web analytics

Μια παρουσίαση της χρήσης ενός Graphics Tablet

Λίγο πολύ όλοι έχουμε δει ή ακούσει για τις ταμπλέτες γραφικών που χρησιμοποιούνται στη σχεδίαση, ζωγραφική ή γράψιμο στην οθόνη του υπολογιστή, «με το χέρι».
Δεν είμαι ειδικός στις ταμπλέτες γραφικών, αλλά τις χρησιμοποιώ αρκετό καιρό και θα προσπαθήσω να σας μεταφέρω τις εντυπώσεις μου.
Για τους … παλαιότερους εξ ημών, που έχουμε αποκτήσει διάφορες … ιδιοτροπίες στο γράψιμο, επισημαίνω από την αρχή ότι για να χρησιμοποιήσετε μια τέτοια ταμπλέτα θα πρέπει να κάνετε μερικούς … συμβιβασμούς…

Μια μικρή παρουσίαση της χρήσης ενός Graphics Tablet στη δουλειά μας

Ταμπλέτες γραφικών – 2

Loading

Subscribe
Ειδοποίηση για
21 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Μαρίνος Καρούσος
31/03/2020 10:31 ΜΜ

 Πάρα πολύ ωραία παρουσίαση απο τον κύριο Διονύση , θα ήθελα μόνο να προσθέσω μερικά ακόμη . Για την δουλειά που θέλουμε εμείς  μας κάνει και μια φθηνή Wacom One στα 40 ευρώ ή μια wacom Bluetooth στα 70 ευρώ. Τωρα όσο αφορά το xournal αρχικά βγηκε για Linux όπου είναι σαν να ζωγραφίζεις σε χαρτί . Στα Windows είναι ελάχιστα διαφορετικό αλλά και πάλι πολύ πιο ευχρηστο απο το One note και το  White
board. Mπορεις να δημιουργήσεις και animation σαν αυτό

https://www.youtube.com/watch?v=VG4WJIaxalM

ή και whiteboard animation σαν αυτό

https://www.youtube.com/watch?v=TlAz7REaRCI

 

Πρόδρομος Κορκίζογλου

Καλημέρα Διονύση. Ευχαριστούμε πολύ για την ωραία παρουσίαση που έκανες, ως προς την εξ αποστάσεως εκπαίδευση!!!

Την κατέχεις καλά, μια και τη χρησιμοποιούσες προ κορωνοϊού!!

Προς το παρόν εγώ χρησιμοποιώ το .. κινητό, για βοήθεια σε ένα μαθητή. Με το messenger ή το Viber , μιλάς, δείχνεις, φωτογραφίζεις, εστιάζεις εκεί που γράφεις, και ότι άλλο. Είναι πιό κουραστικό μάθημα από ότι αν ήσουν δίπλα του!! Όμως γίνεται δουλειά. Να φανταστείς ότι έκανα ρευστά σε μαθήτρια της Β Λυκείου, που δεν τα είχε ξανακούσει, και πάει μιά χαρά.  Το προτείνω.

Δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε τάξη.

 

Μπόζος Πασχάλης
23/10/2020 11:44 ΠΜ

Το ξεθάβω το νήμα, γιατί μου χρειάστηκε πάλι να κάνω μαθήματα μέσω ίντερνετ.

Ως τώρα χρησιμοποιούσα το whiteboard… Δοκίμασα με το xournal++, το οποίο μου άρεσε, αλλά αντιμετωπίζω ένα σοβαρό πρόβλημα. Δεν αναγνωρίζει συνέχεια την γραφίδα. Και εξηγώ… Αν πάω να γράψω κανονικά μου κάνει μόνο μία βούλα εκεί που ξεκίνησα να γράφω. Αν έχω συνεχώς την γραφίδα πατημένη, σαν να μουτζουρώνω, τότε την αντιλαμβάνεται.

Έψαξα στις ρυθμίσεις, αλλά άκρη δεν βρήκα. Το ίδιο συμβαίνει και στο παλιό xournal.

Με whiteboard, one note και ζωγραφική όλα λειτουργούν οκ με την γραφίδα. Ακόμη και διαφορετική πίεση.

Μπόζος Πασχάλης
24/10/2020 5:47 ΜΜ

Το ξεθάβω το νήμα, γιατί μου χρειάστηκε πάλι να κάνω μαθήματα μέσω ίντερνετ.

Ως τώρα χρησιμοποιούσα το whiteboard… Δοκίμασα με το xournal++, το οποίο μου άρεσε, αλλά αντιμετωπίζω ένα σοβαρό πρόβλημα. Δεν αναγνωρίζει συνέχεια την γραφίδα. Και εξηγώ… Αν πάω να γράψω κανονικά μου κάνει μόνο μία βούλα εκεί που ξεκίνησα να γράφω. Αν έχω συνεχώς την γραφίδα πατημένη, σαν να μουτζουρώνω, τότε την αντιλαμβάνεται.

Έψαξα στις ρυθμίσεις, αλλά άκρη δεν βρήκα. Το ίδιο συμβαίνει και στο παλιό xournal.

Με whiteboard, one note και ζωγραφική όλα λειτουργούν οκ με την γραφίδα. Αντιλαμβάνεται ακόμη και την διαφορετική πίεση που θα ασκήσω.

Κώστας Ψυλάκος
Αρχισυντάκτης
24/10/2020 8:18 ΜΜ

Δοκιμασε το εξης : 

Αρχικα προφανως "τρεχεις" την εφαρμογη πας να γραψεις και σου κανει αυτα που αναφερεις . Πηγαινε στο file —> quit η εφαρμογη θα κλεισει . Αμεσως μετα ξανατρεχτει ισως το προβλημα σου σταματησει. 

Σε εμενα το κανει κανει το εξης : Ενω ενα απο τα κουμπια του "στυλο" το εχω ρυθμισει να ειναι η γομα . Ομως οταν το ανοιγω αυτη η ρυθμιση δεν λειτουργει βγαζει μαρκαδορο . Το κλεινω οπως σου περιεγραψα και μετα το ξανατρεχω . Μετα ολα δουλευουν κανονικα .smiley

Για δες το λιγο ….. και ενημερωσε για την εξελιξη ! Καλο βραδυ ,