2ο Επαναληπτικό διαγώνισμα ΨΕΒ 2021-22

Φέτος, πέρα από τα συνηθισμένα, τα ΨΕΒ ανέβασαν και 2ο επαναληπτικό διαγώνισμα. Είχα τη χαρά να συνεργαστώ με εκλεκτούς συναδέλφους. Το ανεβάζω.

Το διαγώνισμα με κλικ εδώ.

 

Και οι λύσεις.

 

Loading

Subscribe
Ειδοποίηση για
4 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Παρμενίων Μανδραβέλης

Παναγιώτη καλησπέρα
Το διαγώνισμα που μας προσφέρετε εσύ και οι συνάδελφοι είναι ισορροπημένο και σίγουρα ανταποκρίνεται στις ειδικές συνθήκες που βίωσαν οι φετινοί υποψήφιοι.
Διδαξα και φέτος στη Γ λυκειου και οφείλω να δηλώσω ότι σε όλες τις γραπτές δοκιμάσεις στις οποίες οι υποψήφιοι κλήθηκαν να συμμετάσχουν οι επιδόσεις ήταν απογοητευτικες.Το απότυπωμα της διετίας στους υποψήφιους είναι έκδηλο.
Ίσως κάποιοι συνάδελφοι διατυπώσουν αντιρρήσεις σχετικά με το πνεύμα και το περιεχόμενο του διαγωνισματος αλλά σε αυτούς έχω να πω ότι οι θέσεις στα πανεπιστήμια είναι δεδομένες και θα καταληφθουν από τους καλύτερους
Δεν είναι ανάγκη να ισοπεδώσουμε τα παιδιά χαρακτηρίζοντας τα άσχετα και ανίκανα μέσω χαμηλοτατων βαθμολογιών οι οποίες είναι
συγκυριακες και επιτεύχθηκαν άπαξ.

Κωνσταντίνος (Ντίνος) Σαράμπαλης

Συνάδελφοι, έξω από το χορό από φέτος και έχοντας παρακολουθήσει αρκετές αναρτήσεις, κάπως έτσι φαντάζομαι ότι έπρεπε και πρέπει να είναι τα θέματα στις εξετάσεις. Προσεγμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Σαφήνεια, χωρίς σκοτεινά σημεία «του τι θέλει να πει ο ποιητής». Όμορφα σχήματα. Δεδομένα που δεν ταλαιπωρούν οι πράξεις. Καλή κατανομή σε όλη την ύλη. Και πάνω από όλα το τρίωρο είναι επαρκές. Κάποια στιγμή θα έπρεπε να καθίσουμε οι ίδιοι να τα λύσουμε όπως πρέπει (ως μαθητές) και να μετρήσουμε το χρόνο που απαιτείται (δεν εξαιρώ τον εαυτό μου).

Μια παρατήρηση μόνο στις απαντήσεις. Κάποιες μπορούσαν να είναι πιο μαζεμένες (χωρίς αχρείαστους ενδιάμεσους υπολογισμούς).

Να είστε καλά.

Τελευταία διόρθωση1 έτος πριν από Κωνσταντίνος (Ντίνος) Σαράμπαλης