web analytics

Ανελαστική κρούση και απώλεια ενέργειας

Βλήμα μάζας  m1=0,1kg κινείται με ταχύτητα μέτρου υ1=400m/s και προσκρούει σε κίνούμενο κιβώτιο μάζας m2=4kg που κατευθύνεται αντίθετα από το βλήμα με μέτρο ταχύτητας υ2=5m/s όπως φαίνεται στο διπλανό σχήμα. Το βλήμα εξέρχεται από το κιβώτιο με ταχύτητα μέτρου υ1΄=80m/s.

Α.

i) Να προσδιορίσετε την ταχύτητα του κιβωτίου μετά το τέλος της κρούσης.

ii) Να βρεθεί η απώλεια ενέργειας του συστήματος εξαιτίας της κρούσης.

Β. Αν η κρούση διήρκησε 10-3s και κατά τη διάρκειά της η ορμή του κάθε σώματος μεταβάλλεται γραμμικά

iii) Να γίνει το κοινό διάγραμμα των ορμών και των ταχυτήτων των σωμάτων σε συνάρτηση με το χρόνο για χρονικό διάστημα από 0 έως 0,005s αν η κρούση ξεκίνησε την στιγμή t=0,002s.

iv) Να βρεθούν οι απώλειες ενέργειας του συστήματος από την αρχή της κρούσης μέχρι τη στιγμή t* που σταματά στιγμιαία το κιβώτιο στη διάρκεια της κρούσης.

Συνέχεια στο blogspot ή από εδώ σε word ή σε pdf

Loading

Subscribe
Ειδοποίηση για
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια