web analytics

Μνήμη και Μάθηση (Ι)

2Αγαπητοί φίλοι,

Δημοσίευσα στο blog μου ένα άρθρο για τη μνήμη και τη μάθηση.
Το άρθρο αυτό είναι το πρώτο από μία σειρά άρθρων που σχετίζονται με την ανθρώπινη μνήμη και το πως αυτή σχετίζεται με τη μάθηση. Ο σκοπός των άρθρων αυτών είναι να μάθουν οι εκπαιδευτικοί τα βασικά σημεία της ανθρώπινης μνήμης και να αντιληφθούν τις ιδιαιτερότητές της ώστε οι εκπαιδευτικές μας παρεμβάσεις να διευκολύνουν τη λειτουργία της (ή τουλάχιστον να μην τη δυσχεραίνουν). Ξεκινώντας από το γεγονός ότι η μνήμη και η μάθηση είναι οι δύθο πλευρές του ίδιου νομίσματος, ο καθένας από εμάς μπορεί να αντιληφθεί τη χρησιμότητα της διευκόλυνσης της λειτουργίας της μνήμης για την αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη μάθηση.
Το άρθρο μπορείτε να το προσπελάσετε από εδώ: http://physiart.com/2018/04/22/memory-and-learning/

Γιώργος Παναγιωτακόπουλος

Loading

Subscribe
Ειδοποίηση για
4 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Παντελεήμων Παπαδάκης
Αρχισυντάκτης

Καλημέρα συνάδελφε Γιώργο και Χρόνια πολλά για την ονομαστική.

Πολύ μου άρεσε το άρθρο σου και κατανοητό στη γενικότητά του ,ότι η γνώση για τη δυνατότητα της μνήμης να κωδικοποιεί ,αποθηκεύει και ανακαλεί, είναι σημαντικά απαραίτητη για κάθε ένα που πρέπει να μεταφέρει σε άλλο μια γνώση γραπτά ή κυρίως προφορικά με το καλλίτερο δυνατό αποτέλεσμα ως προς το τρίπτυχο στο δικό του εγκέφαλο.

Υ.Γ.

Πολύ με εκνευρίζει και με καθυστερεί σε εργασία το ότι δεν έχω καλή κωδικοποίηση και αποθήκευση στο PC μου για να ανακαλώ αυτό που κάποια στιγμή μου χρειάζεται  

Γιάννης Κυριακόπουλος
Αρχισυντάκτης

Ωραίο άρθρο Γιώργο.

Όλα τα σχετικά μου είναι άγνωστα αν και χρήσιμα.