Οι ισχυρισμοί για δύο «εξωγήινα» πτώματα

Επιστήμονες καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς για δύο «εξωγήινα» πτώματα

Από την ιστοσελίδα Live Sience ένα ενδιαφέρον άρθρο, για τους υποτιθέμενους εξωγήινους, που παρουσίασε γνωστός Ουφολόγος.

Με μετάφραση Microsoft

«Αυτό είναι πλήρης ανοησία»: Επιστήμονες καταφέρονται εναντίον «εξωγήινων» σωμάτων ενώπιον του Μεξικανικού Κογκρέσου

Ένα από τα «μη ανθρώπινα» πτώματα παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Μεξικανό δημοσιογράφο Jaime Maussan, στο ξενοδοχείο Camino Real, στην Πόλη του Μεξικού, στις 13 Σεπτεμβρίου. (Πιστωτική εικόνα: Daniel Cardenas/Anadolu Agency μέσω Getty Images)

Σε μια ιστορία που έγινε viral, αποκαλύφθηκαν «εξωγήινα» σώματα ενώπιον του συνεδρίου του Μεξικού την Τρίτη (12 Σεπτεμβρίου). Αλλά υπάρχει κάποια πραγματική επιστήμη πίσω από αυτό το παράξενο γεγονός;

Ούτε κατά διάνοια, σύμφωνα με τους μελετητές, οι οποίοι κατήγγειλαν τον ισχυρισμό και επιβεβαίωσαν ότι τα σώματα δεν είναι ξένα.

Το συνέδριο του Μεξικού διεξήγαγε ακρόαση σχετικά με τα αγνώστου ταυτότητας εναέρια φαινόμενα (UAP), ένας όρος που χρησιμοποιείται τώρα για να περιγράψει τα UFO. Τα UAP έχουν επίσης αποτελέσει αντικείμενο ακροάσεων του Κογκρέσου στις Ηνωμένες Πολιτείες τα τελευταία δύο χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, μια ομάδα που περιελάμβανε τον Μεξικανό δημοσιογράφο Jaime Maussan και τον στρατιωτικό γιατρό José de Jesús Zalce Benítez παρουσίασε δύο πτώματα – τα οποία φαίνεται να μην έχουν ύψος μεγαλύτερο από 3,3 πόδια (1 μέτρο) και φαίνονται αδύνατα με γκριζωπό δέρμα και μεγάλα κεφάλια – σε κουτιά που μοιάζουν με φέρετρα πριν από το συνέδριο του Μεξικού. Ισχυρίστηκαν ότι οι εξετάσεις DNA αποκαλύπτουν ότι τα λείψανα αυτών των τριών δακτύλων δεν είναι ανθρώπινα και ότι η κοιλιά τους περιέχει αυγά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην αναπαραγωγή. Το δίδυμο είπε επίσης ότι τα πτώματα προέρχονταν από το Περού και ότι η ραδιοχρονολόγηση δείχνει ότι χρονολογούνται πριν από 1.000 χρόνια, ανέφερε το National Public Radio.

Τα ίδια σώματα έγιναν πρωτοσέλιδα το 2017 και το 2018, δήλωσε ο Maussan στο Live Science σε ένα email. Εκείνη την εποχή, οι μελετητές κατήγγειλαν αυτά τα σώματα ως αποτελούμενα από χειραγωγημένα μέρη του ανθρώπινου σώματος. Ο Maussan δήλωσε στο Live Science ότι από τότε, περισσότερες δοκιμές έχουν δείξει ότι τα σώματα δεν είναι ανθρώπινα. Τόνισε επίσης ότι δεν λέει ότι αυτά τα σώματα είναι απαραίτητα ξένα – απλά ότι δεν είναι ανθρώπινα.

«Ποτέ δεν είπαμε ότι είναι εξωγήινοι», δήλωσε ο Maussan, προσθέτοντας ότι είχαν βρει στοιχεία για εμφυτεύματα κατασκευασμένα από τα στοιχεία όσμιο και κάδμιο μέσα στα σώματα, «μια τεχνολογία άγνωστη πριν από 1.000 χρόνια». Το Live Science δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει με τον de Jesús Zalce Benítez την ώρα του Τύπου.

Ο Μεξικανός δημοσιογράφος Jaime Maussan στέκεται κοντά στα δύο «μη ανθρώπινα» όντα πριν από μια συνέντευξη Τύπου, στο ξενοδοχείο Camino Real, στην Πόλη του Μεξικού στις 13 Σεπτεμβρίου 2023. Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε μια ημέρα μετά την πρώτη δημόσια ακρόαση του Κογκρέσου της χώρας σχετικά με τα αγνώστου ταυτότητας εναέρια φαινόμενα (UAP). (Πιστωτική εικόνα: Daniel Cardenas/Anadolu Agency μέσω Getty Images)

Οι επιστήμονες καταρρίπτουν ισχυρισμούς

«Επιτρέψτε μου να σας πω ότι όλα αυτά είναι εντελώς ανοησίες», δήλωσε ο Rafael Bojalil-Parra, διευθυντής ενίσχυσης της έρευνας στο Μητροπολιτικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο (UAD) στην Πόλη του Μεξικού, στο Live Science σε ένα email. «Το γεγονός ότι το Συνέδριό μας δίνει ένα βήμα σε αυτόν τον αυτοαποκαλούμενο UFOλόγο είναι μια αντανάκλαση της αντιεπιστημονικής διάθεσης που επικρατεί στη χώρα μας σήμερα».

Υπήρξαν αναφορές σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης ότι πραγματοποιήθηκαν δοκιμές στα πτώματα στο UAD. Ωστόσο, ο Bojalil-Parra δήλωσε ότι δεν πραγματοποιήθηκαν τεστ DNA στο πανεπιστήμιο και ενώ ένα τεστ άνθρακα-14 διεξήχθη το 2017, μια εμπορική συμφωνία εμποδίζει το πανεπιστήμιο να αποκαλύψει τα αποτελέσματα.

Ενδεικτικά, αν τα σώματα ήταν εξωγήινοι, τότε η χρονολόγηση με άνθρακα-14 θα ήταν άχρηστη. “Η ραδιοχρονολόγηση βασίζεται σε άτομα άνθρακα 14 που δημιουργούνται όταν η ακτινοβολία του ήλιου χτυπά την ανώτερη ατμόσφαιρα της Γης”, δήλωσε ο David Anderson, επίκουρος καθηγητής ανθρωπολογίας που έχει γράψει εκτενώς για την ψευδοαρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Radford στη Βιρτζίνια. «Για να χρονολογήσουμε με ραδιενεργό άνθρακα εξωγήινα όντα, θα πρέπει να γνωρίζουμε ποιος ήταν ο ρυθμός παραγωγής των 14-C στον πλανήτη τους, όχι στον δικό μας».

Άλλοι επιστήμονες κατήγγειλαν επίσης τους ισχυρισμούς. «Είναι λυπηρό να βλέπουμε τους καλά καταρριφθέντες ισχυρισμούς του Jaime Maussan να επιστρέφει στο διαδίκτυο», δήλωσε ο Andrew Nelson, πρόεδρος ανθρωπολογίας στο Western University στο Οντάριο, στο Live Science σε ένα email. Τα πτώματα «έχουν απομυθοποιηθεί με βάση την ανατομία», με μελέτες να δείχνουν ότι ορισμένα από τα σώματα «είναι ανθρώπινες μούμιες που είχαν σκόπιμα χειραγωγηθεί για να φαίνονται εξωγήινες», δήλωσε ο Νέλσον. Δείχνουν, για παράδειγμα, ότι τα πόδια των «εξωγήινων» θα μπορούσαν να έχουν δημιουργηθεί ακρωτηριάζοντας το πόδι μιας ανθρώπινης μούμιας.

«Τα πόδια θα είχαν υποστεί ακρωτηριασμούς των ψηφίων I και V, εκτός από την κοπή του δέρματος και των μαλακών ιστών του ποδιού πίσω από τα δάχτυλα των ποδιών, παράγοντας ένα πόδι με εξαιρετικά μακριά δάχτυλα», έγραψε ο Rodolfo Salas-Gismondi, παλαιοντολόγος σπονδυλωτών στο Πανεπιστήμιο Cayetano Heredia και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη Λίμα, σε ανάλυση του 2017.

Ο Nelson δήλωσε ότι «ενώ ο Maussan ισχυρίζεται ότι έχει CT, C-14 και DNA στοιχεία, δεν έχει παρουσιάσει αυτά τα στοιχεία για αξιολόγηση από ομοτίμους από την επιστημονική κοινότητα». Ο Νέλσον πρόσθεσε ότι αν αυτά τα λείψανα είναι στην πραγματικότητα 1.000 ετών και προέρχονται από το Περού, εγείρονται ερωτήματα ως προς το αν λεηλατήθηκαν και πώς έφυγαν από τη χώρα.

Ένας άλλος επιστήμονας είπε ότι εάν τα λείψανα είναι ανθρώπινα, όσοι εμπλέκονται με τους ισχυρισμούς θα πρέπει να αντιμετωπίσουν νομικές επιπτώσεις. «Θα πρέπει να συλληφθούν και να δικαστούν για οποιουσδήποτε νόμους μπορεί να ισχύουν για την εκμετάλλευση ή τη βεβήλωση ανθρώπινων λειψάνων», δήλωσε ο Ken Feder, καθηγητής αρχαιολογίας στο Central Connecticut State University, στο Live Science σε ένα email.

Η ακρόαση στο Μεξικό πραγματοποιήθηκε εν μέρει επειδή υπήρξαν ακροάσεις υψηλού προφίλ σχετικά με τα UAP στο κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών, σημείωσε ο Jeb Card, επίκουρος καθηγητής ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι στο Οχάιο. Ενώ «κανείς δεν έχει ακόμη ανασύρει εξωγήινα σώματα στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ», δήλωσε ο Card στο Live Science σε ένα email, υπήρξαν μαρτυρίες ενώπιον του Κογκρέσου των ΗΠΑ από πρώην στρατιωτικούς αξιωματούχους ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει βιολογικά λείψανα εξωγήινων.

Η αυξανόμενη δημοτικότητα των θεωριών συνωμοσίας βοηθά να εξηγηθεί γιατί συμβαίνουν τέτοια πράγματα, δήλωσε ο Card. «Η απλή πραγματικότητα είναι ότι είναι πλέον κερδοφόρο – μεταφορικά και κυριολεκτικά – να προωθούμε αφηγήσεις ότι οι «ελίτ» επιβάλλουν τη θέλησή τους στον ευρύτερο λαό με δόλια, συνωμοτικά και μερικές φορές υπερφυσικά μέσα».

Το Live Science επικοινώνησε με το Υπουργείο Πολιτισμού του Περού, το οποίο δεν επέστρεψε αιτήματα για σχολιασμό μέχρι τη στιγμή της δημοσίευσης.

ΠΗΓΗ

Loading

Subscribe
Ειδοποίηση για
6 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Κώστας Παπαδάκης
15/09/2023 11:04 ΜΜ

Stephen Hawking:

“Πιστεύω ότι η εξωγήινη ζωή είναι αρκετά συνηθισμένη στο σύμπαν,
αν και η ευφυής ζωή είναι λιγότερο.
Κάποιοι λένε ότι δεν έχει εμφανιστεί ακόμη στον πλανήτη Γη.”

Νομίζω ότι οι ουφο – λόγοι πρέπει να εστιάσουν στην τελευταία φράση.

Ραμαντάς Άρης
15/09/2023 11:41 ΜΜ

“Αν ο θεός έφτιαξε το σύμπαν για να μείνουμε μόνο εμείς οι γήινοι, τότε έκανε πολύ μεγάλη σπατάλη χώρου”. Αlbert Einstein.

Κώστας Παπαδάκης
16/09/2023 1:27 ΜΜ

Οι Αμερικάνοι έχουν πολλά χρόνια την επιμονή ότι τους επισκέπτονται από “αλλού”, το γνωστό “θέλω να πιστέψω” που το κάνουν πράξη με κάθε πιθανό τρόπο, αφού “δημιουργούν” συνέχεια “πλαστές” αποδείξεις.

Η ουφο -λογία είναι μέχρι και κίνημα θρησκευτικών πίστεων στην Αμερική.
Τα ούφο απαγάγουν ανυποψίαστους πολίτες και από τα δύο φύλλα, τους κάνουν “πειράματα” και τους κακοποιούν. 🙂
Δηλαδή οι “εξωγήινοι” δεν είναι φιλικοί, αν και έχουν προηγμένο πολιτισμό, έρχονται από μακριά με σκοπό να κακοποιήσουν τους άμοιρους γήινους με μεγαλύτερη συχνότητα τους Αμερικάνους.

Προσωπικά θεωρώ ότι η ψυχιατρική θα μπορούσε να ερευνήσει το φαινόμενο.

Κώστας Παπαδάκης
16/09/2023 4:16 ΜΜ

Να είσαι καλά Ανδρέα, που έκανες την ανάρτηση.

Μισή ώρα πριν μου ήρθε στη ροή του facebook, “εξωγήινοι στο μεξικανικό κογκρέσο”, άρα κυκλοφορεί το θέμα.

Με ανησύχησε το γεγονός καιρό πριν, το Αμερικάνικο πεντάγωνο να δημοσιεύει video που δείχνουν υποτιθέμενα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα. Άλλο ο κίτρινος τύπος και άλλο ο Αμερικάνικος στρατός, νομίζω όλη αυτή ιστορία με τα ούφο γίνεται σοβαρότερη..