Χίλιοι συγγραφείς για τα 166 σχολικά βιβλία-Το ΙΕΠ ενέκρινε όμιλο Φροντιστηρίων για να συγγράψει 72 σχολικά βιβλία.
…
Σύμφωνα με πληροφορίες του esos.gr
Το ΙΕΠ αποφεύγει να δώσει τα στοιχεία των φορέων και των συγγραφικών ομάδων που θα γράψουν τα νέα βιβλία.
Περισσότερα ΕΔΩ
Μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση που βρισκόμαστε στο 2024 και ακόμη κάποιοι χρησιμοποιούν τη λέξη “παραπαιδεία” για να χαρακτηρίσουν με αρνητικό τρόπο τα φροντιστήρια! Αλήθεια ακόμη χρειαζόμαστε τέτοιους αρνητικούς χαρακτηρισμούς; Θα πρέπει ακόμη κάποιοι να προσπαθούμε να πείσουμε ότι δεν είμαστε “παραοικονομία” ή “παραδικαστικό κύκλωμα” ή οτιδήποτε αρνητικό σχετίζεται με το “παρά” σαν πρώτο συνθετικό; Υπάρχει άραγε ο χαρακτηρισμός “παραιατρική” για τα ιδιωτικά ιατρεία ή διαγνωστικά κέντρα; Αν δηλαδή αναθέταμε τη συγγραφή του βιβλίου ανατομίας σε έναν Χ όμιλο ιατρών-συγγραφέων του ιδιωτικού τομέα θα μιλούσαμε για “ανάθεση σε παραιατρικό όμιλο”; Ο χαρακτηρισμός άραγε επεκτείνεται και στα ιδιωτικά σχολεία; Εκείνα είναι “παραπαιδεία”; Μήπως και το ψηφιακό φροντιστήριο που θα ξεκινήσει το υπουργείο; “Παραπαιδεία” και αυτό; Ή ακόμη και η ενισχυτική διδασκαλία; Τελικά έχουμε θέμα με τον ιδιωτικό τομέα; Με τον καπιταλισμό; Τι ακριβώς;
Νομίζω ότι τέτοιοι χαρακτηρισμοί δε θα πρέπει να λέγονται σε μια σελίδα που όλοι συνεισφέρουμε χωρίς να σκεφτόμαστε αν είμαστε “παραεκπαιδευτικοί” ή … ‘παραφυσικοί”!
Στο θέμα μας. Προσωπικά δεν έχω καμία αντίρρηση να ανατεθεί η συγγραφή κάποιου βιβλίου στον οποιονδήποτε μπορεί να το γράψει. Αρκεί να διασφαλιστούν οι προυποθέσεις ώστε το βιβλίο να είναι αξιόλογο και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαθητών. Δεν είμαι βέβαια σίγουρος ότι υπάρχουν οι κατάλληλοι μηχανισμοί που θα ελέγξουν τα βιβλία πριν φτάσουν στα χέρια των παιδιών. Εδώ δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι μηχανισμοί να ελέγξουν τα θέματα των πανελλαδικών πριν φτάσουν στα χέρια των μαθητών…