Animation ενάντια στη Φυσική, ισχύει;

Ένα video του Alan Becker χωρίς λόγια, που θεωρώ ότι δίνει μια σπάνια εμπειρία,

ο τίτλος Animation vs οφείλεται σε μια ολόκληρη σειρά video που έχουν δημιουργηθεί (υπάρχει το animation vs geometry και άλλα..)

Δείτε το video εδώ (όσοι δεν το έχετε ήδη δεί).

το έβαλα στο forum γιατί θέλω την άποψη σας: επιστημονικά ισχύει;

Αναφέρομαι στην κάθε ενότητα, φυσικά υπάρχουν υπερβολές.

Συγκεκριμένα σχετικά με τα πρώτα λεπτά, όσα βλέπουμε στην οθόνη έως την χρονική στιγμή 4:17 ισχύουν;

 

Loading

Subscribe
Ειδοποίηση για
10 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Δημήτρης Γκενές
Αρχισυντάκτης
08/08/2024 7:57 ΜΜ

Καλλιτεχνική δημιουργία νομίζω είναι Κώστα όχι Φυσική.

Και μου θύμισε έντονα κάτι

Δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει το περίφημο “By his Bootstraps” νουβέλα επιστημονικής Φαντασίας όπου ο Μπόμπ αντλαμβάνεται μια οπή μέσα στο γραφείο του και μέσα απ’ αυτήν συναντά τον εαυτό του σε 4 τουλάχιστον διαφορετικές εκδοχές που βρίσκονται σε διαφορετικές χωροχρονικές αναδιπλώσεις ,,,

Τελευταία διόρθωση5 μήνες πριν από Δημήτρης Γκενές
Δημήτρης Γκενές
Αρχισυντάκτης
08/08/2024 8:27 ΜΜ

Κώστα δεν είμαι σίγουρος σε τι αναφέρεσαι.

Οι κρούσεις σε λείο έδαφος σίγουρα δεν είναι σύμφωνες ακριβώς με την φυσική μας αν και έχει γίνει μια προσπάθεια να γίνει ρεαλιστική η προσπάθεια κίνησης σε επίπεδο χωρίς τριβές.

(Σίγουρα δεν ξέρω γιατί σταμάτησε η μεγάλη λευκή σφαίρα στο λειο επίπεδο . Αντίσταση αέρα ; )

Όταν αυτός μπαίνει στο λείο επίπεδο η εσωτερική του ενέργεια φαίνεται να μετατρέπεται σε Κινητική περίπου με τον ίδιο τρόπο που κάποιος ανεβασμένος σε μια κούνια θέτει τον εαυτό του σε ταλάντωση με διαδοχικές κινήσεις ποδιών και σώματος και αξιοποιώντας την διαδοχική μετατροπή της Μηχανικής του ενέργειας μέσα στο βαρυτικό πεδίο.. Προσπαθεί να κερδίσει ορμή πετώντας την μικρή σφαίρα και εκεί χάνει λίγο αφού τελικά την κουβαλά μαζί του αρχικά και επιβραδύνεται πάλι.

Δεν βλέπω κάτι άλλο στο πρώτο μέρος.

Δημήτρης Γκενές
Αρχισυντάκτης
08/08/2024 8:42 ΜΜ

Το είπα ότι χάνει λίγο αφού τελικά την συγκρατεί …

Σκέψου λίγο αυτό που είπα με την κούνια όμως
ή
Επιταχύνει κάθε φορά την περιστροφή της μικρής σφαίρας καθώς ανέρεται ή κατέρχεται ( σπαταλώντας εσωτερική ενέργεια ) την αφήνει την στιγμή που έχει οριζόντια ορμή. Την συγκρατεί και η ορμή της μετατρέπεται σε ορμή του συστήματος …

Δημήτρης Γκενές
Αρχισυντάκτης
09/08/2024 1:55 ΜΜ

Κώστα να εξηγήσω και λίγο περισσότερο την έκφραση μου “χάνει λίγο”…
Όταν προσπαθεί να αρχίσει μια επιταχυνόμενη περιστροφική κίνηση στο σφαιρίδιο που κρατά με νήμα . αναγκαστικά θα έπρεπε να ταλαντώνεται λίγο επί του λείου επιπέδου και αυτός. Διότι η οριζόντια συνιστώσα της αντίδρασης της κεντρομόλου που θα ασκηθεί στον “πατινέρ μας” έχει αρμονική μορφή ( Fx=-kx ) . Ίσως ένας ζογκλέρ του καλλιτεχνικού πατινάζ να μπορούσε να αναιρέσει την ταλάντευση με αντίρροπες κινήσεις του άλλου χεριού του ( Διατήρηση στροφορμής ) … Ρε τι κάθομαι και σκέφτομαι καλοκαιριάτικα;!

Τελευταία διόρθωση5 μήνες πριν από Δημήτρης Γκενές
Κωνσταντίνος Καβαλλιεράτος

Kαλημερα Κωστα και Δημητρη. Ειδα μεχρι το 4:17 που λεει ο Κωστας. Δεν βρισκω κατι που να παραβιαζει την Φυσικη.Με απολυτα λειο Δαπεδο βεβαια αυτα δεν γινονται και ειναι ολα λαθος. Ομως δινει συντελεστη τριβης μ=0,1 οποτε θεωρητικα αν η ενταση του πεδιου βαρυτητας ταιριαζει,μαλλον δεν υπαρχει λαθος. Βεβαια το ανθρωπακι θα μπορουσε απλα να περπατησει με πολυ πολυ προσεκτικες κινησεις και μικρες επιταχυνσεις οποτε το κολπο με το μπαλακι και το νημα ειναι αχρηστο,αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.
Παντως δεν μου αρεσει τοσο το κονσεπτ. Ειναι καπως κουραστικο με τα νουμερα που δινει και οχι διδακτικο κατα την γνωμη μου. Δεν σου κινει τοσο το ενδιαφερον.Θα εβαζα μαζι δυο φιλους ανθρωπακια να συζητουν και να εξηγουν τι κολπο σκεφτονται να εφαρμοσουν για να ξεφυγουν απο τις παγιδες ετσι ωστε να υπαρχει και καποια υποθεση και να ειναι πιο ενδιαφερον το βιντεο. . Ο Μαγκαιβερ μου αρεσε περισσοτερο. 🙂

Τελευταία διόρθωση5 μήνες πριν από Κωνσταντίνος Καβαλλιεράτος