«Σκοτώστε τον» φώναζαν…

Σοκαριστικές εικόνες μέσα σε σχολείο με τον άγριο ξυλοδαρμό 13χρονου από συμμαθητές του.

Βίντεο ντοκουμέντο από τον άγριο ξυλοδαρμό 13χρονου από συμμαθητές του μέσα σε σχολείο του Ρεθύμνου, φέρνει στην επιφάνεια ο ΣΚΑΪ.

Στο βίντεο ο 13χρονος δέχεται τρομακτικά χτυπήματα με μπουνιές και κλωτσιές σε όλο του κορμί από συμμαθητές του, την ώρα που άλλοι συνομήλικοί του φωνάζουν «σκοτώστε τον».

Στην εκπομπή «Αταίριαστοι» μίλησε η θεία του θύματος, η οποία τόνισε ότι είναι σοκαρισμένη από τις εικόνες αλλά και από όσα ακούγονται στο βίντεο.

Η μητέρα του παιδιού δεν ήξερε τίποτα για το συμβάν μέχρι που το βίντεο διέρρευσε από τον προπονητή του θύματος.

Σύμφωνα με τη θεία του παιδιού που ξυλοκοπήθηκε, το σχολείο ενδιαφέρεται να μην πάρει έκταση το θέμα προκειμένου να μην μπλέξει, καθώς το περιστατικό ξυλοδαρμού έγινε στον χώρο του προαυλίου.

Loading

Subscribe
Ειδοποίηση για
1 Σχόλιο
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Χαράλαμπος Κασωτάκης

Επειδή το “μέσα σε σχολείο” μπορεί να δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις:

 “ο ξυλοδαρμός έγινε στον προαύλειο χώρο του σχολείου πολύ νωρίς το πρωί, μεταξύ 7.30 και 7.45, όταν οι μαθητές είχαν φτάσει με το λεωφορείο στο γυμνάσιο και κατά τις πληροφορίες δεν ήταν ακόμα παρόντες εκπαιδευτικοί. Ο 13χρονος δέχεται γροθιές στο πρόσωπο και κλωτσιές ενώ είναι πεσμένος στο έδαφος. Κάποιοι από τους συμμαθητές των παιδιών προσπαθούν να σταματήσουν το βίαιο περιστατικό. Το βίντεο, σύμφωνα πάντα με τη θεία του παιδιού, βρέθηκε στα χέρια του προπονητή του 13χρονου, ο οποίος ενημέρωσε τη μητέρα του ανήλικου.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι το περιστατικό δημοσιοποιήθηκε μία εβδομάδα μετά, οι γονείς όμως των παιδιών – όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες – είχαν ενημερωθεί άμεσα για το γεγονός. Και μάλιστα, οι δύο πλευρές είχαν συναντηθεί και είχαν αποφασίσει το θέμα να λήξει, αφού συμβούλευσαν τα παιδιά τους, χωρίς περαιτέρω ενέργειες.
Το ζήτημα της ενδοσχολικής βίας, ωστόσο, παραμένει μεγάλο. Και η σχολική κοινότητα το γνωρίζει. Και για το λόγο αυτό, το θέμα επιχειρήθηκε να αντιμετωπιστεί άμεσα με «παιδαγωγικό τρόπο, αφού ανέλαβαν ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί», όπως λέει ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου Μανούσος Μαραγκάκης, ενώ έχει αποφασιστεί την ερχόμενη κιόλας εβδομάδα να γίνουν δράσεις και παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοσχολικής βίας.” πηγη goodnet.gr

Να σηειώσω ότι στα επαρχιακά σχολεία είναι χώροι απογευματινών παιχνιδιών και πολλά δεν κλειδώνουν όπως στις πόλεις. Άλλωστε στο συγκεκριμένο σχολείο φτάνουν από νωρίς μαθητές από πολλά απομακρυσμένα χωριά και μπαίνουν σε υπόστεγο καθώς το σχολείο ανοίγει στις 8 και όταν βρέχει οι μαθητές που έρχονται πολύ ενωρίτερα με διάφορα δρομολόγια λεωφορείων δεν έχουν που να πάνε.