Ζουν ανάμεσά μας!!!

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ

 • Μήπως το ότι οι εξωγήινοι ζουν ανάμεσά μας είναι ένα επιστημονικό γεγονός;
 • Μήπως πρέπει ν’ ανησυχώ για την υγεία μου για το λόγο ότι είμαι Άθρησκος;
 • Μήπως για το καλό μας θα πρέπει να μη διδάσκουμε τη θεωρία της εξέλιξης αλλά τη θεωρία της δημιουργίας;
 • Μήπως ο ανορθολογισμός και η παραεπιστήμη δεν είναι χαρακτηριστικό μόνο των αγράμματων ή ημιμαθών ανθρώπων;
 • Μήπως ανορθολογικές απόψεις εκφράζονται και στα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου όπως πχ το Harvard εξυπηρετώντας ίσως άλλους στόχους έξω από την επιστημονική αλήθεια;
 • Μήπως θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί για οποιαδήποτε πληροφορία από όπου και αν προέρχεται;
 • Μήπως η προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης ξεκινάει από πολύ υψηλά κέντρα;

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Harvard και η ύπαρξη εξωγήινων.

 1. https://www.skai.gr/news/world/cryptoterrestrials-oi-eksogiinoi-zoun-anamesa-massymfona-me-meleti-tou-xarvarnt
 2. https://www.techgear.gr/ereynites-toy-harvard-eikazoyn-oti-oi-exogiinoi-zoyn-idi-sti-gi-38494
 3. https://www.newsit.gr/paraxenes-eidhseis/oi-eksogiinoi-zoun-anamesa-mas-ypostirizei-meleti-tou-xarvarnt-poia-einai-ta-kryptogiina-onta/4112917/
 4. https://www.in.gr/2024/06/13/in-science/episthmes/oi-eksogiinoi-perpatoun-anamesa-mas-lene-epistimones-tou-xarvarnt/
 5. https://techmaniacs.gr/epistimones-harvard-kati-periergo-kryvetai-sti-gi-kai-kykloforoyn-anamesa-mas/
 6. https://www.newsbomb.gr/kosmos/story/1559018/kryptogiinoi-meleti-tou-xarvarnt-ypostirizei-oti-oi-eksogiinoi-zoun-anamesa-mas-oi-4-katigories
 7. https://www.gazzetta.gr/plus/2343014/oi-exogiinoi-ehoyn-metamfiestei-se-anthropoys-kai-zoyn-anamesa-mas-nea-meleti-toy
 8. https://city.sigmalive.com/article/2024/6/16/ereunetes-tou-kharbarnt-uposterizoun-oti-exogeinoi-ephtasan-ste-ge-kai-zoun-metamphiesmenoi-anamesa-mas/

Το Πανεπιστήμιο Harvard και η επίδραση της Θρησκείας στη Δημόσια Υγεία

https://hfh.fas.harvard.edu/courses-0

EPI 230: Θρησκεία, ευημερία και δημόσια υγεία

Άνοιξη 2023 (Tyler VanderWeele)

Το μάθημα θα δώσει μια επισκόπηση της τρέχουσας κατάστασης της έρευνας σχετικά με τη σχέση μεταξύ θρησκείας, ευημερίας και δημόσιας υγείας. Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, η ερευνητική βιβλιογραφία που τεκμηριώνει αυτές τις σχέσεις έχει αυξηθεί δραματικά. Έχουν συσσωρευτεί αποδείξεις ότι η θρησκευτική συμμετοχή έχει ευεργετικά αποτελέσματα στη θνησιμότητα από κάθε αιτία, την ψυχική υγεία, την επιβίωση από καρδιαγγειακά νοσήματα, την επιβίωση από καρκίνο, τις συμπεριφορές υγείας, το νόημα και τον σκοπό, την ευτυχία και την ικανοποίηση από τη ζωή, τις κοινωνικές σχέσεις, τον εθελοντισμό και τη συμμετοχή στα κοινά. Το μάθημα θα παρέχει μια βασική εισαγωγή στην έρευνα για την ευημερία και στη συνέχεια θα ανασκοπεί τις ερευνητικές μελέτες που έχουν διεξαχθεί σε αυτόν τον τομέα, με έμφαση σε ορισμένες από τις μετρήσεις και τις μεθοδολογικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει αυτή η έρευνα. Το μάθημα θα διερευνήσει μελλοντικές ερευνητικές κατευθύνσεις στη θρησκεία και την ευημερία, καθώς και ερωτήματα που σχετίζονται με τις επιπτώσεις της έρευνας στη δημόσια υγεία. Τα συγκεκριμένα θέματα θα περιλαμβάνουν τη θρησκευτική συμμετοχή και τη μακροζωία, τη θρησκεία και την ψυχική υγεία, τη θρησκεία και την πνευματικότητα στη φροντίδα στο τέλος της ζωής, τη θρησκεία και τον σκοπό, τη θρησκεία και την ανάπτυξη του χαρακτήρα, τη θρησκεία και τις κοινωνικές σχέσεις, τη συγχώρεση και συνεργασίες μεταξύ θρησκευτικών οργανώσεων και ιδρυμάτων δημόσιας υγείας, συμπεριλαμβανομένων τις διάφορες εντάσεις που συναντώνται σε τέτοιες συνεργασίες. Θα δοθεί προσοχή σε όλα τα ζητήματα μέτρησης, σχεδιασμού μελέτης και μεθοδολογίας, καθώς και στις προκλήσεις για τη διεξαγωγή αυστηρής έρευνας σε αυτόν τον τομέα.

 

Loading

Subscribe
Ειδοποίηση για
54 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Ανδρέας Ριζόπουλος
Αρχισυντάκτης

Καλησπέρα Παναγιώτη. Μας άνοιξες τα μάτια. Το είπε πρώτος ο Κάρπεντερ
comment image
Στο Χάρβαρντ μάλλον κατασκεύασαν επιτέλους αυτα τα γυαλιά…
Από το πρώτο Link που έδωσες το πράγμα σοβαρεύει:
Αυτές οι οντότητες θα μπορούσαν να ζουν υπογείως, στο φεγγάρι ή «μεταμφιεσμένες» σε ανθρώπους.

Οι 4 κατηγορίες «Κρυπτογήινων»Σύμφωνα με τη μελέτη, αυτοί οι «κρυπτογήινοι»θα μπορούσαν να εκδηλωθούν με διάφορες μορφές:
Ανθρώπινοι Κρυπτογήινοι: Απόγονοι ενός αρχαίου ανθρώπινου πολιτισμού που κάποτε άκμασε αλλά τώρα υπάρχει σε μειωμένη κατάσταση.
Ανθρωποειδείς Κρυπτογήινοι: Μη ανθρώπινοι πολιτισμοί, δυνητικά εξελιγμένοι από χερσαία ζώα, ικανοί στη μυστικότητα και την απόκρυψη.
Εξωγήινοι Κρυπτογήινοι: Όντα που προέρχονται από έξω από τη Γη ή από το μακρινό μέλλον, αφομοιωμένα στο περιβάλλον μας.
Μαγικοί Κρυπτογήινοι: Οντότητες με μυστικιστικά χαρακτηριστικά, παρόμοια με πλάσματα της λαογραφίας όπως νεράιδες ή νύμφες, που αλληλεπιδρούν με τον ανθρώπινο κόσμο με μη τεχνολογικούς τρόπους.

Οι Μαγικοί Κρυπτογήινοι αφού δεν αλληλεπιδρούν τεχνολογικά, αντιμετωπίζονται με μάγια, ξόρκια και ξεμάτιασμα.
Δεν υπάρχει “κακιά ώρα”, αλλά κακιά νεράϊδα.
Καλό είναι εδώ στο Ylikonet να δημιουργήσουμε και τομέα για ξωτικά, τελώνεια και δαιμόνια και τρόπους αντιμετώπισης. Η ανθρωπότητα κινδυνεύει.

Παναγιώτη όσο χιούμορ και να κάνουμε, η κατάσταση έχει ξεφύγει αν υπάρχουν και “μελέτες” σε Πανεπιστήμια. Η μόνη εξήγηση είναι μία: Έλεγχος του νου, χειραγώγηση της μάζας. Είναι πιο εύπεπτη μια εξήγηση σε όσα γίνονται, να προέρχονται από κρυπτογήινους, παρά από καθάρματα γήινους…
Ωραίο το QUIZ, αλλά αν το δώσουμε σε ένα φοιτητή του Χάρβαρντ τι θα απαντούσε;

Τελευταία διόρθωση18 ημέρες πριν από Ανδρέας Ριζόπουλος
Κώστας Παπαδάκης
02/07/2024 9:22 ΜΜ

Είναι ένα θέμα κωμικό (οι εξωγήινοι, τα ανθρώπινα – ερπετά, τα drone – πουλιά..) αλλά καταντάει γελοίο όταν τα τελευταία χρόνια εμπλέκεται στην USA το πεντάγωνο , τηλεοπτικοί Φυσικοί (Michio Kaku) και τώρα το Harvard (? wtf..)

Ο John Carpenter (ο σκηνοθέτης) στο είδος του ήταν πολύ καλός την εποχή του.

Ζουν ανάμεσα μας λοιπόν. Όντως ζουν άνθρωποι μεταξύ μας που δεν τους αρέσει η πραγματικότητα που βιώνουμε και δημιουργούν σενάρια. Στην USA τους απαγάγουν συχνά πυκνά εξωγήινοι που πειραματίζονται κ ασελγούν πάνω τους, στην χώρα μας η μυθολογία θεωρείται από κάποιους πραγματικότητα..

Είναι γελοίο αλλά ταυτόχρονα τραγικό.

Τελευταία διόρθωση18 ημέρες πριν από Κώστας Παπαδάκης
Γιάννης Κυριακόπουλος
Αρχισυντάκτης

Περισσότερο απ’ όλο το κείμενο στάθηκα στο:

 • Μήπως ο ανορθολογισμός και η παραεπιστήμη δεν είναι χαρακτηριστικό μόνο των αγράμματων ή ημιμαθών ανθρώπων;

Φυσικά έτσι είναι. Πολλοί εγγράμματοι και μάλιστα καταρτισμένοι στις Φυσικές Επιστήμες χρησιμοποιούν την Λογική κατά το δοκούν. Θέλουν και να μας προστατέψουν από τον ανορθολογισμό αλλά πιστεύουν (προσφάτως) σε συνομωσίες αν προέρχονται από υψηλά κλιμάκια.

Από τη Βικιπαίδεια:
«Αν έλεγα ότι μεταξύ Γης και Άρη υπάρχει μία πορσελάνινη τσαγιέρα σε ελλειπτική τροχιά γύρω απο τον ήλιο, κανείς δεν θα μπορούσε να διαψεύσει τον ισχυρισμό μου, αρκεί να πρόσθετα ότι η τσαγιέρα είναι τόσο μικρή που δεν θα μπορούσαν να την ανιχνεύσουν ούτε τα πιό ισχυρά τηλεσκόπιά μας.

Όμως, αν στη συνέχεια έλεγα ότι, αφού ο ισχυρισμός μου δεν μπορεί να διαψευστεί, θα ήταν ασυγχώρητη απρέπεια να τον αμφισβητούμε με την λογική μας, τότε οι περισσότεροι δικαίως θα θεωρούσαν ότι έλεγα ανοησίες.

Αν όμως η ύπαρξη μιας τέτοιας τσαγιέρας αναφερόταν σε πανάρχαια βιβλία, και διδασκόταν ως ιερή αλήθεια κάθε Κυριακή, και ενσταλαζόταν στα μυαλά μικρών παιδιών στo σχολείo, τότε, το να διστάζεις να πιστέψεις στην ύπαρξή της θα ήταν δείγμα εκκεντρικότητας που σε φωτισμένους καιρούς θα απέφερε στον αμφισβητία το προνόμιο της ψυχιατρικής φροντίδας ενώ, σε πιο πρώιμη περίοδο, την Ιερά Εξέταση.»

Μπέρτραντ Ράσελ

Στάθης Λεβέτας
Αρχισυντάκτης
02/07/2024 9:46 ΜΜ

Καλησπέρα Πάνο
Σε κανένα από τα αριθμημένα άρθρα δεν μπορεσα να βρω παραπομπές στο ίδιο το Harvard για τους …κρυπτογήινους, τουλάχιστον μέχρι το νούμερο 4 που άντεξα να δω. Μόνον κάτι γενικές αναφορές του τύπου, “ερευνητές είπαν ότι…”. Είναι κάτι που δεν βλέπω;
Το δε άρθρο για την θρησκεία εξετάζει κάτι εντελώς διαφορετικό: αν η θρησκεία βοηθά στην ευημερία και υγεία των πιστών, λόγω καθαρά ψυχολογίας.

Τελευταία διόρθωση18 ημέρες πριν από Στάθης Λεβέτας
Γιάννης Κυριακόπουλος
Αρχισυντάκτης

Στάθη βρίσκω αυτό:

Εκεί διαβάζουμε:
comment image

Όχι το Χάρβαρντ επισήμως.

Γιάννης Κυριακόπουλος
Αρχισυντάκτης

Ας πούμε ότι τρεις τύποι που δουλεύουν ή συνεργάζονται με το τάδε Ελληνικό Πανεπιστήμιο γράφουν άρθρο στο οποίο λένε ότι οι Αρχαίοι είχαν χόβερκραφτ διότι με χόβερκραφτ γυρίσανε οι Φαίακες τον Οδυσσέα στην Ιθάκη.

Θα το πιάσουν οι δημοσιογράφοι και θα δούμε:
-Έρευνες κορυφαίου Πανεπιστημίου απέδειξαν ότι οι Αρχαίοι είχαν χόβερκραφτ.

Γιώργος Φασουλόπουλος
Αρχισυντάκτης

Καλησπέρα παιδιά

Εγώ Στάθη κάτι βρήκα

Το πρωτογενές άρθρο είναι εδώ

Δημοσιεύτηκε στο Philosophy and Cosmology, περιοδικό μεταφυσικής, φιλοσοφίας και κοσμολογίας, ότι μπορεί να σημαίνουν αυτά για την εγκυρότητα του περιοδικού.

Η περίληψη του άρθρου
Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αυξανόμενη προσοχή και ανησυχία του κοινού σχετικά με τα μη αναγνωρισμένα ανώμαλα φαινόμενα (UAP). Οι υποθέσεις για τέτοια φαινόμενα τείνουν να εμπίπτουν σε δύο κατηγορίες: μια συμβατική επίγεια εξήγηση (π.χ. ανθρωπογενής τεχνολογία) ή μια εξωγήινη εξήγηση (δηλαδή, προηγμένοι πολιτισμοί από αλλού στον κόσμο). Ωστόσο, υπάρχει και μια τρίτη κατηγορία υπόθεσης μειοψηφίας: μια αντισυμβατική επίγεια εξήγηση, έξω από την επικρατούσα συναινετική άποψη για το σύμπαν.

Δηλαδή; μα ότι πρέπει να διερευνηθεί και αυτή η υπόθεση μειοψηφίας. Αέρας κοπανιστός μου ακούγεται.

Οι δυο πρώτοι συγγραφείς είναι ψυχολόγοι και ο τρίτος είναι βιολογικός ανθρωπολόγος. Όλοι με πλούσια βιβλιογραφία για μη δυτικές θεραπευτικές και για τα ούφο.

Ο ένας έχει χαλαρή σχέση με το Harvard (ερευνητής επιστήμονας), ο δεύτερος είναι συνεργάτης ερευνητής στο ίδιο πανεπιστήμιο και ο τρίτος είναι καθηγητής στο Montana Technological University.

Σίγουρα η μαζική αναπαραγωγή απ’ τα ελληνικά ΜΜΕ, με μόνη αναφορά σε ένα – παντού το ίδιο – δημοσιογραφικό βίντεο, αποτελεί τυπική περίπτωση εύκολου σκανδαλισμού της κοινής γνώμης, χωρίς περαιτέρω έρευνα.

Μήπως, με αφορμή τα ελληνικά άρθρα, και μεις τα παραφουσκώνουμε ψάχνοντας για βαριά συμπεράσματα, έξω απ’ τα αντικειμενικά στοιχεία;

Τελευταία διόρθωση18 ημέρες πριν από Γιώργος Φασουλόπουλος
Γιώργος Φασουλόπουλος
Αρχισυντάκτης

πιο γρήγορος κι απ’ τη σκιά σου Γιάννη!
κανείς δεν σε προλαβαίνει

Στάθης Λεβέτας
Αρχισυντάκτης
02/07/2024 10:40 ΜΜ

Γιάννη άλλο αυτό και άλλο το
Το Πανεπιστήμιο Harvard και η ύπαρξη εξωγήινων.
Δηλώνουν επίσης οι συγγραφείς ότι στο άρθρο παρατίθενται οι προσωπικές τους απόψεις και όχι του πανεπιστημίου.
Δυστυχώς υπάρχουν και αυτά.

Στάθης Λεβέτας
Αρχισυντάκτης
02/07/2024 10:54 ΜΜ

Καλησπέρα Γιώργο, ώρα είδα το σχόλιο σου. Θα το κοιτάξω.

Διονύσης Μάργαρης
03/07/2024 7:36 ΠΜ

Καλημέρα συνάδελφοι.
Νομίζω ότι πάντα θα βρίσκονται άνθρωποι που ανεξάρτητα από τις σπουδές τους θα είναι ανορθολογιστές και θα πιστεύουν σε οτιδήποτε παράλογο.
Το ζήτημα είναι ότι, αντί να απομονώνονται και να θεωρούνται γραφικοί (και ας αναλάβει από κει και πέρα η ιατρική το πρόβλημα…), τα μέσα ενημέρωσης τους δίνουν “πρώτο στασίδι” και τους διαφημίζουν, οπότε ουσιαστικά παίζουν το παιχνίδι τους και αυτό οδηγεί σε μια αρρωστημένη κατάσταση…

Γιάννης Κυριακόπουλος
Αρχισυντάκτης

Ο ανορθολογισμός έχει πολλές εκφράσεις.
Κάνουν μπαμ και εντοπίζονται η πίστη στα ζώδια, στους εξωγήινους και στην επίπεδη γη.
Απαρατήρητες περνούν άλλες εκφράσεις. Η μη πίστη σ’ αυτό που λέμε «απόδειξη». Παραδείγματα είδαμε με τις περίφημες 7 στροφές. Οι οπαδοί του 7 (7 ημέρες, 7 επί Θήβας, 7 σαμουράι, και οι 7 ήταν υπέροχοι, κ.λ.π.) αγνόησαν τις δεκάδες αποδείξεις, τις προσομοιώσεις, τα βίντεο, την κοινή λογική με τον διαφορετικό προσανατολισμό.
Ένα από τα επιχειρήματά τους ήταν:
-Μα το λέει ο…… που ξέρει καλή Φυσική!
 Αντί να προσέχουν αποδείξεις και πειράματα έψαχναν έγκυρα πέηπερ για το θέμα!!
Σαν τους τύπους δεξιά στην εικόνα του Μπεζουόλι που αντί να δουν το πείραμα του Γαλιλαίου ψάχνουν τα κιτάπια.
comment image
Που χρόνια μετά γράφουν στα μέσα δικτύωσης:
-Καλά τα είπε!
-Ναι αλλά του την έπεσαν οι φροντιστές!
Κάποιοι οπαδοί των 7 στροφών έχουν εργολαβικώς αναλάβει να μας προστατέψουν από τον ανορθολογισμό και την παραεπιστήμη!
Υπεράσπιση του ορθολογισμού μέσω ανορθολογικής σκέψης.

Τελευταία διόρθωση18 ημέρες πριν από Γιάννης Κυριακόπουλος
Αρης Αλεβίζος
Αρχισυντάκτης
03/07/2024 4:39 ΜΜ

Γεια σου Πάνο, καλησπέρα στην παρέα.
Λίγες σκέψεις και από εμένα που πάνε να ψάξουν λίγο τα ερωτήματα του Πάνου.
«- Μήπως θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί για οποιαδήποτε πληροφορία από όπου και αν προέρχεται;
– Μήπως η προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης ξεκινάει από πολύ υψηλά κέντρα;»
 

Στην σημερινή κοινωνία, της ελευθερίας της αγοράς και των νόμων της,  τα άτομα αδρανοποιώντας τη σκέψη και τις αισθήσεις του, μέσω μιας κολοβής παιδείας, αποξενώνεται από τους άλλους ανθρώπους και όλοι μαζί από την ανθρώπινη ουσία. Ιδιαίτερα σε περιόδους οξυμένης κρίσης που αγγίζει τα πάντα, με αίσθημα μηδαμινότητας και αδυναμίας, αισθάνεται εργαλείο στα χέρια εξωτερικών από αυτό δυνάμεων που το συντρίβουν. Δεν υπάρχει κοινωνία αλλά άθροισμα μεμονωμένων ατόμων, ιδιωτών και τα δικαιώματα είναι ατομικοί διακανονισμοί ορίων που κανονικοποιούνται από την κρατική εξουσία. Οι ανισότητες μεταξύ τους δεν είναι κοινωνικές αλλά φυσικές και η εργασία, η υγεία, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός είναι ατομική ευθύνη. Η κοινωνική συνείδηση σε βαθιά κρίση, ανορθολογισμός και τεχνοκρατισμός. Καρικατούρα γνώσης και αυταπάτη επιλογής.

Καλύτερα η μεταφυσική πίστη και ο ανορθολογισμός για να γλιτώσει κανείς από το βάσανο της αμφιβολίας. Οι έννοιες μπερδεύονται, τα οράματα λοιδορούνται και η σκιά της κοινωνίας σωπαίνει μπροστά στο εγωιστικό άτομο που νομίζει ότι μπορεί να περισώσει τον εαυτό του όσο πατάει όλους τους υπόλοιπους ή τους αγνοεί.

 

Ουσιαστικά μια προσέγγιση που εστιάζει στην άνιση κατανομή πόρων και μέσων, διαφοροποιείται έναντι της κυρίαρχης (βεμπεριανής) που ορίζει, βλέποντας την κοινωνία ως αγορά, τον κοινωνικό δεσμό συγκρουσιακά ως η σύγκρουση και ο ανταγωνισμός να συνιστούν ανθρωπολογική κατάσταση. Η αντιμετώπιση των κοινωνικών σχέσεων ως σχέσεων μεταξύ ατόμων (προσώπων), καθιστά, όπως είναι αναμενόμενο, απίθανη τη συγκρότηση μιας κοινωνικής συλλογικότητας.

 
Και οι ανορθολογισμοί περί ελευθερίας.

Δεν υπάρχει πιο ανελεύθερη εποχή από τη σημερινή, που να επικαλείται τόσο περισσότερο την έννοια της ελευθερίας όσο πιο πολύ την κακοποιεί. Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν παίρνουν τη ρεβάνς από τους παγκόσμιους δυνάστες, ως «μαχητές της ελευθερίας» απέναντι στις ΗΠΑ που αυτοπροσδιορίζονται ως «απελευθερωτές των λαών».

 
Το Πανεπιστήμιο Harvard και η ύπαρξη εξωγήινων.

Εδώ νομίζω  ότι έχουν δίκιο ο Γιώργος  
εδώ1

και ο Γιάννης 
εδώ2