχρι 12.30. Τα παιδιά άρχισαν να γράφουν μαθηματικά κατά της 1.00 και έφυγαν 3.00. Ο επίλογος του δράματος πολλών πράξεων σε μια επαρχιακή πόλη όπως το Ρέθυμνο: το τελευταίο λεωφορείο με προορισμό κάποια χωριά είχε φύγει μετξύ 2.10-2.40 όπως ανακάλυψαν τα παιδιά και έπρεπε να κατέβει ΙΧ ή αγροτικό από το εκάστοτε χωριό τους για να πάρει τα παιδιά που σχόλασαν στις 3. Ευτυχώς στην επίλυση αυτό του προβήματος βοήθησε η Ηλεκτρονική Φυσική δηλ. τα, απαγορευμένα στο σχολείο, κινητά τηλέφωνα που είχαν αφήσει, εννοείται εκτός τάξεως όταν έγραφαν. Όλα αυτά γιατί κάποιος νομοθέτης δεν είχε την προνοητικότητα να προσθέσει στο νόμο μερικές γραμμές ” σε περίπτωση αδυναμίας του υπολογιστικού συστήματος οι καθηγητές μπορούν, μετά από σύμφωνη γνώμη του διεθυντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, να επιλέξουν από την τράπεζα θεμάτων και το 2ο και 4ο θέμα. ” Άλλωστε η βαθμολογία αυτή δεν μετράει καθόλου στην εισαγωγή στα ΑΕΙ για να μιλήσουμε για μεγάλη ανισότητα ή αδικία.
” Της Ελλάδος το μέλλον , ως προς το παρόν,
τον κακό μας τον καιρόν”
Καλησπέρα σε όλους. Ο γιος μου πήρε θέματα στις 10. Κάποια παιδιά όμως θα πάνε για μετά τις πανελλήνιες. Χρειάζεται οπωσδήποτε εναλλακτική σε τέτοιες περιπτώσεις.
Καλησπέρα παιδιά. Ακριβώς όπως τα έγραψε ο Χαράλαμπος και χειρότερα. Εγώ έδινα Φυσική Γ΄. Η Δευτεροβάθμια Αχαϊας μας ανέθεσε να παίρνουμε εμείς ως σχολείο στο ΙΕΠ, ενώ μπορούσε να συγκεντρώσει τα αιτήματα και να τα προωθήσει…Φυσικά δεν ήταν δυνατόν να πιάσουμε γραμμή, αφού την ιδέα αυτή θα είχαν και άλλες Δευτεροβάθμιες.
Τα παιδιά που σε λίγες ημέρες ξεκινούν Πανελλαδικές, περίμεναν σαν πρόβατα από τις 8 ως τις 12 στο προαύλιο. Κανείς δεν έπαιρνε ευθύνη για να δώσει κάποια λύση, τι να κάνουν οι μαθητές. Με απόφαση Συλλόγου στις 12.30 τα στείλαμε σπίτι τους και θα τα ξαναφέρουμε αύριο. Το ίδιο και τα παιδιά της Α΄τάξης της 2ης βάρδιας.
Θα μπορούσε να δοθεί μια απλή εντολή να βάλουμε εμείς όπως πάντα όλα τα θέματα, αλλά δεν έχει προβλεφθεί στο νόμο!
Τεχνικά προβλήματα πάντα θα συμβαίνουν. Είτε τυχαία, είτε εσκεμμένα – αφού μιλάνε για hacker! Υπήρχε κανένας σχεδιασμός από το ΙΕΠ για την σημερινή περίπτωση;
Ο Πρόεδρός του έχει επανειλλημένα προσβάλει τους καθηγητές και δάσκαλους ως τεμπέληδες, που δε θέλουν να αξιολογηθούν και θλίβεται – όπως λέει – με τις αντιδράσεις μας. Μπορεί να μας πει αν χωρίς την Τράπεζα συνέβη ποτέ να αναβληθούν οι προγραμματισμένες εξετάσεις στα Λύκεια, εξαιτίας των καθηγητών;
Αλλά η έπαρση κάποιων, δεν αφήνει περιθώρια να σκεφτούν ότι μπορεί να μην είναι όλα καλά και όλα ωραία ή ότι δεν τα ξέρουν όλα…
Ας ελπίσουμε αύριο ο hacker να ασχοληθεί με κάτι πιο προσοδοφόρο, από την Τράπεζα με Θέματα Εξετάσεων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας.
Όταν είδα το πρωί τον τίτλο “Έπεσε η Τράπεζα” μου ήρθε στο νου το “Έπεσε η Βαστίλη”. Η διαφορά είναι πως αντί εισβολής έπεσε από μόνη της.
Ως ηλικιωμένος φοβάμαι τα πεσίματα.
Να ήταν τα προβλήματα της παιδείας τόσα χρόνια, η τράπεζα θεμάτων. Θα ήταν εύκολο να τα λύσουμε.
Προσωπικά ήμουν σίγουρος ότι θα υπήρχαν προβλήματα (και θα υπάρξουν και άλλα), δεν υπάρχει σχεδιασμός, ούτε οργάνωση σε όλα τα στάδια.
Το ιδιο και σε μας, τα θεματα ηρθαν στη μια το μεσημερι τελειωσαμε στις 3, τα παιδια ηταν στο σχολειο απο τις 8 παρα τεταρτο και μεσα στις ταξεις απο τις 10 παρα τεταρτο. Και οι ευθυνοφοβοι γραφειοκρατες να μην δεχονται καμια εναλλακτικη , απλα συνιστουσαν υπομονη!!!!
οπου και να κοιταξω γυρω μου η Ελλαδα με πληγωνει (παραφραζοντας τον Σεφερη)
Καλά συνάδελφοι,
τι δεν καταλάβατε πρωί – πρωί.
29 Μαΐου σήμερα…
Εν τούτω Νίκη, ορθολογιστές της φυσικής !
Ναι Βασίλη, αλλά για να συνδέουμε τα θέματα, αφού η “κατάρα” του 1453, μας κατατρέχει… (έχεις και τον Ερντογάν να γιορτάζει στην Αγιά Σοφιά, την νίκη του στις εκλογές).
«Σε όλη τη διαμάχη των ανθενωτικών οι καλόγεροι στα μοναστήρια της Πόλης και του Αθω ήταν πρώτοι. Είναι πολλοί και δεν πολεμούν. Αντίθετα με τους δυτικούς μοναχούς που μπορούν να φέρουν όπλα, οι ορθόδοξοι δεν μπορούν».
Πού να στηριχθεί το “εν τούτω νίκα”;
Το ψηφιακό κράτος της Ελλάδας που ηγείται της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης στο μεγαλείο του.
Εχει και σήμερα προβλήματα η τράπεζα. Αναρωτιέμαι πόσο δύσκολο ή νόμιμο είναι να γίνει μία κεντρική κλήρωση στο υπουργείο για όλα τα μαθήματα σε κέθε βάρδια 8.30 και 10.30 και να σταλούν τα θέματα σε κάθε σχολείο με το σύστημα εκπομπής των πανελληνίων. Μου ήρθε στο νου η παραβολή των μωρών παρθένων
Καλημέρα Χαράλαμπε,
2 χρόνια εκτός εκπαίδευσης αλλά τα θέματα της τράπεζας τα έχω και στις δυο μορφές με την αρίθμηση τους( ο καθένας μας έχει πρόσβαση σε αυτά ). Ετσι η αποστολή και το κατέβασμα από τη σελίδα δεν χρειάζεται. Η κλήρωση ( κεντρικά ) και η αποστολή των αριθμών που κληρώθηκαν ( όχι των αρχείων ) είναι πανεύκολη ( ένα email αρκεί ) αλλά …… το ψηφιακό κράτος που λένε…….