Στο δρόμο για τις πανελλήνιες εξετάσεις – Τα τελευταία διαγωνίσματα

Αγαπητοί συνάδελφοι, μόλις δημοσίευσα ένα καινούριο άρθρο με τίτλο:

Ο δρόμος προς τις πανελλήνιες εξετάσεις:: Τα τελευταία διαγωνίσματα!

Τι επιπτώσεις μπορούν να έχουν τα διαγωνίσματα εφ’ όλης της ύλης την περίοδο που διανύουμε;

Πώς πρέπει να χειριστούμε τα διαγωνίσματα που βάζουμε στα παιδιά αυτή την περίοδο με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία τους για τις πανελλήνιες εξετάσεις;

Στο δρόμο για τις πανελλήνιες εξετάσεις – Τα τελευταία διαγωνίσματα

(Visited 1.115 times, 1 visits today)
Subscribe
Ειδοποίηση για
3 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Γιάννηs Κυρίκοs
3 έτη πριν

Καλησπέρα σαs. Πολύ σημαντικό το άρθρο για το ρόλο των διαγωνισμάτων εφ΄όληs τηs ύληs αυτή τη περίοδο και την επίδραση στην ψυχολογία των μαθητών.

Προσωπικά προκρίνω την επανάληψη τμηματικά ανά κεφάλαιο ,προκειμένω να καλυφθούν μαθησιακά κενά.Να μη ξεχνούμε ότι οι πανελλήνιεs εξετάσειs δεν έχουν στόχο να ξαφνιάσουν ή να τρομακρατήσουν τουs υποψήφιουs με εξεζητημένα θέματα.

Διονύσης Μάργαρης
Διαχειριστής

Καλημέρα Γιώργο και συγχαρητήρια για το άρθρο που μοιράστηκες και κυρίως, για τις θέσεις που εκφράζεις.

Είναι μια από τις μεγάλες στρεβλώσεις που έχουν επικρατήσει, τα επαναληπτικά διαγωνίσματα, κυρίως εφ' όλης της ύλης και μάλιστα το τελευταίο χρονικό διάστημα πριν τις εξετάσεις.

Τα είπες όλα, απλά να τονίσω ένα σημείο.

Μια πιθανή αποτυχία, θα χρειαστεί μετά "ψυχοθεραπεία" για καμιά βδομάδα…

Κώστας Παπαδάκης

Σημαντικό το θέμα αλλά και οι απόψεις που εκφράζονται και στα δύο άρθρα (link από το ένα άρθρο παραπέμπουν στο άλλο).

Χρήσιμα τα διαγωνίσματα και τα θέματα τους στη διαδικασία της μάθησης, αλλά στην χώρας μας ζούμε την υπερβολή. Πολλά και δύσκολα διαγωνίσματα. Διαγωνίσματα στο κάθε κεφάλαιο και διαγωνίσματα σε όλη την ύλη έχουν την τιμητική τους από τις αρχές του Μαρτίου έως τις εξετάσεις.

Υπάρχει άφθονο εκπαιδευτικό υλικό στο internet, στο ylikonet και υπάρχουν θέματα εξετάσεων προηγούμενων χρόνων αλλά πρέπει να επιλέξει ο καθηγητής αυτό που χρειάζεται ο μαθητής (αν είναι δυνατόν ο κάθε μαθητής). 

Σημαντικό επίσης για τους καθηγητές είναι να αντιληφθούν ότι ο μαθητής στις εξετάσεις έχει και άλλα μαθήματα εκτός την Φυσική άρα πρέπει να αναθέτει στους μαθητές του εργασίες ή θέματα που απαιτούν ένα τμήμα του διαθέσιμου χρόνου των μαθητών.