Τι δεν έχει το Τυπολόγιο του ΙΕΠ 2024

Σιγά σιγά  ξεκινούν οι επαναλήψεις (αν δεν έχουν ήδη ξεκινήσει). Πολλοί μαθητές έχουν εφησυχαστεί με την ύπαρξη του τυπολογίου στις τελικές εξετάσεις. Τα έχει όλα, όμως, το τυπολόγιο; Η απάντηση είναι όχι και στο επόμενο αρχείο υπάρχουν οι τύποι που πρέπει να ξέρει ένα μαθητής και δεν τους έχει το επίσημο τυπολόγιο του ΙΕΠ. Ορισμένοι δεν είναι στο σχολικό βιβλίο, αλλά κατά τη γνώμη μου, είναι απαραίτητοι για τις εξετάσεις. Οι περισσότεροι (με ειδική σήμανση) είναι του σχολικού βιβλίου.

Αν πρέπει να δοθεί ή όχι τυπολόγιο είναι μια άλλη κουβέντα και αν το τυπολόγιο που έχει δοθεί είναι «καλό» είναι επίσης μια άλλη κουβέντα. Η παρούσα δημοσίευση έχει σκοπό να «διορθώσει» κάπως την κατάσταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή, με την ελπίδα του χρόνου να είναι μια… άλλη χρονιά.

Οποιαδήποτε παρατήρηση, προσθήκη ή αφαίρεση είναι ευπρόσδεκτη.

Τυπολόγιο (word) και Τυπολόγιο (pdf)

Loading

Subscribe
Ειδοποίηση για
1 Σχόλιο
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Χαράλαμπος Κασωτάκης

Να συμπληρώσω κάτι. Πέρα από τους τύπους των προηγούμενων τάξεων ή αναλογιών(όπως στη στροφική κίνηση που η απόδειξη είναι παρόμοια με άλλους) ή μαθηματικών (όπως ο S = Rφ) για τους οποίους υπάρχει … δημιουργική ασάφεια αν μπεί άραγε κάποιος από τους τύπους της Γ λυκείου σε άσκηση ή σε Β θέμα πρέπει να τον αποδείξει ο μαθητής για να τον χρησιμοποιήσει όπως κάνει στα μαθηματικά ή θα του πούμε άλλο μαθηματικά άλλο φυσική; Το πρόβλημα αφορά κυρίως τους τύπους για τις ταχύτητες στην ελαστική κρούση, τον τύπο για τον περιστρεφόμενο αγωγό σε μαγνητικό πεδίο, τους τύπους για το R και το Τ στην κίνηση φορτίου σε μαγνητικό πεδίο το Νομου του Neumann αλλά και συμβολής.

Τελευταία διόρθωση1 μήνας πριν από Χαράλαμπος Κασωτάκης