web analytics

Επαναληπτικό διαγώνισμα ύλης 2024

 

Στο διπλανό διάγραμμα παριστάνεται η γραφική παράσταση της φάσης σε συνάρτηση με την τετμημένη της θέσης των υλικών σημείων του μέσου τις χρονικές στιγμές = 0 και = 0,2 s. Τη χρονική στιγμή = 0 το υλικό σημείο με τετμημένη θέσης = 3 m έχει ταχύτητα με μέτρο 2 π m/s.

Γ1. Να γράψετε την εξίσωσή του αρμονικού κύματος.
Γ2. Να σχεδιάσετε το στιγμιότυπο του αρμονικού κύματος στον αρνητικό ημιάξονα τη χρονική στιγ-
μή = 0,3 s.
Γ3. Κάποια χρονική στιγμή ένα σημείο Σ έχει απομάκρυνση = 0,2 m. Πόση απομάκρυνση θα έχει
75 ms αργότερα ένα σημείο Κ που βρίσκεται σε απόσταση 0,5 m δεξιά του Σ;
Γ4. Να υπολογίσετε τον λόγο της κινητικής ενέργειας του σημείου Σ προς την κινητική ενέργεια του
σημείου Κ τη χρονική στιγμή που το σημείο Σ έχει απομάκρυνση Σ = 0,1 m. Να θεωρήσετε ότι
τα δύο υλικά σημείου του ελαστικού μέσου έχουν την ίδια στοιχειώδη μάζα.

Το διαγώνισμα με τις λύσεις

ή

Το διαγώνισμα με τις λύσεις

Λύσεις Β, Γ και Δ

 

Loading

Subscribe
Ειδοποίηση για
29 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Αποστόλης Παπάζογλου
Διαχειριστής

Να είσαι καλά Νικόλα. Εμείς ευχαριστούμε για το διαγώνισμα.

Κωτσιόπουλος Γιώργος

Καλησπέρα, καλή δύναμη σε όλους
Για το Β1, πως ξέρουν τα παιδιά ότι Ιλ =Ιαν, δηλαδή οι δύο εντάσεις είναι ίσες???

Κωτσιόπουλος Γιώργος

δεν ρώτησα πόσες είναι οι εντάσεις, ρώτησα πως ξέρουν οι μαθητές ότι είναι μία, άρα οι δύο εντάσεις εείναι ίσες.
Δεύτερο: Πως ξέρουν κάποιο τύπο για την ένταση αυτή?

Κωτσιόπουλος Γιώργος

οκ υπάρχει αντίστοιχη άσκηση η 7.21 του σχολικού βιβλίου. Θεωρώ όμως ότι κάθε άσκηση του βιβλίου δεν είναι η Αγία γραφή. Πως μπορείς να το τεκμιριώσεις όταν δεν γνωρίζεις κάν τον ορισμό του μεγλεθους από την θεωρία? Ας είμαστε λίγο κριτικοί και στις ασκήσεις του σχολικού! Ή ας διδάξουμε το φυσικό μέγεθος ένταση ακτινοβολίας και ένταση ακτινοβολίας ανά μονάδα μήκους κύματος που δεν είναι αυτονόητα.

Κωτσιόπουλος Γιώργος

οκ καλή διόρθωση αν είσαι διορθωτής και καλό συντονισμό αν είσαι συντονισμός. Η δουλειά αυτή είναι σπουδαία, ώστε να μη βλέπουμε διαφορές στη φυσική 8-10 μονάδες.

Σκέτος Απόστολος
24/05/2024 5:07 ΜΜ

Γεια σας.

Στο Β2 νομίζω πως δεν είναι απαραίτητο να αναφερθεί κατά ποιο ποσοστό μειώνεται η κινητική ενέργεια του Σ1.
comment image

Τελευταία διόρθωση1 έτος πριν από admin