Δείτε μία ΕΔΩ προσομοίωση (επαναληπτικό διαγώνισμα) Χημείας Γ΄Λυκείου.
Το διαγώνισμα είναι απαιτητικό και οι λύσεις φυσικά ενδεικτικές (οπότε δεκτές όλες οι παρατηρήσεις για τη βελτίωσή του)
![]()
Επειδή το να μοιράζεσαι πράγματα, είναι καλό για όλους…
Έκανα update στην αρχική ανάρτηση με μία καλύτερη διατύπωση στο Γ3β (για να μη μπλέξω με μετατόπιση ισορροπίας…)
Πολύ καλό Κώστα ειδικά το μίγμα με τις αναλογίες.
Μου άρεσε και το Α1.
Στο Δ στο διάγραμμα μην δίνεις ποια καμπύλη αντιστοιχεί σε ποιο σώμα. Να το βρούν μόνοι τους αφού φαίνεται απο τους συντελεστές.
Συγχαρητήρια Κώστα για το διαγώνισμα!
Εντάξει Κώστα, μιλάμε για κορυφαίο διαγώνισμα! Το Δ2 είναι απλά φανταστικό! Το Δ4 πολύ καλό αλλά πολύ διερεύνηση ρε γαμώτο. Το είχαμε συζητήσει κάπου και με τον Τάσο τον Μπόκαρη. Δεν ξέρω, έχω μια επιφύλαξη… Το Γ όλο πάρα πολύ καλό. Το Α1 μοναδικό! Αν και υποστηρίζεται ότι οι σταθερές ισορροπίες είναι κανονικά αδιάστατες… Παρ’όλα αυτά το Α1 είναι μοναδικό!
Μία σκέψη για το Α4γ: Στη λύση γράφεις ότι V=σταθερός. Νομίζω ότι αυτό δεν ισχύει. Αφού αομακρύνεται νερό από το μείγμα ισορροπίας, ο όγκος του μείγματος έστω και λίγο πρέπει να ελαττώνεται. Απλά η ελάττωση των μολ του νερού είναι μεγαλύτερη από την ελάττωση του συνολικού όγκου του μίγματος…
Για το Β5α θα σε μαλώσει ο Μπαλτζόπουλος…!!
Κωστα, καλημερα. Εξαιρετικο διαγωνισμα , με αυξημενο συντελεστη δυσκολιας. Μου αρεσε πολυ το Δ θεμα, αν και εχει μεγαλη διερευνηση
Σήμερα δοκίμασα το διαγωνισμά σας και μου άρεσε!
Συμφωνώ με τον κ. Βαχλιώτη και τον κ. Τσαφογιαννο για την διερεύνηση.
Μία απορία. Αν βρίσκω κατευθείαν την σωστή απάντηση πρέπει να απορρίπτω και τις υπόλοιπες;;
Δεν προλάβαινα να παρώ όλες τις περιπτώσεις και σκέφτηκα απλά ποια είμαι η σωστή και την έγραψα κατευθείαν…
Ευχαριστώ και καλό σας Πάσχα!
Υ.Γ.: Το Α1 TOP 🙂
Και για να μη ξεχνάμε και τους υποψηφίους που φέτος θα εξεταστούν με το παλαιό σύστημα ένα διαγώνισμα ΕΔΩ (εκτός του Α1 και Β3β το διαγώνισμα είναι κατάλληλο και για τους υποψηφίους με το νέο σύστημα)
Στο Δ4 δεν είναι τόσο δύσκολη η διερεύνηση με τη λογική ότι αφού το HCl εξουδετερώνεται πλήρως, το διάλυμα που δημιουργείται έχει pH όσο η pKa του ασθενούς οξέος, άρα είναι στο σημείο της μέγιστης ρυθμιστικής ικανότητας, οπότε το διάλυμα ρυθμιστικό και άρα το ασθενές οξύ σε περίσσεια σε σχέση με την ισχυρή βάση.
Ωστόσο αν και ορισμένα πολλαπλής θέλουν χρόνο για απάντηση και αρκετή αντίληψη το διαγώνισμα είναι ωραίο ειδικά στο Γ θέμα.