Καλή δύναμη και για αύριο.
Είναι ασύνδετη δοκιμή για έλεγχο…..
http://users.sch.gr/lefgeo/Laplace/laplace23062020.html
Μετακινήστε την ράβδο πάνω – κάτω με το ποντίκι για να δείτε “γραφικά” την Laplace. Επίσης μπορεί να δει κάποιος την γραφική παράσταση της ταχύτητας με τον χρόνο (υπολογισμένη σωστά ελπίζω….) .Ίσως τις επόμενες μέρες να την διορθώσω.
![]()

Καλησπέρα Δημήτρη. Πολύ ωραία προσομοίωση και αν αυτή είναι η αρχική, φανταζόμαστε πως θα είναι η τελική της έκδοση.
Για το επίμαχο Δ5 του παλιού, έχεις κάτι;
Να είσαι καλά;
Καλησπέρα Ανδρέα. Βρήκα μια προσομοίωση μέσα από το facebook για το θέμα που νομίζω ότι με ρωτάς και βγάζει απάντηση 6.75 .Αλλά γενικά δεν ξέρω και πολλά για το θέμα .
https://www.facebook.com/konstantinos.papagiannoulis/videos/10223125874794990
Είχα κατασκευάσει πολύ παλιά πρόγραμμα σε η/υ για "ευστάθεια βραχωδών πρανών " ,υπάρχει κάποια κοινή λογική με το θέμα αλλά και τεράστιες διαφορές οπότε ας μείνουμε στο <<δεν ξέρω…>>.
Είμαι καθηγητής σε γυμνάσιο όποτε δεν ξέρω αν αυτά που κατασκευάζω είναι χρήσιμα ή όχι.Μακάρι να είναι ….. Τέλος σκεφτόμουν τι θα γίνονταν αν υπήρχε κάποιος πυκνωτής παράλληλα συνδεδεμένος .Θυμάμαι κάτι για "ρεύμα μετατόπισης (;)" όσο μεταβάλλεται η τάση…. Πρακτικά δεν είναι κάτι χρήσιμο απλά το αναφέρω γιατί ξέρω πως ασχολείστε με πολλά θέματα.
Σε ευχαριστώ πολύ . Επίσης να είσαι καλά.
Δεν τελείωσα ακόμα την προσομοίωση όμως πρόσθεσα κάποιες αλλαγές http://users.sch.gr/lefgeo/Laplace/laplace23062020.html
03/07/2020 Λειτουργική έκδοση της προσομοίωσης Laplace
http://users.sch.gr/lefgeo/Laplace/laplace23062020.html
Μετακινήστε με το ποντίκι πάνω ή κάτω την ράβδο. Το πρόγραμμα θα "επαναλάβει" την κίνηση σας εμφανίζοντας αποτελέσματα πολλών παραμέτρων. Η κίνηση είναι προσέγγιση της πραγματικής.
Για κίνηση βασισμένη σε Διαφορικές Εξισώσεις
π.χ. επίλυσης uc = uορ (1 – e ^(-κ t)) )
πατήστε το κουμπί "γραφική παράσταση".
Φυσικά μπορεί να παραμετροποιηθεί ακόμα περισσότερο . Για επιπλέον αλλαγές http://users.sch.gr/lefgeo
και εδώ μια προσομοίωση για το Δ5. Δεν το έψαξα και πολύ … ίσως αργότερα κάνω κάτι καλύτερο..
http://users.sch.gr/lefgeo/d5/d5v1.html

Επανέρχομαι γιατί έκανα λάθος. Θεωρούσα πως η ΔΦ μόνο αυξάνει οπότε η φορά του ρεύματος είναι μόνο αντίθετη από την φορά του ρολογιού. Το έχω διορθώσει αλλά δεν την τελείωσα ακόμα. http://users.sch.gr/lefgeo/Laplace/laplace23062020.html