web analytics
Subscribe
Ειδοποίηση για
8 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Κώστας Παπαδάκης
12/06/2023 4:53 ΜΜ

Πολύ ωραία θέματα.

Μπορούν να αξιολογήσουν τον μαθητή καλύτερα σε σύγκριση με τα θέματα που έδωσαν οι μαθητές στη χώρα μας.

Γιάννης Κυριακόπουλος
Αρχισυντάκτης

Ανεξάρτητα από το αν είναι:
Πολλά ή λίγα.
Εύκολα ή δύσκολα.
Καλά ή άσχημα.
Ευρείας ύλης ή στενής ύλης.

δεν είναι υπερπαραγωγές και δεν έχουν κομμένα νήματα.

Κώστας Παπαδάκης
12/06/2023 6:02 ΜΜ

Καλησπέρα Μίλτο.

Αυτά τα θέματα είναι το αποτέλεσμα του συνδυασμού του Αγγλικού συστήματος εκπαίδευσης (που έχει βελτιώσει η Αμερική) και του Ελληνικού συστήματος (στα ερωτήματα των θεμάτων, στη διατύπωση..) ;

Εμείς εδώ στη χώρα του “πλάγιου τρόπου”, κάναμε τα Β θέματα ασκήσεις και τα Δ θέματα copy – paste δύο προβλημάτων, αλλά δεν είναι θέματα διαγωνισμού πολύπλοκων κατασκευών, είναι θέματα αξιολόγησης και είναι προβληματικά.

Τελευταία διόρθωση2 έτη πριν από Κώστας Παπαδάκης
Μαρία Πολυκαρπούλου

Τα παραπάνω θέματα στις παγκύπριες εξετάσεις δεν αντιστοιχούν στις δικές μας πανελλήνιες. Το Τ.Σ. σημαίνει τεχνική σχολή. Απευθύνονται σε μαθητές που δεν θα συνεχίσουν τις σπουδές τους στο πανεπιστήμιο. Μάλιστα τα συγκεκριμένα είναι για τους μαθητές που διδάσκονται φυσική 4 ώρες εβδομαδιαίως και όχι 6 όπως κάνουν οι μαθητές της Τ.Σ. που επιλέγουν την φυσική. Οι παγκύπριες εξετάσεις δεν έχουν γίνει ακόμα για το 20223.

Μαρία Πολυκαρπούλου

Είμαι πολύ μπροστά… 20223 χα, χα, χα.