web analytics

Στέφανος Τραχανάς : Η «επιστήμη» της … Νέας Εποχής

Γράφει ο δρ Στέφανος Τραχανάς*

Ο μέσος μορφωμένος πολίτης που θα επισκεφθεί το διαδικτυακό βιβλιοπωλείο Amazon για να αναζητήσει ένα εκλαϊκευτικό βιβλίο κβαντικής φυσικής θα πρέπει να είναι έτοιμος για μια δυσάρεστη έκπληξη. Αν και για το «πρόσημο» της έκπληξης δεν είμαι τελείως σίγουρος! Θα δει λοιπόν ο πολίτης αυτός να παρελαύνουν μπροστά του τίτλοι βιβλίων – συνήθως ευπώλητων – όπως οι παρακάτω, σε ακριβή μετάφραση: Ο κβαντικός γιατρός: Ενας κβαντικός φυσικός εξηγεί τη θεραπευτική δύναμη της ολιστικής ιατρικής. Κβαντική ίαση: Ερευνώντας τα μέτωπα της ψυχοσωματικής ιατρικής. Κβαντικό άγγιγμα: Η δύναμη του ιάσθαι. Ψυχοεπιστήμη: Πώς οι νέες ανακαλύψεις στην κβαντική φυσική εξηγούν τα παραφυσικά φαινόμενα. Κβαντική κάθαρση ψυχής: Επουλώνοντας τα τραύματα που αφήνει η ζωή στην ψυχή μας. Τηλεπάθεια: Μια κβαντική προσέγγιση. Το εγχειρίδιο του κβαντικού αστρολόγου. Το κβαντικό ταρό. Κβαντομηχανική για την ψυχή σας: Πώς να επισκευάσετε τον εαυτό σας και συγχρόνως να σώσετε τον κόσμο κ.λπ., κ.λπ.!
Ακραία και λαθραία οικειοποίηση της κβαντικής φυσικής

Η συνέχεια του άρθρου εδώ

Loading

Subscribe
Ειδοποίηση για
33 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Ραμαντάς Άρης
11/01/2022 6:15 ΜΜ

Συνταξιούχος επί 6 συναπτά έτη… ευτυχώς. Όλοι συμφωνούμε ότι η φυσική στο Ελληνικό σχολείο είναι ως μη γενόμενη, τώρα τι θεραπεία χρειάζεται σίγουρα θέλει δουλειά αρκεί να ασχοληθούν άνθρωποι που ξέρουν και μπορούν.

Γιάννης Κυριακόπουλος
Αρχισυντάκτης
Απάντηση σε  Τίνα Νάντσου

Τίνα πρέπει να εισαχθεί αλλά με σχεδιασμό σοβαρό.
Και εμείς (τα παιδιά της χούντας) κάναμε Ατομική και Πυρηνική.
Γιατί τα σημερινά να μην γνωρίσουν τη σύγχρονη Φυσική;
Πως όμως;
Στα πλαίσια μιας Γενικής Παιδείας;
Σαν Φυσική Εισαγωγικών Εξετάσεων;
Ρίξε μια ματιά σε όσα προτείνονται για την διδασκαλία της Σχετικότητας.
Φέρνουν σε επαφή το παιδί με τις συναρπαστικές ιδέες της σχετικότητας ή το βάζουν να παπαγαλίσει τους μετασχηματισμούς Λόρεντζ και να λύνει ασκησούλες με μετασχηματισμούς ταχυτήτων χωρίς να καταλάβει τίποτα από την ουσία ;
Την τεράστια βιβλιογραφία που λες την διαβασαν οι προτείνοντες το πρόγραμμα;;
Μόνο εγώ πρέπει να την διαβάσω;
Αν την διάβασαν, την κατάλαβαν;

Τελευταία διόρθωση4 έτη πριν από Γιάννης Κυριακόπουλος
Γιάννης Κυριακόπουλος
Αρχισυντάκτης
Απάντηση σε  Ραμαντάς Άρης

Άρη δεν επικαλούμαι τον Άρονς ως αυθεντία.
Δεν λέω:
-Όταν ο Άρονς μιλά, εσύ δεν πρέπει να μιλάς.
Είμαι από αυτούς που έχουν ειρωνευτεί τις υπερπαραγωγές.
Όμως……
Δεν διδάσκουμε σχετική ταχύτητα και φιλοδοξούμε να διδάξουμε Σχετικότητα;
Κουβέντα για δύναμη D’ Alembert αλλά …. αδρανειακά συστήματα;
Θα στείλουμε στους Ηλεκτρολόγους παιδιά που αγνοούν το εναλλασσόμενο αλλά μιλούν για κουάρκ και καμπύλωση του χωρόχρονου;
Ο γιος μου είναι 3ος μηχανικός. Έκαναν ρευστά που τα βλέπω και με δυσκολεύουν. Δεν τα είχε κάνει στο σχολείο, όμως είχε διδαχτεί το πρότυπο του Μπορ.

Είμαι επίσης συνταξιούχος.