Η ενότητα «σύνθεση δύο α.α.τ. ίδιας συχνότητας, που γίνονται γύρω από το ίδιο σημείο στην ίδια διεύθυνση» είναι λάθος (Ή αλλιώς: Η αξία της επιλογής της εξίσωσης κίνησης)

%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%aeΔημοσιεύτηκε από το χρήστη Θρασύβουλος Μαχαίρας στις 30 Οκτώβριος 2012 στις 17:38 στην ομάδα ΘΕΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ (παρανοήσεις και προτάσεις υπερβασής τους

Χρωστούσα στο δίκτυο το τρίτο μέρος  της ομιλίας μου   στη “Στοά του Βιβλίου“, που έγινε με τη βοήθεια μελών αυτού του δικτύου στις 19 Δεκεμβρίου 2009.

Έμπλεξα μετά, ξέχασα να κάνω τότε ανάρτηση, το ξαναθυμήθηκα, το συζήτησα με το Διονύση ώστε να κάνω τις σκέψεις μου πιο διαφανείς, ξαναέμπλεξα με άλλα θέματα και τώρα το ξαναθυμήθηκα με αφορμή κάποια κουβέντα μου με το Δημήτρη.

Δίνω λοιπόν το τρίτο μέρος σε συνέχειες για να μη κουράσω… Αν δεν καταφέρω να γίνω κατανοητός, πείτε μου να ξαναπροσπαθήσω….

Νομίζω ότι αυτό που παρουσίασα τότε στη Στοά κάτι έχει να πει…Προσωπικά πιστεύω πολύ στην αξία του, γιατί με τη σειρά των αναρτήσεων που θα κάνω θα προσπαθήσω να δείξω τελικά ότι

α) Η εξίσωση που θα επιλέξουμε για να διδάξουμε κάτι, έχει μεγάλη αξία… Μας προφυλάσσει από παρανοήσεις και λάθη…

β) Στην ενότητα 1.7 του σχολικού βιβλίου της Φυσικής Κατεύθυνσης Γ΄ Λυκείου στη σελίδα 25 υπάρχει λάθος.

Συγκεκριμένα στην υποενότητα

 «Α. Σύνθεση δύο απλών αρμονικών ταλαντώσεων της ίδιας συχνότητας που γίνονται γύρω από το ίδιο σημείο στην ίδια διεύθυνση»

υπάρχουν όχι απλά λάθη, αλλά κάτι ακόμη χειρότερο.

Οι καθηγητές υποχρεώνονται να διδάξουν ανύπαρκτα πράγματα! Aντί να μιλήσουν για τη Φύση εξωθούνται στο να διδάσκουν απλές προσθέσεις με παράξενους, ακαταλαβίστικους για τα παιδιά, τρόπους.

……………………………………………..

………………………………………………………………………………………………

Θα ανεβάσω τις διαφάνειες και εκεί που κανονικά ανήκουν, αλλά θα ήθελα η όποια συζήτηση γίνει, να γίνει εδώ μιας και η ομιλία μου τότε, μόνο αναμνηστικό έχει πια χαρακτήρα…

Συνημμένα:

Loading

Subscribe
Ειδοποίηση για
1 Σχόλιο
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια