Ένωση Ελλήνων Φυσικών: Σωτήριο έτος 1231

Ένωση Ελλήνων Φυσικών: Σωτήριο έτος 1231…όχι τι έτος έχουμε…; Α ναι, 2020. Και όμως στο περιοδικό της Ένωσης Ελλήνων φυσικών βλέπουμε άρθρο το οποίο ξεκινά ως εξής:

“Οι φοιτητές των τμημάτων φυσικής των Πανεπιστημίων, οι μαθητές Λυκείου κλπ, με την εκτέλεση του απλού αυτού πειράματος που κοστίζει ελάχιστα χρήματα, εύκολα μπορούν να αποδείξουν, ότι η θεωρία της Σχετικότητας είναι λάθος!”

Και προχωράει αναφέροντας δυο αξιώματα της Ειδικής Θεωρία Σχετικότητας και πως αποδεικνύεται ότι κανένα εκ των δυο “δεν ισχύει μέσα στη φύση”.

Το θέμα με ισχυρισμούς αυτού του τύπου στη φυσική είναι το ίδιο με αντίστοιχες δηλώσεις στο πλαίσιο της εξελικτικής θεωρίας. Αν υπήρχαν όντως αποδείξεις που καταρρίπτουν μια εδραιωμένη επιστημονική αρχή όπως η θεωρία της εξέλιξης ή η Ειδική Θεωρία Σχετικότητας, αυτές οι αποδείξεις θα έπαιζαν νυχθημερόν σε κάθε site, επιστημονικό κανάλι και σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Θα το ξέραμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με την επικοινωνία της επιστήμης μέσα σε λίγα λεπτά πόσο μάλλον άτομα που ασχολούνται με τη φυσική επαγγελματικά. Το να υπάρχει λοιπόν τέτοια απόδειξη θαμμένη μόνο στο περιοδικό της ΕΕΦ είναι πρακτικά αδύνατο….

πηγή.

Loading

Subscribe
Ειδοποίηση για
50 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Γιώργος Φασουλόπουλος
Αρχισυντάκτης

ένα παράδειγμα διαχείρισης του δημόσιου λόγου, που παρακάμπτει τους φράχτες της πολιτικής ορθότητας, με τρόπο ορθό – λέω εγώ

αναμνήσεις που πυροδοτήθηκαν απ’ τον θάνατο της Κ. Δημουλά

ήταν Μάιος του 2013, όταν ξέσπασε η ιερή "αριστερή" οργή στο διαδίκτυο. Η ήδη 80χρονη ποιήτρια σε μια εκτενή-συζήτηση μάλλον παρά συνέντευξη για την Αθήνα, είχε πει ότι δεν βρίσκει πια θέση να καθίσει στα παγκάκια της πλατείας Κυψέλης, με τόσους μετανάστες που ζουν εκεί και πού να πάνε κι αυτοί οι καημένοι είχε προσθέσει. Ο λιθοβολισμός ήταν ακαριαίος. Τότε (14 Μαΐου 2013) είχα γράψει ένα κείμενο με τίτλο "Το λίγο του κόσμου" που είναι και τίτλος ποιητικής συλλογής της Κικής Δημουλά

 το τηλέφωνο χτύπησε γύρω στις 11 το πρωί, ….

-Η κυρία Ευγενία Λουπάκη; άκουσα μια ευγενική ηλικιωμένη φωνή.
– Μάλιστα.
-Είμαι η Κική Δημουλά..
-Παρακαλώ;
-Είμαι η Κική Δημουλά.
-Ναι το άκουσα αλλά προσπαθώ να το συνειδητοποιήσω…
Γέλασε. Μου εξήγησε ότι έψαξε και βρήκε το τηλέφωνό μου γιατί θέλει να μ' ευχαριστήσει που την υπερασπίστηκα "τότε", χωρίς καν να τη γνωρίζω. Της είπα ότι έκανα απλώς αυτό που θεωρούσα σωστό και θα το έκανα για οιονδήποτε δεχόταν τέτοια άδικη επίθεση. ….

σε λίγες μέρες έφθασε στο σπίτι μου το βιβλίο. Η συλλογή της "Δημόσιος Καιρός". Με την εξής αφιέρωση:
"Δεν είστε αγαπητή, είστε αγαπημένη μου κυρία Λουπάκη. Και πάλι στο ελάχιστο περιορίζω τα συναισθήματά μου για σας. Όσο δε και να τα εντείνω πάλι δε λένε τί μέγεθος έχει αυτό που σας οφείλω. Με προστατεύσατε, σα να με ξέρατε περισσότερο κι απ' ότι αν με γνωρίζατε. Μια προστασία μ' έναν λόγο για τον οποίο αντίδωρο δεν υπάρχει".
Αυτή την ιστορία δεν την έχω πει, την αφιέρωση δεν την έχω επιδείξει, τη Δημουλά δεν την πήρα τηλέφωνο να βρεθούμε, όπως μου ζήτησε, δεν επιδίωξα να της κάνω συνέντευξη. Την καταθέτω τώρα που αποδήμησε, ως ελάχιστο δείγμα της ποιότητάς της

απ’ το fb της Ευγενίας Λουπάκη

θα κατανοήσει ο Παντελής γιατί δεν το ενέταξα κάτω από τη επίκαιρη ανάρτησή του Πέθανε η Κική Δημουλά

ίσως εδώ να πιάσει περισσότερο τόπο

Γιάννης Κυριακόπουλος
Αρχισυντάκτης

Γιώργο δεν υπάρχουν ποιητές, συγγραφείς κ.λ.π.

Μόνο «εμείς» υπάρχουμε. Οι μεγάλοι των Γραμμάτων αξία έχουν μόνο όταν επιβεβαιώνουν εμάς, τους μόνους υπάρχοντες.  Όταν πουν κάτι που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Να πούμε:

-Είδες τι είπε η……;

Δια του λόγου το αληθές:

 Περιμέναμε από μια διακεκριμένη ποιήτρια κάτι πιο βαθύ, πιο ανθρωπιστικό; Κάτι φωτεινό που θα βοηθούσε τη συνύπαρξη με τους μετανάστες, που θα μαλάκωνε τους ανθρώπους; Λάθος μας.

Σα να λέμε:

-Δεν μας είναι χρήσιμη!

Όταν δεν μας είναι χρήσιμος κάποιος…. Ποιος είδε τον Θεό και δεν τον φοβήθηκε.

Γράφει ο Ρίτσος για την χορευτική κίνηση των τάνξ;

-Σιγά τον ποιητή! Καμία σχέση με τον Ελύτη ή τον Σεφέρη!

-Βρε ούτε με τον Δροσίνη λέω εγώ!

Τις ξεχάσαμε τις αηδίες επειδή πέρασαν 38 χρόνια από τότε;

Εμείς μόνο υπάρχουμε, οι ξιφουλκούντες υπέρ της διαφορετικότητας. Αρκεί φυσικά η διαφορετικότητα να είναι αυτή που εμείς εννοούμε προφέροντας «διαφορετικότητα».

Γιώργο γεράσαμε και δεν καταλάβαμε πως μόνο εμείς είμαστε. Οι λογοτέχνες είναι καλοί μόνο εφ’ όσον και όσο είναι χρήσιμοι.

Γιώργος Φασουλόπουλος
Αρχισυντάκτης

Γιάννη,

συνεπής με τον αποστασιοποιημένο από την πολιτική ορθότητα τρόπο που αντιμετωπίζεις εκείνο το δημοσίευμα του Physics News που κατηγορήθηκε ως σεξιστικό, είναι και η προσφυγή (και) στη σχετική ανακοίνωση του Δ.Σ της ΕΕΦ,

παρακάμπτω την πολεμική προς την ΕΕΦΕΕ, που δεν ενδιαφέρει την ανάρτηση

και παραθέτω ένα στοιχείο που αγνοούσα και δεν έχει αναφερθεί στη μέχρι τώρα συζήτηση

η ΕΕΦ λοιπόν ισχυρίζεται, ότι το επίμαχο δημοσίευμα δεν είναι πρόσφατο, αλλά έχει ανασυρθεί από ένα Physics News του 2014

η απουσία διαδικτυακών ιχνών του συγκεκριμένου περιοδικού δεν μου έδωσε την ευκαιρία  να διασταυρώσω τον ισχυρισμό

Γιάννης Κυριακόπουλος
Αρχισυντάκτης
Τίνα Νάντσου
25/02/2020 9:49 ΜΜ

Στο 1:17:20 ο αντιπρόεδρος της Ένωση Ελλήνων Φυσικών κ Π. Φιλντίσης στην ΕΡΤ, προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα…
Νιώθω ντροπή που ως φυσικός έχω τέτοια εκπροσώπηση. Μας αξίζει κάτι καλύτερο.

https://webtv.ert.gr/promo/24fev2020-syndeseis/?fbclid=IwAR0BypAuyhIFrJf2UNV7aUmX1vObGx8ixqHSIoMtJo3f0BAVWoMA7PY3hQY