Οι τρεις τόμοι Feynman δωρεάν

Ένα ωραίο δώρο από το Πανεπιστήμιο Caltech.
Οι τρεις τόμοι των διάσημων διαλέξεων του Richard Feynman, βρίσκονται δωρεάν στο διαδίκτυο , σε ηλεκτρονική και ενημερωμένη έκδοση.
Προσωπικά έχω στην βιβλιοθήκη μου τα κόκκινα βιβλία (τόσο στα αγγλικά όσο και στα ελληνικά). Το καλό με την ηλεκτρονική έκδοση του Caltech είναι ότι μπορείς να ανατρέξεις εύκολα στο κεφάλαιο και στο θέμα φυσικής που σε ενδιαφέρει. Επίσης είναι πολύ εύκολη η πλοήγηση στο υλικό των 3 βιβλίων ταυτόχρονα με βοήθεια των εργαλείων του Caltech.
Για να διαβάσετε τα βιβλία εδώ

Loading

Subscribe
Ειδοποίηση για
11 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Κωνσταντίνος Καβαλλιεράτος

Καλημερα Τίνα.Το μονο βιβλιο Φυσικής που εγινε μπεστ σέλερ οπως η αλικη στη χωρα των θαυματων ή ο Χαρι Ποτερ. 🙂

Ανδρέας Βαλαδάκης
09/09/2023 2:04 ΜΜ

Γνωρίζουμε αν έχει διδαχθεί από κάποιον άλλον εκτός από τον ίδιο τον Feynman;

Κωνσταντίνος Καβαλλιεράτος
Απάντηση σε  Ανδρέας Βαλαδάκης

Eννοεις αν το βιβλιο αυτο εχει επιλεγει ως το κυριο βιβλιο για το μαθημα της γενικης Φυσικης σε καποιο Πανεπιστημιο?

Ανδρέας Βαλαδάκης
09/09/2023 4:28 ΜΜ

Ναι, αυτό εννοώ.

Χαράλαμπος Κασωτάκης
Απάντηση σε  Ανδρέας Βαλαδάκης

Όχι. Τα συγκεκριμένα βιβλία διδάχθηκαν μόνο από τον Feynmann και τους βοηθούς του και μόνο εκείνη την περίοδο. Ακόμα και το Caltech άλλαξε βιβλία. Έχουν μια μοναδικότητα όπως και τα βιβλία του Landau για μαθητές(όχι η μεταπτυχιακή σειρά) αλλά δεν είναι και το καλύτερο βιβλίο για βασικό βιβλίο πρωτοετών-δευτεροετών φοιτητών. Αποτελεί όμως ένα πρώτης τάξεως βοήθημα για όποιον θέλει να διευρύνει τις γνώσεις του από ένα μετρ του είδους. Προς πληροφόρηση πολλοί πρωτοετείς φοιτητές έφευγαν από τις διαλέξεις καθώς δεν καταλάβαιναν πολλά αλλά ο Feynmann δεν ήταν εύκολο να το αντιληφθεί καθώς τους αντικαθιστούσαν άμεσα μεγαλύτερης ηλικίας φοιτητές ακόμα και βοηθοί που ήθελαν να ακούσουν το μεγάλο δάσκαλο.

Κώστας Παπαδάκης
11/09/2023 9:54 ΜΜ

Σωστά. Να προσθέσω: Το όλο εγχείρημα του Feynman (που έδωσε τις διαλέξεις του) του ανατέθηκε από το πανεπιστήμιο, για να τονώσει το ενδιαφέρον των πρωτοετών – δευτεροετών φοιτητών. Αντί για αυτό που του ανατέθηκε ο Feynman έδωσε μια μοναδική σειρά μαθημάτων κ εργαστηριακών ασκήσεων που δεν προτείνονται σε προπτυχιακούς φοιτητές..

Κώστας Παπαδάκης
11/09/2023 9:55 ΜΜ

Το χρονικό του χρόνου έλεγε ο Hawking ότι πούλησε περισσότερο από το βιβλίο της Madonna (κάτι που το αναφέρει στο πρόλογο και θεωρούσε απίστευτο).

Κωνσταντίνος Καβαλλιεράτος
Απάντηση σε  Κώστας Παπαδάκης

Πραγματι απιστευτο Κωστα. Oι διαλεξεις του Feynman ομως δεν ειναι εκλαικευμενο βιβλιο,Ειναι πολυ τεχνικο αε σχεση με το βιβλιο του Hawking και δεν ειναι για ολους.Παρ ολα αυτα το εχουν διαβασει αποσπασματικα η περισσοτερο,εκατομυρια ανθρωποι.Μονο εδω στο υλικο πιστευω θα βρουμε πανω απο καμια εκατοστη ανθρωπους που εχουν διαβασει εστω κατι λιγο απο αυτο. 🙂

Κώστας Παπαδάκης
12/09/2023 8:23 ΜΜ

Έχεις δίκιο, δεν συγκρίνεται το επίπεδο μεταξύ τους.

🙂