web analytics

Προγράμματα σπουδών Φυσικής Α, Β και Γ Λυκείου

Δημοσιεύθηκε σήμερα  στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το νέο Πρόγραμμα Σπουδών του μαθήματος της Φυσικής των Α’, Β’ και Γ’ τάξεων Γενικού Λυκείου.

Το παρόν Πρόγραμμα Σπουδών αποτελεί επικαιροποίηση του Προγράμματος Σπουδών (Β ́ 5381/2021) το οποίο εφαρμόζεται πιλοτικά – πλην της Φυσικής Προσανατολισμού Γ’ Λυκείου – σε συνδυασμό με τα ισχύοντα Προγράμματα Σπουδών σε όλα τα Πρότυπα και Πειραματικά Γενικά Λύκεια της χώρας κατά τα σχολικά έτη 2021-2022 και 2022-2023.

Το  ΦΕΚ  ή με κλικ  ΕΔΩ.

Η περαιτέρω εφαρμογή του θα ορισθεί με νέα υπουργική απόφαση.

Πηγή: esos

Loading

Subscribe
Ειδοποίηση για
32 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Χαράλαμπος Κασωτάκης
Απάντηση σε  Στάθης Λεβέτας

Μικρή διαφορά έχει από που θα αρχίσεις. Πολύ σοβαρότερο θεωρώ την εισαγωγή εξισώσεων με μαθηματικά σύμβολα που δεν κατανοούν οι μαθητές όπως εξισώσεις Maxwell, Αρχή αβεβαιότητας,εξ Στροντιγκερ κ.λ.π Τέλος σοβαρότερο όλων την μη αντιστοιχία με διδακτικές ώρες.Ελπιζω αυτοί που θα βγάλουν τη διδακτέα ύλη να αποδειχθούν σοβαρότεροι αυτών που έβγαλαν το πρόγραμμα σπουδών. Επίσης δεν συντονιστηκαν γιατί?? με τους χημικούς και είδα επικαλύψεις με τη χημεία. Αν δεν συντονιστούν και με μαθηματικά και έχουμε πχ ισόθερμη πριν μάθουν λογάριθμος θα ζήσουμε τραγελαφικες καταστάσεις.

Στάθης Λεβέτας
Αρχισυντάκτης
06/05/2023 4:40 ΜΜ

Καλησπέρα Χαράλαμπε,
Συμφωνούμε, μικρή η διαφορά.
Ως προς τα υπόλοιπα περιμένω και ανησυχώ όπως όλοι μέχρι να δώ τα βιβλία… Φαντάζεσαι μία επανάληψη στο ύφος των τωρινών (Β και Γ Λυκείου);