Σώμα Σ μάζας m = 1 kg ισορροπεί ακίνητο πάνω σε λείο οριζόντιο επίπεδο στην θέση x₀ = 0 m. Από την χρονική στιγμή t₀ = 0 μέχρι την χρονική στιγμή t = 8 s ασκούνται συνεχώς στο σώμα δυο οριζόντιες δυνάμεις σταθερού μέτρου F₁ = 4 Ν και F₂ = 3 N των οποίων οι διευθύνσεις μπορούν να μεταβάλλονται ακαριαία με αποτέλεσμα το σώμα να κινείται ευθύγραμμα.
Στο παρακάτω διάγραμμα παριστάνεται το πως μεταβάλλεται η αλγεβρική τιμή της ταχύτητας του σώματος σε σχέση με τον χρόνο.
1) Να βρείτε τα είδη των κινήσεων που εκτελεί το σώμα και να σχεδιάσετε την γραφική παράσταση επιτάχυνσης χρόνου.
2) Να βρείτε την γωνία που σχηματίζει η κατεύθυνση της κάθε δύναμης με τον άξονα κίνησης του σώματος σε κάθε επιμέρους κίνηση του.
Καλό μεσημέρι Παύλο.
Από ό,τι βλέπω η χθεσινή συνάντηση σε… ενέπνευσε και το έρριξες στις διερευνήσεις !!!
Η ανάρτηση αυτή αφιερώνεται σε όλους τους συναδέλφους που συναντήσαμε και σε αυτούς που για οποιοδήποτε λόγο δεν μπόρεσαν να έρθουν. Επίσης αφιερώνεται ιδιαίτερα στον Παντελεήμων Παπαδάκη γιατί η δίκη του ανάρτηση : Υπό την επίδραση δύο μεταβλητών δυνάμεων… και η ανάρτηση του Διονύση Μάργαρη : Μια κίνηση σε οριζόντιο επίπεδο ήταν η αφορμή για την σημερινή ανάρτηση.
Γεια σου Διονύση. Η καλή παρέα πάντα αποτελεί πηγή έμπνευσης ιδίως αν συνδυάζεται με καλό φαγητό και κρασί – τσικουδιά!
Γειά σου Παύλο .
Σ’ ευχαριστώ κατ’ αρχάς για τη κουβέντα μας στη συνάντηση,
την αρωγή σου στη χρήση του Ipad και για όσο με αφορά από την αφιέρωση.
Καλό το πρόβλημα με αρωγό την Πυθαγόρεια τριάδα!
Να είσαι καλά
Γεια σου Παύλο. Σε ευχαριστούμε για την παρούσα, αλλά και για όλο το υλικό που μας προσφέρεις. Με το Γιώργο Σφυρή αποτελείτε νέο αίμα για το δίκτυό μας και η προσφορά σας είναι σημαντική!
Καλημέρα και πάλι.
Παύλο σε ευχαριστούμε.
Θα πρέπει να αναφερθεί ότι ρόλο καταλύτη (πραγματικά δηλαδή) έπαιξε και η ρακή του Παντελεήμονα!!!
Να είσαι καλά και σε ευχαριστώ προσωπικά και για τη διευκρίνιση της άσκησης με την ελικοειδή κίνηση στο εσωτερικό του πηνίου.